Nerpa Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Witam. Czy łączenie dwóch luf wypali? Powiedzmy, że problem ze sztywnością takiego połączenia mam za sobą. Interesuje mnie natomiast czy to będzie dobrze działać i czy celność się polepszy. :-P Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Celność się pogorszy, a nie polepszy. Samo zrobienie porządnego połączenia wyniesie cię dużo więcej niż nowa dłuższa lufa. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Dokładnie jak wyżej. Po kiego grzyba bawić się w pół środki? Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Witam. Czy łączenie dwóch luf wypali? Powiedzmy, że problem ze sztywnością takiego połączenia mam za sobą. Interesuje mnie natomiast czy to będzie dobrze działać i czy celność się polepszy. :-P Myśl. Myślenie nie boli. Lufa to precyzyjny sprzęt gdzie ułamki milimetra robią różnicę a średnicę mierzy się do 0,1mm - nie jesteś w stanie zrobić niczego z taką precyzją. Quote Link to post Share on other sites
ireabe Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 ...a średnicę mierzy się do 0,1mm Jestem skłonny napisać że nawet do 0.01mm :D Nerpa- szkoda czasu i środków, wyrzuć pomysł do kosza bo jest irracjonalny. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 (edited) http://www.taiwangun.com/shop,show,14 polecam poczytać opis http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=13922&st=0 Edited October 29, 2009 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Shadow i co to wnosi do dyskusji ? Gaziak oczywiscie bedzie mial wieksza moc przy dluzszej lufie - ale nie dotyczy to elektrykow. Do tego skupienie w gaziaku sie nie poprawia - poniewaz zewnetrzna lufa jest wrecz szersza aby kulki sie nie blokowaly. Mialem i sprzedalem. Za mocne na bliska odleglosc, za duzy rozrzut na dalsza. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Shadow i co to wnosi do dyskusji ? Gaziak oczywiscie bedzie mial wieksza moc przy dluzszej lufie - ale nie dotyczy to elektrykow. Do tego skupienie w gaziaku sie nie poprawia - poniewaz zewnetrzna lufa jest wrecz szersza aby kulki sie nie blokowaly. Mialem i sprzedalem. Za mocne na bliska odleglosc, za duzy rozrzut na dalsza. Prawdopodobnie Shadow dał przykład tego Socoma, jako totalnie nieudane połączenie 2 luf wewnętrznych, a nie tego żeby pokazać iż dłuższa lufa da większą moc. Mam rację? :) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Podrzuciłem raczej jako ciekawostkę, że ktoś kiedyś na takie coś wpadł, ale się nie przyjęło. No i oczywiście po to, żeby co poniektórzy forumowi puryści mogli się oburzyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts