MAD[SMERSZ] Posted May 15, 2004 Report Share Posted May 15, 2004 I Międzynarodowy airsoftowy zlot "Minsk-2004" się odbędzie w dniach 16-18 lipca w Minsku. Z informację o zlocie możno się zapoznać na stronie internetowej zlota. Rejestracja uczęstników zlotu już rozpoczęta. Fajna zabawa jest gwarantawana. Serdecznie zapraszam wszyskich do udziału w tym zlocie. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted May 15, 2004 Report Share Posted May 15, 2004 myslalem ze pierwszy miedzynaorodowy to camo zrobilo? Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 15, 2004 Report Share Posted May 15, 2004 Ehm, zlot CAMO byl polskim zlotem miedzynarodowym... Minsk jest ciut dalej, ale glowy nie dam bo mialem w liceum dopa z geografii i to z wielkim trudem wyrwanego... Link to post Share on other sites
PA Posted May 15, 2004 Report Share Posted May 15, 2004 LOL wchodząc w ten wątek myślałem, że zlot jest w Mińsku ale Mazowieckim :P a tu wchodzę na stronkę, a tam cyrlica mnie zaatakowała :) PA. Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted May 19, 2004 Author Report Share Posted May 19, 2004 Już jest strona internetowa zlotu w języku polskim. Link to post Share on other sites
Hargin Posted May 19, 2004 Report Share Posted May 19, 2004 hmmm troche to do mnie przemowilo ... szkoda, ze poligon lysawy - iMO bez upgrade pow. 380fps nie ma sie co pokazywac :twisted: po mikstacie chetnie rozejrze sie za sklonnymi wyjechac na wschod Link to post Share on other sites
Foka Posted May 19, 2004 Report Share Posted May 19, 2004 trzeba do tego dodac jeszcze koszt bialoruskiej wizy... podobno ok $60 Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted May 19, 2004 Author Report Share Posted May 19, 2004 Polska wiza dla belarusinow kosztuje 5 USD. Dla polaków też powino być tak. Link to post Share on other sites
Medium Posted May 19, 2004 Report Share Posted May 19, 2004 NavySEAL nie pisz jak nie jesteś pewien. Z tego co wiem jest tak jak piszą np. TUTAJ. Pozdrawiam. Medium. PS. Gdyby tyle kosztowała to taniej byłoby mi zrobić papiery na kartę stałego pobytu na Białorusi, niż za wizy płacić wyjeżdżając do rodziny. MAD przepraszam, jak pisałem nie widziałem jeszcze Twojego posta. Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted May 19, 2004 Author Report Share Posted May 19, 2004 2 Medium: Dzięki wielkie Cie za informację. :D Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 20, 2004 Report Share Posted May 20, 2004 bedzie sie trzeba wybrac czy na granicy nie bedzie klopotow z przewiezieniem replik? Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted May 20, 2004 Author Report Share Posted May 20, 2004 Klopotów nie powinno być bo już przebiliśmy tą scianę. :D Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 20, 2004 Report Share Posted May 20, 2004 A czy byla to sciana unijna? Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted May 20, 2004 Author Report Share Posted May 20, 2004 Ale jesteście europejczykami nie tylko de facto, ale i de jure. :D A na krakowski zlot jechali rosjani i belarusiny. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 20, 2004 Report Share Posted May 20, 2004 Mam po prostu na mysli czy naszym celnikom nie odbije... na Krakow jechali w kwietniu.... Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted May 20, 2004 Author Report Share Posted May 20, 2004 Ale na Krakow jechali z Bialorusi do Polski. Polskie celnici nie robili przeszkod, ale polska straż graniczna coś miała przeciw. Ale w reszcie do Krakowa dojechali. A kiedy wracali to nie było żadnych problem. Link to post Share on other sites
Medium Posted June 14, 2004 Report Share Posted June 14, 2004 Ponieważ w zeszłym tygodniu wyjeżdżałem, żeby uzyskać wizę białoruską podzielę się informacjami. Wiza jednorazowa kosztuje 5 USD i jest ważna przez 3 miesiące. Tylko drobna sprawa - odbiór za 3 dni. Jeśli ktoś potrzebuje wizę tego samego dnia kosztuje to 11 USD (za przyśpieszenie wydania chociaż nie wiem, co tam może trwać tyle czasu). Dodatkowo opłata odbywa się w banku, który za wpłatę życzy sobie 5 PLN (to być może tylko w Białymstoku, ale tak się to może odbywać chyba w każdym banku). W banku oczywiście można płacić w złotówkach po kursie zakupu waluty. W zamian dostajemy wklejoną do paszportu gustowną naklejkę która jest wizą (na wizie są nasze dane i oczywiście kwota jaką na nią wydaliśmy) Jeszcze taki drobiazg w Białymstoku wnioski przyjmowane są z rana, a wydawane po południu. Pozdrawiam Medium Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted July 21, 2004 Author Report Share Posted July 21, 2004 I to zrobiliśmy. Szkoda że nie było ekipów z Polski. A na tych zdjeciach mozno zobaczyć jak to bylo: galleria 1 galleria 2 Link to post Share on other sites
MAD[SMERSZ] Posted July 23, 2004 Author Report Share Posted July 23, 2004 Za rok będzie następny zlot. Z Rosji już chcą przyjachać około 250 osob. Mamy nadzię że Polskie ekipy też będą. Link to post Share on other sites
Recommended Posts