Cybul Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...s=New%20Release Po filmiku wygląda, że dość wytrzymały, ciekawe jak zęby. Cena też atrakcyjna. Posiada ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Uderza tym młotkiem jakoś tak bez zapału ale imadełko pokazuje, ze rzeczywiście elastyczny. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 Niedługo będę miał 2 sztuki więc zobaczymy co to za cudo. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Czekam na info! A które zamówiłeś? Z jednym zębem metalowym czy ze wszystkimi? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Mnie bardziej ciekawi ten z jednym metalowym. Jeśli się w metalowej szczęce dobrze rozwiąze tył tłoka to to musi być twarde. Trudniej dobry plastikowy zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 8, 2010 Author Report Share Posted January 8, 2010 Mam już te dwie sztuki (ze wszystkimi metalowymi zębami). Wizualnie tłoki są dobrze wykonane, brak jakichkolwiek nadlewek plastiku itp. W niedzielę cyknę jakieś fotki i wrzucę dla ogółu. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Też już mam jedną i drugą wersję. Cybul zakładałeś to już gdzieś? Jakieś wnioski? Jak swoje założę może do końca tygodnia to coś skrobnę. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 Na wiosnę dopiero zamontuje zamiast sprawdzonego tłoka DeepFire. Quote Link to post Share on other sites
jony016 Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 A w jakim sklepie w Polsce można to znaleźć? Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Szkoda kasy. Znajomemu pękł przy montażu do GB. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 Ja mam 2 sztuki, ale leżą jeszcze w pudełkach :). Jakoś nie miałem czasu zamontować, ale właduje do M249 wraz ze sprężyną 170 - zobaczymy ile pociągnie. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Co do wypowiedzi Kelly`ego. Ten tłok nie wytrzymał przykręcenia do do głowicy tłoka cichej systemy... Spiralne pęknięcia pojawiły się po jakiejś minucie w okolicy przykręcenia gł. tłoka. Tłok kupowałem na gunfire... Skoro i tak straciłem tłok to przeprowadziłem test na rozbijanie tłoka - porównując go do tłoka CA, którego też miałem zniszczonego (zjechane ząbki). Okazało się że głupi tłok CA jest niewiele mniej sprężysty od tego "sławnego" tłoka azimutha. Edited September 9, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Combat Squad/SHS/Azimuth/Super Shooter/UFC/X-high Tech - wszystkie te firmy robią - "magiczne" niebieskie tłoki. Kto tu jest producentem ,a kto rebranduje..nie sposób powiedzieć - te firmy zamykają się i otwierają jedna po drugiej. Czytając po zagranicznych forach można spotkać wypowiedzi za i przeciw - dokładnie tak jak tutaj. Znaczenie zdaje się mieć także data produkcji - możliwe ,że mieli jakąś słabą serię - tak samo jak było z lufami Madbulla. Ja u siebie 600 kulek temu zamontowałem tłok X - high techa: Skręciłem z pełną siła do głowicy - zero pęknięć. Mało tego - swój zeszlifowałem do połowy robiąc z niego tłok z zwęzanych zębach, czyli na pewno go osłabiłem. Na sprężynie SP140 zero śladów zużycia. Mam teraz w ręku tłok UFC - wyglada identycznie. W dotyku jest "ślizgi" - w przeciwieństwie do "chropowatej" powierzchni tłoków Guarder/Systema (a niby też poliwęglan) i ugina się lekko pod naciskiem ręki. Młotkiem na razie nie będę go traktował, lecz jak mi pęknie na jakiejś zacince, napewno spróbuję. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Z moich informacji wynika że produkuje SHS/Super Shooter. Quote Link to post Share on other sites
Adeek Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Tłok SHS z 1metalowym zębem. Ani 1 strzelanki, tylko testy w domu. http://img861.imageshack.us/img861/9926/dscn6513.jpg Zapewne trafiłem na jakiś wadliwy :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Albo coś spartolileś przy montowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Stawiałbym na to, że tłok był krzywo w rowkach gearboxa i zębatka wyrwała ostatni ząbek. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Ta... albo ciśnienie atomosferyczne było za wysokie, albo składałeś to w ujemnych temp. i napręzenia go załatwiły....pitolenie. :D Po prostu te tłoki SHS - nie są z tego samego materiału co Azimutha - w SHS/SS jest to zwykły niebieski plastik. Wystarczy pobuszować trochę po zagranicznych forach.... Nasi Polscy koledzy po prostu to potwierdzają. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Mój tłok SHS współpracuje z SP130 już pół roku i nic mu nie jest :) Quote Link to post Share on other sites
Adeek Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 To się ciesz. Mój trochę postrzelał, bo testowałem mosfeta. Aż za setnym razem wyrwał. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 mosef ma średnio do tłoka moze pod względem rofa ;] wiec wiemy dlaczego sie ząb wyłamał ;p Quote Link to post Share on other sites
Adeek Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Wybaczcie, sam zapomniałem ile go używałem xD Była jedna strzelanka tylko na nim ;) Foto porównujące tłok SHS(lewa strona) do UFC(prawa strona): http://img59.imageshack.us/img59/562/dscn6877m.jpg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts