pawelec84 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 niedawno zdobyłem replikę UMP G&G wspaniały sprzęt :lol: trochę z niej postrzelałem wszytko działało ok, normalnie strzelał na trybie single jedną kulką ale powstał pewien problem, na trybie single strzela mi dwoma kulkami na trybie auto jest wszytko ok, po kilku strzałach nieraz się trafi wczoraj wymieniłem gumkę HU bo była zniszczona, aż w szoku byłem co może być przyczyną podejrzewam dyszę i głowice cylindra bo jak wyciągałem to się zapomniałem i się trochę skrzywiła ta rurka od głowicy ale ją wyprostowałem nie wiem czy to może też ma znaczenie ale kupiłem sobie dwa low capy czy to moZe być przez to ze są jeszcze nowe Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 podejrzewam dyszę i głowice cylindra bo jak wyciągałem to się zapomniałem i się trochę skrzywiła ta rurka od głowicy ale ją wyprostowałem No to Twoje podejżenia są raczej słuszne ;) Najprawdopodobniej do wymiany jest głowica cylindra i dysza. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 @ Olo - dysza tez moze byc przyczyna . Ja bym tutaj obstawial na zle zalozana gumke hu , tzn ulegla przesunieciu w kiedunku wylotu lufy, z tad te dziwne strzaly @ pawelec84 : sciagnij gumke i sprawdz czy bruzda / wzgorek jest dobrze wsadzony do otworu. Jezeli otwor jest za duzy a wzgorek ma tyle miejsca ze moze sie przesujac , to zrobi zaraz za gumka podkladke ( najlepsza do tego jest tasma klejaca owinieta na lufe ) zaczynajaca sie do konca krawedzi gumki az do krawedzi panweki / kanalu panewki. Aha, odetnij nadwyzke tasmy za pomoca zyletki po tym jak juz owinales. Milej zabawy:] Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Lub wyrobiona/podarta guma i kołnierz nie trzyma kulki. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 "Lub wyrobiona/podarta guma i kołnierz nie trzyma kulki." kupic nowego durexa :F Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Ta gumka to pewnie Guarder - często się pojawią dublet'y gdy się ją założy. Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Wszystko działa jak należy gumka była padnięta wymieniłem na zieloną G&G Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Gogin, tak sie dzieje jak się nie umie poskładać. Sam strzelam od niedawna z Guardera przeroczystego i, o dziwo, mam same pozytywne wyniki. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Zależy od komory kolego złoty - większość komór różni się od siebie - niekoniecznie znacząco, ale często gęsto ta różnica wystarczy by mieć te dublety. Osobiście uważam Guardery za jedne z lepszych gumek na rynku - chyba najlepiej kręcą, ale jednak to nie wszystko czego się wymaga od gumki. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Szanowny Kolego, współairsoftowcze, ostatnio dostrzegłem brzydką tendencję w kilku Systemach. Już po samym założeniu na lufę kulka przelatuje swobodnie. Nie mozemy zatem mówić tu o różnicy komór. Coś się porobiło i kołnierze luźnymi są. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Gogin, tak sie dzieje jak się nie umie poskładać. Sam strzelam od niedawna z Guardera przeroczystego i, o dziwo, mam same pozytywne wyniki. Bo to jedna z najlepszych gumek. Ostatnio montowałem gumkę przeźroczystą ARES'a i porównał bym do gumki guardera, te same rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 I znów konkurs kto ma większe jaka. Koledzy drodzy. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 kolego złoty Kiedy łaskawie przestaniesz używać moich "demotywujących" zwrotów? Ponad to, Guardery są fajne, ale delikatne, zbyt delikatne. To ich największy minus dla mnie dyskwalifikujący gumkę. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 (edited) Kiedy łaskawie przestaniesz używać moich "demotywujących" zwrotów? All rights reserved? Złóż zażalenie w czterech formach z kopią każdego, wtedy się pomyśli ;-). Co do gumek Guarder'a to mam podobne zdanie. Nawet twierdzę, że Guardery lepiej kręcą od System'y, Madbull'a czy gumek Deep Frajera, szkoda tylko, że nie są tak samo trwałe. Edited November 11, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Kręcą lepiej bo są miękksze. Dlatego są delikatniejsze. A Systema ostatnio daje ciała i robi za luźne kołnierze ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts