Muszka Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Na taiwanie znalazłem coś nowego http://www.taiwangun.com/shop,show,1384 i mam zamiar ją kupić to młodsza siostra MP5 tylko że z większym magazynkiem i wiekszą moca. Jak ona wam sie widzi ??? Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Hmm, jakby Ci tu delikatnie urzeczywistnić prawdę? Dobra, słuchaj Japończycy z TM chcieli zrobić na tip top replikę, karabinu Gewerh 3 (G3). Zrobili (chwała im za to cudo!!!). Chcieli również zrobić kompaktową wersję repliki tej cudownej spluwy. Może dla małych Japończyków, G3 mógł być za duży, nie wiem. No i wymyślili sobie G3 SAS. Nie ma takiej rzeczywistej broni, nie było i raczej nawet nie będzie (za duży kaliber jak dla takiego maleństwa). Ponad to G3 nie jest żadnym potomkiem mp5, ten pierwszy chyba był produkowany seryjnie od 1960 roku, a mp5 od `68 ?(Jeśli jestem w błędzie proszę o poprawkę :uśmiech: ). Jako, że posiadam też ping-pongowego (JG) G3 (w wersji SG1), ale chciałem zakupić sobie i replikę o której mowa, to pożyczyłem ją na jednej strzelance. Mogę Ci powiedzieć, że replika do cqb, nadaje się całkiem całkiem. Ma niewielkie rozmiary, a jeden magazynek zapasowy nie zajmuje pół-kamizelki (ach te cudowne banany do AK :mrgreen: ;-) ). Niestety wadą są owe magazynki- pasujące od G3 produkcji JG i TM (innych nie sprawdzałem)... Są to highcapy, wykonane z jakiegoś shit-metalu więc strasznie hałasują, ponad to stopkę maga proponuję potraktować taśmą izolacyjną, bo lubi wypaść wraz z mechanizmem. Co do zawodności, to jak we wszystkich gietach od JG, problem może być z płytką selektora. Innych wad mechanicznych nie stwierdziłem... gumki nawet nie trzeba wymieniać. W walce, gdzie mamy większy teren, może być już gorzej, chyba że ktoś lubi się skradać itp :uśmiech: (ja od tego mam P90 od TM ;-) ). Na większym dystansie jest,no po prostu niecelny. Replika, czegoś czego tak naprawdę nie ma, jest fajna, ale krótka lufa może nie co odstraszyć. Wiem, wiem można kupić tłumik i dłużą lufę, ale to są koszty na które wielu pozwolić sobie nie może... Wydaję mi się, że lepiej chyba kupić G36 Compact takie jak to: http://www.taiwangun.com/shop,show,682 To tyle z mojej strony ;-) Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Cieszę się, że odnalazłem ten temat. Właśnie dopadają mnie rozterki - mam G36k od JG i rozważam zamianę na ten właśnie model (wersja bez kolby) ze względu na kompaktowe rozmiary - no i wizualnie mi się po prostu podoba :D. Jeśli chodzi o typ rozgrywki, jaki preferuję, to jest to raczej teren zurbanizowany, niż las. Replika takich rozmiarów sprawdzała by się doskonale - G36k ma co prawda większy potencjał, jeśli chodzi o tuning, ale wzmacniać repliki nie zamierzam. Pytanie tylko - czy znacznie krótsza lufa wpłynie znacząco na skupienie i osiągi w przypadku tych chińczyków (G36C i G36K na stockowych częściach strzelają tak samo)? Użytkowników G3 SAS proszę o podzielenie się wrażeniami z użytkowania :). Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Witam Mam G3 - SAS JG. Replika spasowana dosyć dobrze, przez to że ma krótką lufę i front nic nie trzeszczy, a ponadto front jest naprawdę solidnie umocowany do body (szkoda, że długie G3 JG nie mają tak pancernego mocowania). Trzyma się w łapkach wygodnie pomimo znacznego ciężaru, ma bardzo wygodny profilowany chwyt pistoletowy. W gerboxie cudów nie ma - zębatki JG, tłok biały z tworzywa, głowica tłoka i prowadnica sprężyny bez łożyskowania, łożyska białe ślizgowe z tworzywa. Cylinder typ 2, który moim zdaniem pasuje idealnie do lufy tej długości (210mm). Gumka hop-up chińska, nadaje się do wymiany. Lufa chińska. Co do osiągów G3 - SAS strzela przyzwoicie (jak na chińczyka) i pozwala na zabawę w lesie, nie ustępując zbytnio celnością innym chińskim replikom za podobną cenę. Więcej grzechów nie pamiętam :) Jeżeli ktoś potrzebowałby jakiś informacji na temat serii G3 JG to niech się nie waha i pyta śmiało - mam trzy G3 JG (SG1, RAS i SAS - z tym że są one poprzerabiane bardziej bądź mniej) i mogę podzielić się wiedzą jaką już zdobyłem na ich temat :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Czy ten G3 SAS ma wytrzymałość porównywalną do G36C (Jg608)? Quote Link to post Share on other sites
Rindfleisch Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Witam, Czy ktoś wie gdzie znajdę kolbe rozsuwana do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
leszczu12 Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Ale o co Ci Muszka dokładnie chodzi? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Kur...czę, @leszczu12 widzisz daty postów? Quote Link to post Share on other sites
Rindfleisch Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Jest ktoś kto bawił się T3 sas JG ? Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Ja się bawiłem i mam kilka ;) jeśli ktoś ma jakieś pytania to piszta śmiało :) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 9, 2015 Report Share Posted June 9, 2015 (edited) replika jest dość fajna jak na pocżątek jest to standartowe v2 z zmienionym jeżykiem spustowym płytką selektora i blokadą spustu, ja miałem w swoim silnik p&j i trochę pogrzebane w gearbox i wyciągał 380 fps i 25 bbs fajnie to działało. tochę był nie poręczny przez magazynek.Wady brak mi-cap, kolba rozsuwana piekielnie droga koszt prawie całełej repliki a po za tym fajna dla konesera g3. Edited June 9, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Mam problem z dostaniem się do baterii w wersji ze stałą kolbą. Po zdjęciu gumy ukazuje się takie plastikowe na zatrzaskach i nie wiem jak to zdjąć. Quote Link to post Share on other sites
Grizzly-Slupsk Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Spróbuj całość przesunąć w dół. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts