AlamoHT Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Witam, mam pytanie, chciałbym zwiększyć żywotność repliki ze względu na kryzys. A mianowicie chodzi mi o zaintalowanie sprężyny pierwotnej, czyli tej 320-ścia fpsowej. Posiadam już zmodyfikowaną replikę do 400fps przez AsgShop i trochę części już jest wzmocnionych. Moje pytanie do Was forumowicze, czy będę mógł bez obaw śmigać seriami przy baterii 10.8v i nie obawiać się o pęknięcie GB-a. Pytanie drugie. Czy te 80fps różnicy znacznie odbije się na zasięgu repliki? Pozdrawiam! PS. Posiadam już lufę Systemy jak i gumkę tej samej firmy. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 O szkielet bym sie nie martwił, ale tłok/zebatki mogą zacząć tracić zeby :F Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted June 7, 2009 Author Report Share Posted June 7, 2009 A zasięg? Zmniejszy się bardzo widocznie? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Zasięg spadnie sporo, ja bym zostawił tak jak jest. Repliki zrobione przez ASGshop działają długo i bezawaryjnie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Jakieś 3-5m skutecznego wg mnie. Ale batka 10,8V przy stokowym springu to koszmar :D. Btw ze stockowej sprężyny CA da się wycisnąć 365fps. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 No dokładnie - pakując słabszą sprężynę na to aku wcale nie zwiekszysz żywotności mechanizmu :-F. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Hahaha kryzysowy downgrade ;). Ja bym na kryzys słabszą baterię podpiął, żeby kulki wolniej schodziły :F. Konfiguracja w CA na poziomie 400 fps jest bardzo optymalna, nie ma sensu tego zmieniać. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Też radzę zostawić 400 , znajomy ma w Mce też Lvl 1 , 80 000 przebiegu , a ostatni raz była otwierana 2.5 roku temu , przy robieniu tuningu . Od tego czasu straciła tylko 15 FPS . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts