Arivia Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Chciałbym dokonać wymiany komory hop-up w replice ics tylko mam pytanie czy komory innych firm będą pasować do tej broni?? Jeśli tak to którą komorę mi polecacie Systema?? Moja broń jest po tuningu (mechanicznym jak i body jest metalowe Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 A po co Ci nowa komora? Szczelność na stockowej powinna być dobra. Jeśli nie, to obklej tu i ówdzie taśmą uszczelniającą. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Link to post Share on other sites
Arivia Posted October 5, 2009 Author Report Share Posted October 5, 2009 popsuł się i trochę do du** podkręca kulki mimo zmiany gumki a gwarancji nie ma od 2 miesiecy Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Jak to "do dupy"? Rozwiń to. Gumka zazwyczaj musi się dotrzeć, i nie jest to nic dziwnego. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Zgubiłeś pewnie dystanser :P Link to post Share on other sites
Arivia Posted October 5, 2009 Author Report Share Posted October 5, 2009 w polowie przekrecania hop-Up czuje luzy nie czuje jak on pracuje a przekrecajac hopka tor kulki sie nie zmienia tak bylo ze stara i nowa gumka hop Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Tak jak napisał Mortis - musiał Ci wypaść dystanser. Taki mały, czarny zazwyczaj kawałek gumki o owalnym kształcie. Możesz zrobić m.in z wkładu do długopisu. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Czytając Twoje poprzednie posty domniemywam że masz emkę Ics-a i wymieniałeś gumkę hopa. Tak więc muszę Cie zmartwić bo nie ma zamiennika tej komory innego producenta. Mimo iż jest plastykowa jest jedną z najlepszych komór w aegach. Zrypałeś coś przy zakładaniu nowej gumki. Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Mimo iż jest plastykowa jest jedną z najlepszych komór w aegach. Dlaczego uważasz, że kompozyt jest gorszym materiałem na komorę niż metal? (nie mylić kompozytu z chińskim plastikiem) Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Ja uważam że odlewy z tworzywa są dokładniejsze od tych ze znalu np TMy, jedynym dla mnie rozwiązaniem dla komór z metalu jest frezowanie wewnątrz komory. Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Dlaczego uważasz, że kompozyt jest gorszym materiałem na komorę niż metal? (nie mylić kompozytu z chińskim plastikiem) Nigdzie nie napisełem że jest gorszy. Wręcz przeciwnie skoro jest jedną z najlepszych komór w aegach. Link to post Share on other sites
cziman Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Via: chiński plastik owszem odlany jest niedokładnie, ale to chyba ten sam plastik co japoński? Pomijając kwestię włówka szklanego w body, materiał chińskich komór jest chyba ten sam. Podekreślam chyba, bo badań nie robiłem. Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Witam podepnę się pod temat. Czy dystanser typu H wejdzie do tej komory TA czy nie?.Bo rozebrałem wczoraj komorę i go nie znalazłem a jakby mi przypadkowo wypadł to powinienem go w domu znaleźć no ale wiecie cuda się zdarzają.. Czy po prostu uciąć trochę wkładu długopisowego jak to co niektórzy radzą. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Wejdzie. Nie rozumiem dlaczego miałby nie wejść :roll: Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) Oj niektóre komory mają niestandardowe dystansery (np. cm.041), tam nie wejdzie zwykły H dystanser, ni nawet standardowy gumowy - stock'owy jest krótszy o wiele, a komora dopasowana do niego. Edited October 26, 2009 by Gogin Link to post Share on other sites
Agata Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 KicpA gearbox już zaprojektowałeś, to komora nie będzie dla Ciebie problemem:P W sumie ciekawy pomysł, żeby wyfrezować komorę hopsiup ;) Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Jedna już jest ;) Jak będą efekty końcowe to dam znać ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts