Borax Posted June 28, 2004 Report Share Posted June 28, 2004 No właśnie, próbował już ktoś zmienić lufę na dłuższą? Wczoraj ktoś podsunął mi ten pomysł, a dzisiaj rano postanowiłem go zrealizować. Oryginalną lufę zamieniłem na lufę chyba od uzi sprężynki o długości ok 223mm i założyłem na to tłumik. Po pierwszym strzale okazało się ,że trzeba jeszcze dodać śrubkę HU i teraz jest GIT! Na zasięg spokojnie przebija MP5 z ICS-a. Normalnie rewelka, i po co mi AEG? Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted June 28, 2004 Report Share Posted June 28, 2004 USP STTI to blowback z najniższej półki... gaz ucieka hyba bokiem, bo zasięg toto ma 20 metrów... lufa od sprężynowego uzi... z czego jest wykonana - aluminium? Z pewnością nie jest precyzyjna... Wg. mnie żaden pistolet gazowy nie dorówna skutecznością AEGowi, a zwłaszcza mp5 ICS, które (o ile jeszcze działa) wyróżnia się na tle stockowych elektryków. Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted June 28, 2004 Report Share Posted June 28, 2004 Do czasu przedstawienia wynikow dokladnych testow porownawczych przez Boraxa, prosze sie wstrzymac z komentarzami krytycznymi na ten temat. Przepraszam Chopin ze usunalem Twoj post, juz posprzatalem :) pozdro piok Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted June 29, 2004 Author Report Share Posted June 29, 2004 Kmieciu nie wiem kto Cię tak oszukał z tym uciekającym gazem i zasięgiem 20m? Ze swoją oryginalna lufą przy dobrych kulkach i odpowiedniej temperaturze walił prawie jak AEG. Co do celności to akurat moge powiedzieć, że powyżej 25m jest już słabo, nie tam jakaś straszna kiszka ale trzeba się przyłożyć. Po zmianie lufy zdecydowanie poprawiła się celnoś a zasięg jak na moje oko troszke przebija MP5 z ICS. I tak się akurat składa, że porownywałem moją mp5 z dwiema innymi i wszystko jestko jest ok. Mam mały problem z HU ponieważ po wystrzeleniu kilku kulek na skutek oziębienia , gumka sztywnieje i co strzał mocniej podkręca. Lufa faktycznie jest aluminiowa, ale srednice ma minimalnie mniejszą od oryginału, nie jestem w stanie podać dokładnego wymiaru bo mam przesuniętą podziałke na tym patencie do mierzenia. Załacze kilka zdjęc za pare minutek. Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted June 29, 2004 Author Report Share Posted June 29, 2004 No to są już te zdjęcia: http://specter.neostrada.pl/arsenal.htm Jak widać język spustowy jest dorobiony własnorecznie bo oryginalny się złamał, i chyba na którymś foto widać sróbkę do HU. Celownik laserowy oraz tłumik zresztą też sam robłem :p Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted July 5, 2004 Author Report Share Posted July 5, 2004 Wczoraj przeprowadziłem test bojowy. Sam się zdziwiłem, że można ściągnąć kolesia z gaziaka z ok 45-50m. Udało mi się ustawić HU i faktycznie kulka 0.20 leci troszkę dalej niż z mp5 ICS-a Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted July 5, 2004 Report Share Posted July 5, 2004 Potwierdzam bo widziałem zasieg nieziemski tego USP lepszy od MP5 TM i ICS (leciały troche bliżej niż z tego USP) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 5, 2004 Report Share Posted July 5, 2004 zasieg porownywales ze mna, a ja mam TM :) z lufa precyzyjna systemy... ale zasieg faktycznie wiekszy, choc przy zle wyregulowanym HU kulki podciagalo w gore Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted July 5, 2004 Report Share Posted July 5, 2004 Widziałem tego gaziak w akcji, nienie moge wyjśc z podziwu :D Chętnie bym takiego USPka kupił, tylko obawiam się iż bedzie ta sama rzeź z magiem którą miałem z moim byłym S&W z STTi :? Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 broń nieziemska 8O 8O totalny wypas 8O Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 A mnie ciekawi jak wygladaly by osiagi po skroceniu lufy do normalnych rozmiarow (tak zeby mozna bylo w kaburze nosic). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 to MOŻNA nosić w kaburze - widziałem na własne oczy Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted July 10, 2004 Author Report Share Posted July 10, 2004 No fakt można nosic w kaburze, ale nie polecam, ja mam kaburę na pasku ale w poprzek i tłumik odstaje strasznie. Zrobie sobie chyba taką na plecy i będe wyciągał broń przez ramie... HI HI... Ronin jak się skróci lufę do oryginału to zasięg wróci też do oryginału. W końcu caly bajer tego USP to właśnie ta lufa, przecież ze zwykłą to Ty chyba masz... Foka, mi się wydaje że jednak zasięg jest lepszy od mp5 marui. W trakcie strzelanki podregulowałem HU i się jeszcze poprawił. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 11, 2004 Report Share Posted July 11, 2004 Mialem :) A chodzilo mi o to, ze lufa wewnetrzna jest sporo krotsza od zewnetrznej w wersji z tlumikiem (nie pamietam dokladnie ale tak ok. 1,5cm). Ciekaw jestem poprostu czy osiagi sie chociaz troche poprawia i czy warto to robic. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted July 11, 2004 Report Share Posted July 11, 2004 Przyznaję się do błędu. Nie powinienem był wyciągąć wniosków co do tego pistoletu na podstawie jednego egzemplarza :) Gratuluję upgrejdu - teraz tylko przyczepisz kolbę od hardbala i lunetkę 4x20 i masz "Tanakę dla ubogich" PS Przyczep lunetkę bezpośrednio do zamka - będziesz miał hardkicka w oko... Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted July 12, 2004 Author Report Share Posted July 12, 2004 Kmieciu wsadz se palec w oko jak sie nudzisz... Jak masz jakies uprzedzenia wzgledem usp to sobie nie kupuj. Po za tym to jest moja broń boczna, a ten upgrade ma harakter eksperymentalny a nie użytkowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts