sjzmisiek Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 z tego co obczajałem forum nie znalazłem tematu poświęconego konkretnie tej replice :) ciekawi mnie generalnie jak się SWD sprawuje , prosiłbym szczęśliwych posiadaczy o recke ... rzetelny test celności itp. jakieś foty mile widziane :) Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Spasowany jest wprost genialnie. Nic nie lata, nic nie trzeszczy, magazynek w gnieździe siedzi tak dobrze, że nie drga. W chwili obecnej ciężko go włożyć, ciężko go wyjąć. Wygląda prześlicznie. Jednak co do celności, to ja mam jakiś problem. Znosi mi w prawo Tym bardziej znosi im mocniej podkręcę HU. Jak znajdę chwilę wolnego, to będę musiał sprawdzić, czy z HU aby wszystko w porządku. Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) a zasięg skuteczny ? edit: Zrób duże fotki. Jestem ciekaw jak bardzo jest podobny do mojego Atoz'a. Edited June 22, 2009 by kalach Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Niestety dziś nie będzie fotek( SWDek ma dotrzeć do czwartku) Dodatkowo małe pytanie: Pas nośny jest taki sam jak do ak? Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Niestety dziś nie będzie fotek( SWDek ma dotrzeć do czwartku) Dodatkowo małe pytanie: Pas nośny jest taki sam jak do ak? Tak Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Tak Nie... Tak wygląda oryginalny: http://allegro.pl/item644016006_pas_nosny_...d_oryginal.html Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Przepraszam ale to woodlandem zaśmierdziało... xD Ale to na serio jest oryginał! Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 ten pas to raczej wz93 a nie woodland :) ... tak sie wszyscy rozpisali a recki dalej brak :) Dexter ja też fanem SWD nie jestem ale sprawiłbym sobie takie cacko (się nakręciłem nagle na tą snajperke :P wystarczająco jak dla mnie w stocku fps.. z filmików wynika na to że celność jest ok , ale to już lepiej od ludzi co mają ten sprzęt usłyszeć/przeczytać , semi jest a nie jak w Atoz'ie sprężynówka, no i wygląd tej repliki jest zajebiaszczy :P ) Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 A RS to to replika NDM-89 :poddanie: Może to jest Camogrom? :-F Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Może to to: http://camo.henrikc.dk/details.asp?autono=158 albo to: http://camo.henrikc.dk/details.asp?autono=119 :P koniec offtopu-czekamy na recke RS'a :P Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Jakie są fizyczne różnice pomiędzy Dragunowem a NDM-89? Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) Nakładasz na zwykły pas od AK te "poduszki" i masz pas do SWD :E Jakie są fizyczne różnice pomiędzy Dragunowem a NDM-89? Troszke inna pokrywa i chyba coś jeszcze, nie pamiętam. Teraz na forum jest dużo kozaków znawców, którzy piszą RS NDM-86 albo Atoz NDM-86 :D Edited June 23, 2009 by kalach Quote Link to post Share on other sites
fuko Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Troszke inna pokrywa i chyba coś jeszcze, nie pamiętam. Teraz na forum jest dużo kozaków znawców, którzy piszą RS NDM-86 albo Atoz NDM-86 :D Chyba najlepszy komentarz to cytat jednego z użytkowników z rus.mil: @ Konrad "Owca" "A ja dziś byłem porównać z oryginałem z Iżewska. I różni się biciami (RS nie ma trójkącika ze strzałą, "P" i "O" na prawym boku - przy bezpieczniku), za to ma grubszy chwyt pistoletowy, klapa ma minimalnie inne przetłoczenia, kolba pod trochę innym kątem - ze 2-3 stopnie różnicy. I to by z różnic zewnętrznych było na tyle... Tył klapy w Iżewskim SWD jest taki sam. I też jest malowany, a nie oksydowany. Drobne różnice są widoczne jeszcze w kącie nachylenia spustu. Nad gniazdem magazynka, przed samymi okładkami jest w oryginale tajemniczy owal, a w RS-ie nie. IżMasz ma pin nad spustem (w szynie) a RS nie. Frezowania nad magazynkiem są w IżMaszu odrobinę głębsze. Pomijam różne dodatkowe bicia (większość na egzemplarzu który miałem do porównania powstała w Polsce - dodtakowe numery na częściach, odbiory itp) - nie mam pojęcia które są oryginalne, a które nie. Tak na prawdę, biorąc pod uwagę różne serie produkcyjne i róznice w samym wykonaniu ruskich urządzeń wszelkiego typu, to karabiny z włożonym magazynkiem, do momentu odciągnięcia zamka są nie do odróżnienia. (podkreślenie moje)" Jak widać ruscy nie chcieli się trzymać jednolitego wyglądu i RS NDM-86 może być równie dobrze RS SWD :P Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Jakie są fizyczne różnice pomiędzy Dragunowem a NDM-89? Tu jest NDM-86: http://www.dragunov.net/ndm86.html a tu SWD: http://www.dragunov.net/svd.html ;-) Trzymam go w ręku i w stosunku do oryginału wydaje się być cięższy. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Trzymam go w ręku i w stosunku do oryginału wydaje się być cięższy. NDM-86 czy replikę wykonaną przez RS??? jeśli to drugie to prosimy o reckę;P Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 GB T3 na jakim pracuje SWD został stworzony od nowa ale wykorzystuje elementy standardowych GB, np. kostka stykowa od v3. Nowością jest przede wszystkim rozłożenie sił na 4 a nie na 3 jak się przyzwyczailiśmy koła zębate - środkowe koło zostało zastąpione 2-ma mniejszymi. cdn PS No time... Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Kilka nędznych fotek Zdjęcia ogólnie kiepskie - słaby i stary aparat. Może uda mi się później pożyczyć lepszy, to zrobię więcej dokładniejszych zdjęć. Fotka nr jeden - aby zamontować baterię należy zdjąć którąkolwiek okładzinę. Aby tego dokonać należy wajchę przełożyć 'w dół', a pierścień zsunąć. Wszystko fajnie, ale aby zsunąć pierścień musiałem użyć śrubokrętu i młotka, tak to dziadostwo ciasno siedzi ;p Fotki 2, 3, 5, 6 - ot takie tam, jedyne które nadawały się do wrzucenia :| Fota 4 - chciałem zobaczyć jak RSowe cacko wygląda z NSP-3 ;) Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Niech ktoś napiszę jak to strzela, bo narazie tylko o wyglądzie :) Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 (edited) Ponownie wybrałem się postrzelać. Chyba faktycznie mam coś z HU, bo moja replika niesie ciągle w prawo ;/ Edit. Rozkręciłem dziada - Faktycznie, gumka jest nieco krzywo :) Edycja nr2. Po rozebraniu HU okazało się, że gumka jest uszkodzona :/ Edited June 24, 2009 by Cthulhu Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Gumka standardowa czy jakiś wynalazek? Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Standardowa. Siedzi sobie w takiej komorze: KLIK Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 NDM-86 czy replikę wykonaną przez RS??? Replika RS vs ostry SWD. Cthulhu miałem ten sam problem ze zdjęciem okładzin ale pewnie dlatego, że żółci za szybko składali giwerę bo lakier nie zdążył wyschnąć i skleił częściowo okładziny do blachy okalającej je. Podkręciłem już do 540fps a problem z celnością pozostał - gumka jest ok choć źle założona. Za to dystanser za miękki i za krótki. Po sprawdzeniu kilku innych mogę powiedzieć, że najlepiej pasuje Guarderowski przezroczysty. Sprężyna w GB jest krótka (typ short). Mocowanie głowicy tłoka dosyć długie (ok. 15mm). Cylinder wielkością "pochłania" standardowy do środka. O-ring na głowicy tłoka idealnie spręża powietrze w cylindrze. Problem ze szczelnością wystąpił na łączeniu przy głowicy cylindra z cylindrem - teflonfix rozwiązał sprawę ;-) Dysza jest niesamowicie krótka i nieposiada odpowiednika. Popychacz już gdzieś taki widziałem ale teraz niekojarzę. Sprawa z zasilaniem ma się następująco: 8,4V stick albo LiPo o wąskich gabarytach ale 11,1V. Ja wybrałem tą drugą opcję i to samo Wam radzę - moment od pociągnięcia języka spustowego do oddania strzału jest dużo szybszy niż przy 8,4V. Załączona luneta jest kopią PSO-1M2 jednak niezwykle dokładnie odwzorującą rosyjski oryginał. Zdjęć nie zrobię bo ładowarkę do aparatu wcięło ale po weekendzie opiszę jak się z tym lata w polu :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Załączona luneta jest kopią PSO-1M2 jednak niezwykle dokładnie odwzorującą rosyjski oryginał. Jednak wolę kupić oryginał 150 zł taniej;) Mój SWD TEORETYCZNIE ma być jutro, ale już zaczynam wątpić w GF... Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 (edited) Luglo - czy któraś z dysz RS pasowałaby? (do znalezienia na Capri) I powiedz co zmieniłeś, aby podnieść efpeesy - tak z ciekawości pytam. ps. Nowa gumka jest już w drodze. Mam nadzieję w piątek sprawdzić jak to prawidłowo strzela. Edited June 24, 2009 by Cthulhu Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 (edited) Mój SWD TEORETYCZNIE ma być jutro, ale już zaczynam wątpić w GF... Ja już dostałem numer przewozowy, nie martw się, ale trochę im to zeszło. Robota z gumką to 10minut pracy, nie wiem dlaczego tak płaczecie. Edited June 24, 2009 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts