manhunt Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 (edited) Witam ja też mam problem ze strzałem podwójna kulką Posiadam karabin AK 47 [CYMA] +metal komora HU Gumka HU sylikonowa Prec lufa ! Więc mam tak, serią strzela dobrze, a przy strzelaniu na single mam tak 1...1...2....2...2...2...1 taka kombinacja w tym stylu, nie mam pustych strzałów wogóle zawsze kulka wylatuje i napewno to nie jest wina magazynka bo sprawdzałem juz na innym magu, a po przesmarowaniu sylikonem jest jeszcze więcej podwójnych strzałów :wink: Jeśli ktoś bedzie wiedział co jest to prosze o pomoc HELP !!! POZDRO ...:::ManHunt:::... Edited February 10, 2007 by manhunt Quote Link to post Share on other sites
rafalrafal Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Miałem ten sam problem w cymie, wcisnąłem lufe bardziej w komore o jakieś 0,3 - 0,5 mm tak żeby gumke ścisnąć, zablokowałem i działa, wystrzelilem jakies 100 - 150 kulek tylko na semi i ani razu nie było strzału dwoma kulkami. Tylko ja mam stokową lufe w której wypiłowałem rowki i nacięcia które służą do przytrzymania lufy w komorze. W twoim przypadku nic nie wypiłujesz, proponuje więc dać podkładkę 0,3 - 0,5 mm między lufe a gumke i powinno zadziałać. Quote Link to post Share on other sites
angel Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Moze to tez byc niewlasciwe dzialanie tappet plate moj kolega(posiada M4A1 Well) mial taki problem ze replika jak i zarowno na auto tak i na semi czasami strzelala na pusto...kolo myslal ze to przez magazynek...rozebral go,oczyscil i nasmarowal chyba z 3 razy...az w koncu po rozkreceniu okazalo sie ze tappet plate w niektorych sytuacjach niepowraca do konca i powoduje ze kulka z magazynka niemoze wejsc do komory hop-up...kolega wziol i spilowal pilnikiem troche dysze i teraz podaje mu normalnie...w waszych przypadkach( ze replika strzela 2-3 strzalami na semi) moze to byc spowodowane tym ze tappet plate wraz z dysza zbyt dlugo pozostaje w pozycji w ktorej komora h-u jest otwarta czyli dysza pozostaje za dlugo w pozycji cofnietej przez co sa podawane 2-3 kulki...przez co 1 kulka jest przecisnieta przez komore h-u a droga pozostanie za h-u nastepnie ta druga zostaje wystrzelona przez co ta pierwsza ktora wyszla za komore h-u zostaje wypychana przez ta druga i to moze wyjasnic maly zasieg (10-15) przez to ze jedna kulka blokuje druga. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Nawet gdy dysza zatrzyma się przy maksymalnym cofnięciu kulki nie powinny same wpadać do lufy :roll: Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Witam , mam ten sam problem od kiedy zmienilem gumke na silikonowa , ze stockowa nie bylo zadnych problemow , to moze oznaczac ze zainwestowalem w zla gumke? ( mowie tu o przezroczystej guardera ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 sprawa wyglada tak , wymienilem gumke z guardera na systema i po problemie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts