szybyt_poznan Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Witam ja kupiłem maskę na allegro w miarę tania więc się skusiłem... Jednak gdy sprawdzaliśmy ja z kumplem w goglach pozostały ślady po kulkach ;/ Fps broni waha sie w granicach około 360 -380. Czy mam poszukać czegoś inne go czy mogę bez obaw ruszyć na strzelankę? Link do maski: http://www.allegro.pl/item780537394_maska_...ball_extra.html Dzięki za pomoc Pozdrawiam Szybyt :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) nie możesz :P jak już to używaj samej dolnej części (gdy wywalisz piny łączące maskę możesz przełożyć gumkę z gogli do tych dziurek po bokach..) kup do tego jakieś gogle niskoprofilowane (mi pasują bolle x800) a jeśli nie chcesz gogli to kup okulary.. np. uvex i-vo lub jakieś bolle ewentualnie :) edit: Napisałem 'googli' zamiast 'gogli' :-F Edited October 25, 2009 by OFF Quote Link to post Share on other sites
szybyt_poznan Posted October 25, 2009 Author Report Share Posted October 25, 2009 A mógłbyś polecić coś tańszego ;/ ale też z gogli ;D te są fajne ale trochę drogie...;D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 to ew. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=415 kolega z Kielc używa takich http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4176 ponoć fajne.. to podróbki Locustów (znajdziesz je na taiwangunie) ponoć robione przez Uvex kiedyś dostałem gratis coś takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1769 też są dobre wg mnie Quote Link to post Share on other sites
szybyt_poznan Posted October 25, 2009 Author Report Share Posted October 25, 2009 Super to chyba kupie te uvexy ;D dzięki bardzo za pomoc ;* a jako ochrony twarzy mówisz ze mogę używać tej od tych felernych gogli?? ;D Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) W takiej cenie to najlepiej uvexy, ewentualnie dołożyć i kupić francuskie bolle comander/defender (czy jakoś tak) tamte podróbki nie dość, że za drogie to jeszcze wg. gówniane, mam te usmc od G&P po pół rocznej eksploracji szybka wygląda tragicznie w moim wypadku kulki też zostawiają ślady na goglach. Teraz służą wyłącznie jako dodatek do kasku. :] Edited October 25, 2009 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Znowu ktoś próbuje na własnym zdrowiu oszczędzać? Quote Link to post Share on other sites
szybyt_poznan Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Nie to że chce oszczędzać na zdrowiu tylko jak jest napisane ze maska ma wytrzymałość 600 fps to myślę że jest dobra ;P Chyba się zdecyduje na te uvexy ;D Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Tiaaaa ofkors... Pewnie o szybce też tak pisali, prawda? Poproś kolegę z najmocniejszą repliką aby ją przestrzelił to zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) Nie to że chce oszczędzać na zdrowiu tylko jak jest napisane ze maska ma wytrzymałość 600 fps to myślę że jest dobra ;P Chyba się zdecyduje na te uvexy ;D No patrz pan, a na płocie pisało "d..a", chciałem pogłaskać, a tu mi taaka drzazga weszła... Raz widziałem ludzi w tych maskach: Golemów na Panzerfauście III. Ciekaw jestem, czy oni widzieli. Cokolwiek. Tak toto było pokryte parą. Edited October 26, 2009 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
szybyt_poznan Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Dzięki wszystkim za pomoc ;D naprawdę cieszę się ze jest ktoś na świecie kto dba o moje zdrowie bardziej tak jak moja mama 8) A z tym płotem dobry tekst szczerze muszę przyznać... A to prawda że paruje niesamowicie bo przy samym strzelaniu po wydechu myślałem że mam w pokoju mgłe.... :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
soshman Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 A to prawda że paruje niesamowicie bo przy samym strzelaniu po wydechu myślałem że mam w pokoju mgłe.... :uśmiech: Strzelasz w pokoju? :strach: W każdym razie w celach bezpieczeństwa, odłóż na szafę, jako element ozdobny. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) Strzelasz w pokoju? :strach: W każdym razie w celach bezpieczeństwa, odłóż na szafę, jako element ozdobny. W ramach offtopu to powiem, że sam również strzelam w pokoju, a co mi tam. Chronograf chyba to lubi ;-). Co do ciekawych ochron twarzy to polecam maskę mojego pomysłu - info jest w innym temacie o maskach. Dokładnie w tym temacie. Edited October 30, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) Ja sobie utrudniam: kuchnia----> przedpokój ---> pokój ---> kulochwyt z tarczą całość koło 8 m. Dobrze się strzela z pistoli ;-). EDYTA: odnośnie masek, to ostatnio przerabiam z Kocurem666 siatkę aluminiową od tuningu aut malowaną na twarz pod okulary. Sprawdza się bo nie parują szkła. Choć osobiście wolę szal snajperski, ale to takie zboczenie tylko ;-). A wygląda to tak: http://picasaweb.google.pl/pomera2/Dabie25...560415023461682 - zdjęcie Kolegi, jak kto sobie wygnie i pomaluje to już jego problem ;-). Edited October 30, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
szybyt_poznan Posted November 12, 2009 Author Report Share Posted November 12, 2009 A nie przelecą przez taką maskę kulki bo jak widzę dziurki są dość duże ;/ Ja bedę używał maski tej co dostałem razem z tymi felernymi goglami bo ona myślę że powinna wytrzymać. A gogle mam już Uvexy więc moje przyrządy celujące są już bezpieczne (mam nadzieję ;P) :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 maska wytrzyma :) nie raz po niej dostałem i nie ma na niej nawet śladów,możesz w niej śmiesznie wyglądać,ale ząbki ważniejsze :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts