Nerpa Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 (edited) Nie wiem czy dobry dział. http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...roducts_id=1425 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...roducts_id=1525 Jednym słowem 8O Czyżby JG nie miało się czym chwalić? Edited July 26, 2009 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
Criters Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Wygląda ciekawie. Nie za dużo za to chcą. Trzeba by się było dowiedzieć jak to działa może ktoś to coś ma? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 26, 2009 Author Report Share Posted July 26, 2009 GB prawdopodobnie zwykły v.2. Quote Link to post Share on other sites
Criters Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Dolar z wczoraj do dziś kosztował: 2.9663 Więc 1 karabin kosztuje: 477,57 A 2: 444,95 Oczywiście dolar ciągle się zmienia (założyłem że chodzi o dolar USA), pozwolę sobie poszacować że ceny wachają się między 450-500 za pierwszy za drugi pewnie podobnie. :] Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 Wygląda okropnie powiem szczerze, na 90% GB.v2 zwykły więc nie ma się czym ekscytować za bardzo :? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 GB to przedłużony v2 ale z cylindrem o normalnych rozmiarach :roll: Nietypowa konstrukcja z przedłużoną głowicą cylindra. Pozostałe bebechy są ok i o nie bym się nie bał. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 Czyli można dać borka do PSG1? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Nie. Chodzi o to, że GB jest przedłużony i cylinder powinien siedzieć też przedłużony (typ -1) ale tak nie jest. Jest to konstrukcja zmodyfikowana wykorzystująca większość elementów z v2. Części wymienne z przedłużonego v2 (czyt. GB od sr25 CA, P&J lub A&K) to tylko popychacz. Części, których nie spotkasz do tej pory to szkielet GB posiadający okna cylindra o standardardzie 0 i PRZEDŁUŻONA głowica cylindra. Dysza zdaje się jest standardowa, czyli od eMki. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 28, 2009 Author Report Share Posted July 28, 2009 A jak wygląda sprawa z włożeniem GB v.2 long? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Gabaryty są takie same więc problemu nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 29, 2009 Author Report Share Posted July 29, 2009 A jakby się pobawić dremelem i wyciąć tą część GB gdzie jest głowica cylindra to by borek od PSG1 by wszedł? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Jeśli masz na myśli powiększenie okna na cylinder to jest to do zrobienia. Wtedy cylinder -1 powinien znaleźć się na miejscu. Nie pamiętam teraz gdzie są uchwyty usztywniające głowicę cylindra ale wydaje mi się, że powinno wszystko razem ładnie dać się wtedy poskładać do kupy. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 a nie wie ktoś czy szkielet v.2 long od gp wejdzie ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 A jak wygląda sprawa z włożeniem GB v.2 long? Gabaryty są takie same więc problemu nie będzie. Monit ratuj! :F Pozdrawiam monita :D Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 ssij dopiero z pracy wróciłem przepraszam za o/t do skasowania te posty Quote Link to post Share on other sites
m3nda Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Przepraszam za ogrzebanie, ale póki co nie znalazłem informacji na temat kompatybilności magazynków, mianowicie co pasuje a co nie? Czy np magazynki CA, G&P dedykowane do innych SR będą również pasować do tego GF'a? Również mam pytanie może śmieszne, jakie są konkretnie różnice między tymi replikami: GF25-K za 950pln- http://gunfire.pl/product-pol-1152192690-R...ego-GF25-K.html JG25-K za 799 pln http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=896 Z tego co wyczytałem, to tak: GF ma mosfet, lufe precyzyjną i standardowy gb v.2. Natomiast JG z tego co już tutaj napisano ma autorski gb łączący gabaryty przedłużonego z większością części ze standardowego. Różnica jest również w deklarowanych wartościach fps, na korzyść GF'a. Do tej pory wydawało mi się, że JG produkuje dla GFC, którzy później wstawiają mosfet i sprzedają pod swoją marką. Teraz by się okazało,że GF dokonałoby trochę więcej modyfikacji, które niejako mogłyby tłumaczyć tą różnicę cen, jakby nie patrzeć 150 pln. Byłbym wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 To są te same karabiny... Zapewne karton będzie inny z nalepką GFC, żadnych innych różnic się nie dopatrzysz... Quote Link to post Share on other sites
Przemekwg Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 hmm, dla ciebie mosfet, chińska precka, kilka trochę innych części w GB w GFC to małe różnice? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 To są identyczne karabiny po prostu! I mają to samo w środku! Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 hmm, dla ciebie mosfet, chińska precka, kilka trochę innych części w GB w GFC to małe różnice? Cwaniaczku, JG to ten sam karabin co GFC, klepany w tej samej chińskiej fabryce... :roll: To że opis w zbrojowni jest ubogi to nie moja wina. Technicznie, mechanicznie i wizualnie jest TO SAMO! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts