Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z UMP- UMG G&G - 2 kulki na trybie single

Recommended Posts

niedawno zdobyłem replikę UMP G&G wspaniały sprzęt :lol:

trochę z niej postrzelałem wszytko działało ok, normalnie strzelał na trybie single jedną kulką

ale powstał pewien problem,

na trybie single strzela mi dwoma kulkami

na trybie auto jest wszytko ok, po kilku strzałach nieraz się trafi

wczoraj wymieniłem gumkę HU bo była zniszczona, aż w szoku byłem

co może być przyczyną

podejrzewam dyszę i głowice cylindra bo jak wyciągałem to się zapomniałem i się trochę skrzywiła ta rurka od głowicy ale ją wyprostowałem

nie wiem czy to może też ma znaczenie ale kupiłem sobie dwa low capy czy to moZe być przez to ze są jeszcze nowe

podejrzewam dyszę i głowice cylindra bo jak wyciągałem to się zapomniałem i się trochę skrzywiła ta rurka od głowicy ale ją wyprostowałem

No to Twoje podejżenia są raczej słuszne ;)

Najprawdopodobniej do wymiany jest głowica cylindra i dysza.

@ Olo - dysza tez moze byc przyczyna . Ja bym tutaj obstawial na zle zalozana gumke hu , tzn ulegla przesunieciu w kiedunku wylotu lufy, z tad te dziwne strzaly

@ pawelec84 : sciagnij gumke i sprawdz czy bruzda / wzgorek jest dobrze wsadzony do otworu. Jezeli otwor jest za duzy a wzgorek ma tyle miejsca ze moze sie przesujac , to zrobi zaraz za gumka podkladke ( najlepsza do tego jest tasma klejaca owinieta na lufe ) zaczynajaca sie do konca krawedzi gumki az do krawedzi panweki / kanalu panewki. Aha, odetnij nadwyzke tasmy za pomoca zyletki po tym jak juz owinales.

Milej zabawy:]

• 3 months later...

Zależy od komory kolego złoty - większość komór różni się od siebie - niekoniecznie znacząco, ale często gęsto ta różnica wystarczy by mieć te dublety. Osobiście uważam Guardery za jedne z lepszych gumek na rynku - chyba najlepiej kręcą, ale jednak to nie wszystko czego się wymaga od gumki.

• 2 weeks later...

Kiedy łaskawie przestaniesz używać moich "demotywujących" zwrotów?

All rights reserved? Złóż zażalenie w czterech formach z kopią każdego, wtedy się pomyśli ;-).

Co do gumek Guarder'a to mam podobne zdanie. Nawet twierdzę, że Guardery lepiej kręcą od System'y, Madbull'a czy gumek Deep Frajera, szkoda tylko, że nie są tak samo trwałe.

Edited by Gogin