Maciastek Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Witam! A więc problem polega na tym że poddała się w mojej cymie 0.41b rączka przeładowania. Napisałem maila do firmy zajmującej się obróbką metalu i wycenili mi zrobienie takiej rączki ze stali na 240zł... Nawet nie śmiałem zapytać ile kosztowałoby anodowanie na czarno :/. a więc pytanie do was którzy lubicie dorabiać sobie części (na forum widziałem wiele ludzi którzy nawet sprężyny własne robili) czy dałoby się coś takiego zrobić taniej? Bez tej rączki MP5 traci trochę klimat więc mi dosyć zależy ale nie za cenę 0,5 nowej cymy. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 spróbuj skleić na kropelkę :P Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Nie no bez jaj - kropelka to porażka w tym wypadku. Jak już to jakaś żywica/klej do metalu, ale i tak myślę, że powierzchnia styku jest za mała by konkretnie to skleić (znajdź kogoś od spawania aluminium i może da radę coś z tym poradzić), choć to wciąż stop ZnAl'u czyli cynku i aluminium, więc nie wiem, jednak zawsze warto się wywiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Mam niepotrzebny cocking tube razem z cocking lever z MP5 JG. Nie mam pojęcia, czy będzie pasowało, ale jeśli jesteś zainteresowany, to wal na priva. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 daj fotke jak zlamaną masz rączke. Quote Link to post Share on other sites
Maciastek Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 Zespawanie nie załatki sprawy bo to się znowu rozpadnie, pozostaje tylko załatwienie nowej, link do zdjęcia (na zdjęciu sklejona kropelką). Link @Viamortis MP5 od CM jest kopią G&P a więc body i m.in rączka niekompatybilna z JG, TM itp.. :/ Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 (edited) Bez jaj, to trzeci temat! :wink: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=72616&hl=cm049 Edited September 11, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Maciastek Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 @Grzechotnik Widziałem tamte tematy, ale mi chodzi o wykonanie takiej NOWEJ rączki bo znalowa do niczego się nie nadaje nawet to sklejeniu/połączeniu/zespawaniu. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 MP5 od CM jest kopią G&P a więc body i m.in rączka niekompatybilna z JG, TM itp.. :/ G&G - G&P robi tylko "emki. Nie mylcie ludzie obu tych firm bo to dwie różne bajki. Quote Link to post Share on other sites
Maciastek Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 @Gogin Masz rację tu się walnąłem. Szukałem takiej rączki od GG w necie ale nie znalazłem, za to spostrzegłem że ICS stosuje podobny system, jak myślicie wejdzie coś takiego: Link co prawda rączka w wykonaniu ICS'a wydaje się "chudsza" ale ma otwór na pin mocujący tak jak CM. Quote Link to post Share on other sites
Adamf Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 (edited) Sam miałem ten problem, dwukrotnie. Poradziłem sobie w następujący sposób: -Stalową śrubę spiłowałem z czterech stron tak, aby pasowała do dziury w zamku. Przewierciłem ja tak aby można było włożyć pin mocujący rączkę w zamku. -Przyciąłem śrubę na odpowiednią długość. -Spiłowałem resztki łącznika z rączki. -Wywierciłem w tym samym miejscu otwór na nowy łącznik. -Teraz można nagwintować otwór i nakręcić rączkę/ spróbować ją skleić z łącznikiem (nie polecam)/ jeśli otwór jest ciasny to po prostu wbić łącznik w rączkę. -Całość sprayem na czarno. Czas wykonania: 15 minut Koszt: kilka złotych za farbę i śrubę (jeśli się niema) Nie pisze żadnych wymiarów bo wszystko robiłem na oko. Edited September 29, 2013 by Adamf Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Bravo że udało Ci się to naprawić. Temat z przed 4 lat :) Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Ale jakieś rozwiązanie jest :P Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Kabaciński Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 A ja trochę twmat odświeżę i się podepnę. Jak to to wogóle zdjąć? Mi też się rączka przeładowania urwała, siłuję się z tym dzień i noc i nic. Nie mogę oddzielić samego chwytu rączki przeładowania od jej prowadnicy. Powie mi ktoś jak to zrobić? Proszę o szybką odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Nie wiem czy Cyma ma tak samo ale od strony muszki w prowadnicy jest śrubka, która trzyma rączkę przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Kabaciński Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Tak, faktycznie jest tam pin ale niesamowicie ciężko go wybić. W każdym razie dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts