Dudek Javny Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Kompletnie nie przeszkadza w eksploatacji, tylko irytuje. Ja po chamsku taśma obkleiłem handguard i nie lata :d Tylko, że ja mam wersje z dwójnogiem. Jednak podobno tożsamy problem jest w wersji AR. Nie miałem kompletnie problemów z Galilem. IMHO lepiej kupić w Polsce i mieć te 18miesięcy gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Ślepy68 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Miałem, co prawda krótko, Galila AR firmy ICS i chwyt przedni miał spore luzy, ale wiedziałem o tym i byłem na to przygotowany. Niestety, nic mnie nie przygotowało na latajacy na boki magazynek. Bałem się, że po prostu go zgubię. Zważywszy na dostępność tych magów na rynku byłaby to duża strata, która skutkowałaby dłuższą przerwą w strzelankach. Dlatego rozstałem się z tą repliką w wielkim żalu. Galil nadal mi się podoba, ale już tylko platonicznie. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 U mnie z magami wszystko ok, nie latają. A te hicapy ICSa mógłbym zgubić lub sprzedać. Generalnie hicapy to wrzody na pupie. Dobrze, że kupa innych magów pasuje do Galila. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) Z tym latającym handguardem mógłbym coś zaradzić, mam stolarnie i mógłbym coś wydłubać ,by leżało bardziej pewnie. Co do hi-capów też za bardzo ich nie lubie. Gdy biegniesz przez las wydaję odgłos choćbyś miał tamburyno. Edited July 21, 2011 by Pergan Quote Link to post Share on other sites
Ślepy68 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Może trafiłem na jakiś wyjatkowo felerny egzemplarz... Ale bezskutecznie szukałem mid i low-capów tej samej firmy i dałem sobie spokój. Zależało mi właśnie na TYCH magach, bo wygladały rewelacyjnie i nie chciałem używać innych. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 TYCH magów nie ma, przynajmniej ICSa. Są na gunnerze chińskie midy, ale opinie są średnie. W swoim używam pmaga Beta Project...a midy ICS mają moooooże być w tym roku. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Widziałem na jakimś sklepie midy KA... tylko nie potrafię sobie przypomnieć gdzie to było. Możecie mi powiedzieć jaka bateria mieści się do Galila(nie było tego zamieszczonego w filmiku). Wchodzi taka jak do korpusu w AK ? Quote Link to post Share on other sites
Ślepy68 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Ja używałem baterii ASG 1400 mAh, czyli takiej samej jak w AK z tym że do Galila wchodziła z dużymi oporami. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Za długa, czy chodzi może o szerokość ? Quote Link to post Share on other sites
Ślepy68 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Na długość pasowała idealnie, natomiast średnica powodowała, że bateria wchodziła na wcisk. Bałem się, że przetrę izolację kabla (w SIG'u przetarłem) i przed wlożeniem spryskiwałem silokonem do low-capów. Pomagało. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Ślepy68, nie miałeś u siebie w galilu drugiej atrapy rury gazowej? W moim ICSie zamontowałem rurę gazową z powiększoną średnicą, a bateria to lipol 7.4V 1200mAh jakiego używa mój sąsiad w swojej m4 ( wchodzi do prowadnicy kolby). Na 200% pasują wszyskie sticky AK. Quote Link to post Share on other sites
Ślepy68 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Nie, w w pudełku była tylko ta jedna. Kamerades z ekipy sugerowali abym przeszedł na li-po, ale nie zdecydowałem się, bo prostrzym wyjściem było pozbycie się repliki. Druga kwestia to bardzo delikatna blacha z jakiej była wykonana atrapa rury gazowej Galila. Przy wkładaniu baterii cały czas miałem duszę na ramieniu, że ją uszkodzę. W sumie, to jednak nie problemy z baterią i chwytem przednim zadecydowały o zmianie repliki - dla mnie najistotniejszy był magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Dudek jaki rodzaj lipolek polecasz do Galila ? Czy baterie 8,4 są za słabe, lepsze by chyba były 9,6 Wracając do tego taktycznego Galila czy mad onion Dudek Ci już może odpisał ? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Swojego Galila napędzamtą baterią. Co do taktycznego Galila, jak pojawią się na rynku części to MOŻE pojawia się u Madonionów. Na razie maja tylko rurę gazową z risem. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Przepraszam, że zadam takie pytanie ale jak dotąd nie używałem jeszcze lipolek. Czy wszystkie lipo 7,4 mają takie same wymiary? Bo zastanawiam się nad tym czy gdybym kupił innej firmy to czy by się zmieściła ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Hej, magazynki z Galila pasują do AK? Bo mam jeden i nie wiem, a nie chcę go rozpakowywać, jeśli ma nie pasować i iść na sprzedaż. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Cholera, nie pamiętam, ale chyba do cymki 0.28 i jakiegoś innego chinole (kopia ak74) pasowały. HIcapy to zuooooo, niby w tym roku ICS ma wypuścić midy lub lowy :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) cóż, odpakuję i sprawdze, bo i tak chcę do środka włożyć bebechy z lowa AK :) Edited August 8, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Jak ci się uda to daj znać, pewnie też tak zniszczę swoje dwa haje. :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 jeden minus póki co - nie pasuje do bojców. :D Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Btw, miał ktoś do czynienia z magami do galila z gunnerairsoft? Podobno zaczepy plastikowe są do bani. Magazynki są dobre. Dobrze podają, bez zacięć itd. Zaczepy faktycznie do bani, łamią się po kilku zapięciach magazynka. Ja dospawałem stalowe zaczepy i teraz jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Przymierzam się do Galila i mam kilka pytań: - Czy Galil ICS jest kompatybilny z chwytami przednimi, pistoletowymi i kolbami dedykowanymi do ostrego? - Czy pasują magazynki King Arms? - Czy istnieją LiPo modelarskie pasujące do Galila? - Jaki gwint tłumika ma Galil? - Czy przyrządy celownicze są demontowalne? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 (edited) Przymierzam się do Galila i mam kilka pytań:- Czy Galil ICS jest kompatybilny z chwytami przednimi, pistoletowymi i kolbami dedykowanymi do ostrego? Mam risa od ostrego firmy utg. Pasuje. O chwytach pistoletowych zapomnij, gdzie silnik zmieścisz. KOlby nie sprawdzałem, bo fabryczna ICSa jest mocarna. - Czy pasują magazynki King Arms? Nie - Czy istnieją LiPo modelarskie pasujące do Galila? Czemu by nie? Wystarczy dobrać odpowiednie wymiary. Pytanie czy chcesz używać lipoli a'la stick czy coś innego. Jeśli nie chcesz wersji ARM (drewno+dwójnóg) to dobrym rozwiązaniem są podwójne pakiety, które wejdą do chwytu. Dodatkowo w komplecie z Galilem dostajesz atrapę rury gazowej o powiększonej średnicy, co umożliwia wsadzenie grubszych baterii typu stick. - Jaki gwint tłumika ma Galil? Nie sprawdzałem, ale taki jak w klasycznej TMce. - Czy przyrządy celownicze są demontowalne? Nie. Edited October 27, 2011 by Dudek Javny Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 (edited) Z tymi LiPo chodziło mi o to, czy gdzieś można dostać właśnie akumulatory typu stick, niededykowane do ASG. Większość modelarskich jakie widziałem to były po prostu klocki. Nie sprecyzowałem pytania, chodziło mi właśnie o rozmiary. Dzięki wielkie za pomoc! Edited October 28, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Nie widziałem modelarskich lipoli o kształcie sticka:/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts