melon Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Potrzebuję podkręcić swoją replikę do ok. 400 fps, jednak mam dosyć mocno ograniczony fundusz, dlatego zastanawiam się nad zestawem FTK Hurricane ze sprężyną M120. Z drugiej strony ostatnimi czasy do sklepów trafiło całkiem sporo tanich części Elementa, Pejota, GFC, i podobnych. Co da bardziej zadowalające efekty i kulturę pracy, wspomniany FTK czy składak z chińskich części? Konkretniej byłaby to głowica cylindra, tłoka, sprężyna i prowadnica sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 400? Z jakiego guna? Może wystarczy wymeinić lufę, cylinder, dyszę i oglnie doszczelnić ... Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 M16 CA. Lufa precyzyjna G&G, dysza uszczelniana CA, cylinder SRC, sprężyna - dwuletni zbity stock :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 To wymień gume na systeme i dystanser. Zasięg Ci wzrośnie tak jakbyś miał 400fps na stockowej gumie i dystanserze :0 Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 Gumka jest Systemy, dystanser stock. Nie potrzebuje wykładów na temat bezpiecznej repliki, w poprzedniej (też M16 CA) miałem 420 fps i wiem dobrze co chcę wyciągnąć z tej. Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 To wymień gume na systeme i dystanser. Zasięg Ci wzrośnie tak jakbyś miał 400fps na stockowej gumie i dystanserze :0 N/C Zależy melon, jaki jest ten Twój fundusz. 400fps to możesz uzyskać na M110. Podaj ile masz kasy i co obecnie masz, wtedy będzie można dokładnie określić co będzie najlepsze Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 Wiem że można na 110, w poprzedniej replice miałem spreżynę M110 Prometheusa, metalową dyszę Deep Fire, metalową głowicę cylindra Pejota, cylinder Guardera, aluminiową łożyskowaną głowicę tłoka CA, łożyskowaną prowadnice, lufkę promyka i gumkę systemy, 420 fps bez problemu, jakbym miał pieniądze to wziałbym znowu to samo. Teraz mój fundusz jest ograniczony gdzieś do 150 (tyle stoi owy zestaw FTK), góra 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 (edited) nie chcesz wydać za dużo ? wstaw m120 guardera, podkładkowanie, smarowanie. Doszczelnij wszystko teflonem, uszczelkę na głowicy tłoka rozciągnij na cylindrze, teflonfix w komorze HU i do tego docisk komory do GB sposobem Poldeck'a Będziesz miał więcej jak 400 fpsów na dobrą sprawę tanim kosztem. Podzespoły wytrzymają tą sprężynę. Edited October 2, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Dobrze gada Kolega powyżej, a jak chcesz mieć koło 400 równo to zamiast 120 weź 110 i też tyle wyciągniesz bez kombinowania. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) Również się pod tym podpisuje, zrobić w dzisiejszych czasach dobrych (tanich) AEG'ów chińskich (CA też jest chińskie, ale drogie) stabilne bezawaryjne 400-450 fps, to żaden większy koszt. Edited October 3, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 3, 2009 Author Report Share Posted October 3, 2009 (edited) Jeśli chodzi o sprężynę to bardziej ufam prometheusowi. Wolałbym jednak mieć w replice łożyskowaną ową sprężynę z obu stron, lepszą głowicę cylindra ale skoro twierdzicie że tak będzie dobrze, to ok, dzięki. Edited October 3, 2009 by melon Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Nie wkładaj promyka, mam takiego springa u siebie, jak Ci pisze kilku "wiedzących" żebyś włożył Guardera, to po kiego odkrywasz Amerykę na nowo? Promyk - lufy robi, że mucha nie siada, Guarder - springi i gumy, są o niebo lepsze od promyka. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 3, 2009 Author Report Share Posted October 3, 2009 Miałem sprężynę prometheusa i guardera w swoich replikach i uważam że ta pierwsza jest lepsza. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 A podasz mi pod jakim względem? Ale tak dokładnie, rad bym poznać wyjątek udokumentowany ;-). Niestety springi Promyka, może trzymają równo wartość deklarowaną, a nie więcej jak w przypadku Guardera, ale za to zbijają się o niebo szybciej, szczególnie te ponad m120, choć i m120 potrzeba było półtora roku, żeby stała się m110-tką, a Guarder m110 przez ten czas jak miał prawie 120, tak ma sobie. Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 A odnośnie tematu mógłby ktoś zasugerować coś z tego co melon zaproponował ? Również mam ograniczony fundusz i bardzo chętnie bym się dowiedział czegoś o owych częściach. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Do czego? Przeczytaj wątek ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Do czego? Przeczytaj wątek ze zrozumieniem. [offtop] Żeby przeczytać wątek ze zrozumieniem, to wpierwej trzeba zrozumieć cóż, że to znaczy "rozumieć". Jak się tego nie wie to jak można to robić? Dobra bo zaraz grzechotnik wpadnie i pobije TurboDymoMen'a, za to że ma więcej efpeesów. [/offtop] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts