Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :)

Od niedawna posiadam tą replikę. Wystrzeliłem na niej jakieś 200 kulek (licząc bardzo z grubsza), głównie do tarczy, ale to nie ma większego znaczenia.

Podczas konserwacji repliki zauważyłem, że jeden element, który jest wykonany z plastyku, jest popękany. Element ten znajduje się przy HOP-UP, po drugiej stronie od pokrętła regulacji. Aktualne zdjęcie tego elementu jest poniżej:

th_10548__IGP7734_122_211lo.jpg

Moje pytania są takie:

1. Jaka jest poprawna nazwa tego elementu ?

2. Jakie jest zadanie tego elementu ? (na moje oko blokuje mechanizm hop-up przed "pojechaniem" zbyt daleko)

3. W sytuacji gdy element ten się uszkodzi na dobre (rozpadnie), to czy można go gdzieś dostać ? (wersja metalowa też by wchodziła w grę)

4. Może trochę retorycznie, ale czy da radę wystrzelić jeszcze jakieś 100 kulek na tak pękniętym elemencie ?

Poniżej na zdjęciu załączam schemat budowy tej repliki jaki znalazłem w innym wątku, podejrzewam że na schemacie będzie to element nr 71, podczas gdy 72 to śrubka go mocująca:

th_10542_GP-WE-1911-14_122_71lo.jpg

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam :)

Posted

@AnR: dzięki, widzę. 9 zł za takie pitułko... trochę dużo... ale chyba trzeba się będzie w to zaopatrzyć.

@0L0: kropelka to tymczasowe rozwiązanie. Już dwa razy sklejałem stopkę magazynka do pistoletu przy pomocy super kleju, na razie trzyma mocno, ale tylko do czasu.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, aczkolwiek mam problem z coltem 1911 WE - Wszystko ładnie chodzi, strzela, nie mam z nim problemów na GG, lecz po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek nie zostaje w tylnym położeniu, poprostu gdy skończą się kulki w magu, dalej możne pruć samym gazem bez kulek i tak aż do wykończenia gazu w magu. Czy wiecie co mam wymienić, bądź naprawić, (jeśli sam mogę to naprawić).Czy jest możliwość naprawienia tej usterki? Dodam tylko że kupiłem go używanego, i od kupna już miał ten defekt.

Posted

Sprężyny, sprężyny :) - może nie dopychać do końca tego elementu podającego kulki i blokującego przy okazji zamek. Ale sprawdź jak u Ciebie wygląda ten malutki wystający element w magu który tak na prawdę powoduje przesunięcie dźwigienki i zablokowanie zamka. Jak się wyjechał to go czymś oblep (w sensie np. dorób kawałek z poxipolu) - powinno pomóc.

Posted (edited)

Aha już rozumiem, no właśnie tyle że ten plastik w magu który podaje kulki, rozwalił się i już go kleiłem kropelką, na razie długo mi trzyma, ogółem mam 2 magi (w drugim kiedyś ten plastik dosłownie wystrzelił z maga i nie mogłem go znaleźć, wsadziłem zamiennik, który dobrze podaje). A w tym pierwszym magu, ten plastik od maga dochodzi do końca... więc w sumie nie powinno być problemów. Jeszcze spróbuję z rozciągnięciem sprężyny.

Edited by szturmowiec
  • 1 year later...
Posted

Pozwolę sobie na odświeżenie tematu. Czy ktoś się orientuje gdzie tą część nr 71 można dostać ?

ASGShop ma w ofercie, ale część jest niedostępna, uncompany to samo. Wynalazłem na cobraairsoft, ale tam mają zabójcze ceny wysyłki.

• 2 weeks later...