ppszejdi Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 co w niej konkretnego przerabiał Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Skracał odrobinę, żeby kulasy dobrze do komory wchodziły. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ja aktualnie lecę na stocku :icon_smile: . Kultura pracy wyśmienita. Wymieniłem tylko gumkę hopka na taką z zestawu od komory shs czerwonej do ak. Mała kosiarka na 7.4v lipo. Co do komory. @ppszejdi U mnie podawała bardzo dobrze na komorze specny i z gumką systemy, ale zostałem przy stocku i gumce z tej komory ( jasno zielona shs chyba tylko dodawana do komór). Mógłby podać ktoś dokładny wymiar prawej zębatki selektora? Lub chociaż samych zębów.. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted December 30, 2015 Report Share Posted December 30, 2015 Przeczytałem wątek jednak z uwagi na daty postów mam pytanie, jak po dłuższym czasie sprawują się te repliki ? Zastanawiam się nad tym kacem albo cm.041 pdw jako repliką do cqb(downgrade do 340-350fps). http://gunfire.pl/product-pol-1152192888-Replika-karabinka-BI-8002.html?text=bi-8002?utm_source=facebook&utm_medium=baner&utm_content=boyi&utm_campaign=wietrzenie_15 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 30, 2015 Report Share Posted December 30, 2015 Ta replika ma dwie zalety (piszę z autopsji, miałem): -bierze magazynki od M4, -ma lans faktor. Jej wady to niby małe zadry, ale jeśli masz 20 małych zadr wbitych w du*ę to za wygodnie się nie siedzi. Dlatego ja swojego puściłem w świat i gdybym mógł cofnąć czas to bym sobie wziął replikę Mp5k Cymy albo nawet używkę Marui (choć człowiek moich gabarytów wygląda z mp5k bardzo pociesznie). Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Tu siedzi standardowa płytka selektora? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Wstawiał już ktoś kolbę z M4 do tego PDW? :D Mój eksperyment (o dziwo strzela :teeth:): Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Kurde, klasa :). Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 (edited) Jak? Proszę wytłumacz jak stary :D. Ja aktualnie będę musiał wymieniać selektor i płytkę. @Nath lub @Yahalom wejdzie tam standardowa? Edited January 27, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Zdejmij ramówkę, przykręć zwykłą prowadnicę kolby od M4 śrubą, proste. Tyle że byłbym ostrożny z obchodzeniem się, bo śruba wchodzi w prowadnicę sprężyny, i kolba trzyma się tylko na niej (i tej rozporowej nakrętce na prowadnicy kolby), nie zaś na tej "mufie" jak w normalnym aegowym M4/M16. Co zaś się tyczy płytki selektora to przejrzałem stronę vfc i oni nie sprzedają specjalnej płytki do pdw, ergo można założyć, że normalna płytka selektora powinna pasować. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Przejrzałem internet i opcji widzę jest sporawo. 1) Tak jak tutaj 2) Zaprojektować adapter na drukarce 3D 3) Uciąć kolbę i jakoś to dopasować do tego łamańca 4) Ucięcie samego dołu w kolbie i tyłu i dopasowanie prowadnicy do tej górnej rurki Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Ja po prostu wyłamałem kolbę ramową i wyciąłem elementy jej montażu z body :teeth: Później podkładka + śruba + prowadnica i bangla :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Pakował ktoś tę komorę? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=14978&name=Arma_Tech_-_Komora_HopUp_-_POM_-_M4/M16_-_APHU003 Ten sposób regulacji hopa wygląda bardziej niezawodnie (może tylko wygląda) niż standardowy, ale czy komora pasuje do KACa? Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Zdecydowałem się w końcu na niebieską komorę shsa, niestety nie pasuje z marszu. Oto modyfikacje (wszystkie łatwe i odwracalne). Po takich przeróbkach komora siedzi w środku jak przyklejona, kulki raczej podaje, żeby sprawdzić dokładnie, muszę udać się w jakieś ustronne miejsce. A tak przy okazji, łapcie fotę mojego Dziobak Enter&Convert ;) Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 (edited) Pytanie do właścicieli: czy na tej szczerbince z szyną ris uda się zmieścić replikę eo552? Edited May 13, 2016 by Remington Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Szykuję się do zakupu uszkodzonego KAC PDW, żeby zrobić sobie obustronny selektor. Nie wiem jeszcze czy: -Wstawić oryginalne zębatki selektora -Zlecić wykonanie stalowych -Wydrukować plastikowe Wszystkie powyższe rozwiązania mają wady i zalety. Ktoś pomoże? Obustronny selektor spędza mi sen z powiek :/ Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Vfc sprzedaje zebatki. Sa ok i pasuja do boyi. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Chciałbym to wpakować do emki KWA. Ile wynosi orientacyjna cena? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Z tego co kojarzę to koszt tego oscylował w okolicy 70 zł + przesyłka. Oczywiście od VFC. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 A to nawet stosunkowo tanio :P Próbował ktoś to wcisnąć do zwykłej emki? Trzeba odchudzić zębatki czy jest "na styk"? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Chciałbym to wpakować do emki KWA. Ile wynosi orientacyjna cena? Czekaj, Ty chcesz w gb KWA zrobić obustronny selektor? Bardzo mało wykonalna sprawa, był niedawno temat, poszperaj. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Tak ;) Jedni mówią, że się da a jeszcze inni mówią inaczej. Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 WItam, Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno KAC'a jako repliki zapasowej pod CQB. Czy ktoś z używających może mi powiedzieć jak wygląda jej awaryjność i jak ona znosi inne części? Na przykład podczas wymiany na komponenty innych producentów? Opłaca się w nią w ogóle inwestować? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Lata na stock tłoku zębach i reszcie prócz dyszy, sprężyny i zespołu hopka już 6 lat. Aktualnie poleciał do dziewczyny ;). I strzela dalej nienagannie. Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Kupować lepiej nówkę, czy polować lepiej na używany egzemplarz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts