NashVille Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Witam! Rozkręciłem gb v.2 z MP5 CM 041 z myślą wymiany sprężyny. Kupiłem sprężynę o niejednakowym skoku i mam problem: z jednej strony sprężyna jest ciasno z ciśnięta a z drugiej tak jak w stokowej o jednakowym skoku. :mrgreen: Nie wiem ,którą stroną ma być skierowana do prowadnicy , a którą do strzykawki. Czy wąsko z ciśnięty koniec ma być przy prowadnicy czy w strzykawce . Z góry dziękuje. :roll: Pozdrawiam NashVille Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) Daj ciasno z ciśniętą stronę do tłoka, ale ogólnie to aż tak ważne nie jest :P Pozdrawiam, blackmaze Edited November 6, 2009 by blackmaze Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 6, 2009 Author Report Share Posted November 6, 2009 Dzięki i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Nie, kolega źle mówi - "bardziej ściśniętą" stroną sprężyny na prowadnicę. Nie pytaj dlaczego... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Bez różnicy. Z zaleceniem "ciasniej na prowadke". :-F Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 Dobra ,dobra. Jeszcze nie skręciłem gb. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Jeśli prowadnica jest z tworzywa, to bezpieczniej dać ciaśniejszą stroną na prowadnicę. Jak jest z metalu, to raczej wszystko jedno. Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 Za późno, gb skręcony .Ciasną stroną do metalowej prowadnicy jest włożony... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Jeśli prowadnica jest z tworzywa, to bezpieczniej dać ciaśniejszą stroną na prowadnicę. Jak jest z metalu, to raczej wszystko jedno. Nie pleć bzdur, co? Doskonale wiem, że wiesz, że to nie jest wszystko jedno. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Wsadzam gęstszymi na prowadnicę, ale na mój chłopski rozum różnica jest minimalna. Raz mi się zdarzyło tylko, że rzadsze zwoje obskrobały nieco prowadnicę z tworzywa... Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 Po wymianie sprężyny o jednakowym skoku (stokowej) na Guardera SP 100 powinien być większy rof? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Sądząc po profilu, posiadasz MP5 to powinien wzrosnąć. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 (edited) Czemu nie pozdrawiasz serdecznie ? :-F I nie wzrósł. :wink: Edited November 7, 2009 by NashVille Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 (edited) wiesz, nie mierzyles. a na sluch to... :F Edited November 7, 2009 by denvey Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 (edited) wiesz, nie mierzyles. a na sluch to... :F Akurat nie wiesz, czy wiesz, czy mierzył czy nie. Ale w sumie wszystkie empepiątki mają o 15% większego ROF'a od zwykłego AEG'a (uściślam wypowiedź kolegi grzechotnika), dlatego jak posiadasz mp5 to MUSI być większy i tyle, nie ma bata. Tak czy inaczej na słuch to ja tam nie wiem, ale na oko to stosuj polskie znaki, bo zadbam o to byś nie pobył długo na tym forum. Edited November 8, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 (edited) wiem ze nie mierzył, bo to mój kumpel, mieszkamy w tej samej miejscowości. On mierzył tylko na słuch. Edited November 8, 2009 by denvey Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 bo zadbam o to byś nie pobył długo na tym forum.No, sądząc po avatarze to faktycznie dużo tu możesz dbać... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 No, sądząc po avatarze to faktycznie dużo tu możesz dbać... Hipokryta :-P. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts