dude1 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Szukałem - nie znalazłem konkretnie tego, o co mi chodziło... Czy ktoś kombinował z granatnikiem na RIS jako pojemnik na baterie ? Myślałem o tym, żeby nabyć jakiś zajechany, niesprawny (a jeśli nie, to nawet nowy) M203 na RIS, przewiercić granatnik w taki sposób, żeby poprowadzić przedłużenie kabelka ze środka szyn RIS do wewnątrz M203. Nie znam budowy tych granatników, więc pytam czy jest to zrobienia, zwłaszcza z poprowadzeniem tego kabelka przez przewiercony otwór. Macie jakieś rady, sugestie ? Z góry dzięki, pozdro. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Boyi już to wyprodukowało, kosztuje ok. 50zł, ostatnio widziałem na specshopie. Posiada też możliwość stzrelania, jak strzelba. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted June 19, 2009 Author Report Share Posted June 19, 2009 oo, nawet nie widziałem tego... tylko wielka szkoda, że plastik fantastic. Ajjj Nie wiesz czasem czy jest coś takiego ale z metalu ? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Z metalu nic takiego nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Ale jest to dowód na to, że się da tak zrobić :) Teraz tylko poluj na jakąś metalową używkę, potem wiertło w łapę i do dzieła. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 A jest sens ? Nie lepiej kupić Li-pol do prowadnicy kolby a mieć sprawny granatnik ? Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted June 19, 2009 Author Report Share Posted June 19, 2009 Tak sie składa, że miałem już 4 LiPo, właśnie w prowadnicy, z czego 2 padły. Mam już tego dosyć, użerania sie z tymi pakietami. W gre jeszcze wchodzi AN/PEQ2, nad czym też sie zastanawiam ale.... I nie pytajcie o sens przerabiania granatnika na pojemnik na baterię, bo to nie temat o tym ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Mam ten pojemnik na baterie, z daleka fajnie wygląda, kupiłem za grosze w Hong Kongu. Nie noszę w nim baterii tylko snickersa, nie wejdzie żadna inna bateria prócz mini (lipo wejdzie bez problemu). Będzie to latać itp. Wadą jest bardzo niepewna konstrukcja, i to że żeby to zamontować w długiej emce trzeba kombinować, ale da się trochę inwencji, pilnika i szybkozłączki. Teraz jest w mojej tak pewnie zamontowany że zdarza mi się chwycić za sam granatnik i nosić emkę za niego, nie dzieje się nic złego. Jedynie bałbym się chyba przeładować ten granatnik jak Terminator :P. W każdym razie u mnie ma to wyglądać tylko i swoje zadanie spełnia w dodatku jest to snickers case :P. Wygląda to tak na mojej emce: Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Ile toto kosztuje? Mam szatański plan walnąć tą ładownicę na snickersa do G36k. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted June 19, 2009 Author Report Share Posted June 19, 2009 7 postów wyżej: "Boyi już to wyprodukowało, kosztuje ok. 50zł, ostatnio widziałem na specshopie" :wink: Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3798 Przejrzałem też oferty gunfire i krakmana. Nie mają... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Specshop to jedyny sklep który to posiada, kiedyś było tańsze, kupiłem chęcią zysku bo na prawdę na rsov kosztuje to grosze, ale nie zaniżyli faktury i dowalili mi ostre cło. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Ja też to kiedyś kupiłem dla samej zabawy, do magazynka wchodzi ?9 kulek? Ja ładowałem po 3 :) Pluło na odległość 5m, na jednej kulce jak sprężynka z kiosku. W środku faktycznie mało miejsca, ale jak wywalic mechanizm.... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 W środku faktycznie mało miejsca, ale jak wywalic mechanizm.... Najpierw trzeba wywalić kable które tam są , strasznie badziewne , mnie ROF z 23bb spadł do 13bb . Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Ma możliwość któryś z posiadaczy tego granatnika zrobić zdjęcie montażu i podać wymiary mon.? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Jak tylko wrócę ze strzelanie to Ci wkleję zdjęcia . Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 (edited) To tak , przedni montaż , w sumie tylko kawałek plastiku skręcony 2 śrubkami : Dla odmiany tylni to blaszka wygięta : PS.Jak ktoś chce to mogę sprzedać za 25 zł . Edited June 21, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) A jaka jest odległość między nimi? I jaka jest średnica wewnętrzna tych otworów? Tak bym się w Rambo zabawił i podpiął do AK, na lufę w miejsce łoża. :P Edited June 22, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Czy o tym pojemniku na baterie mowa? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3798 Nie widać żeby montaże były w zestawie, spytam się w sklepie na wszelki wypadek. Chyba że ktoś już brał ze specshopa i wie to proszę o jakieś info. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Najlepsze rozwiązanie to AN/PEQ2 oraz bateria 9m6 2200 G&P, taka dwójdzielna. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 AnR - wiem, że AN/PEQ2 zarąbiście wygląda i mieści baterię. Ale granatnik to jednak lans... A batkę mam pod pokrywą i w rurze gazowej i nie myślę nawet o przekładaniu jej. I co ten post wnosi do tematu? Nic. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 Dokładnie. Przyszedł AnR i powiedział co wiedział. Nie na temat, ale jednak. ;-) Wiem, że istnieje coś takiego jak an/peq2 i wiem, że to mieści baterię. Jednak temat jest o czym innym i chciałbym się tego trzymać. Więc wiercił ktoś w 'prawdziwym' M203, tzn tym metalowym ? Czy tylko szitplastik fantastic ? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Musi mieć w zestawie te obręcze inaczej nie da się go zamontować ;). Ja w swoim z rsova obręcze miałem. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) Ale granatnik to jednak lans... Zwłaszcza ten plastikowy. :wink: Co do obejm: W zestawie montaż lufowy do replik M4 i podobnych. Edited June 22, 2009 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
Hetman132 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Mógłby ktoś napisać jaki jest długi ten "granatnik"? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts