EmperorPalpa Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Multicam, to testach w Afganistanie został oficjalnie zaaprobowany i ma stać się głównym kamuflażem US Army w Afganistanie (na razie tylko tam) http://www.army.mil/-news/2010/02/20/34738...headline-title1 Jasny gwint, a ja tak lubiłem UCP! 8 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Jasny gwint, a ja tak lubiłem UCP! To teraz się jeszcze naucz czytać ze zrozumieniem. UCP zostaje, MC będzie trafiał tylko do oddziałów bojowych. Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Niech się kolega Szaszłyk nie boi, umiejętność tą posiadłem, a szkoda mi UCP w tychże jednostkach, gdzie będzie ono wymienione, nic więcej nie pisałem, więc niech kolega nie interpretuje mojej wypowiedzi na swój sposób :P Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Mógłby ktoś wrzucić jakieś fotki (nieretuszowane) jak MC sprawdza się w naszych lasach, etc. Prosiłbym przy okazji o info dot. producenta, materiału, itp. Pozdrawiam i dziękuję. Proszę bardzo: http://www.miwomilitary.pl/?p=img.gsB.608 http://www.miwomilitary.pl/?p=img.gsB.600 Multicam w lublinieckim lesie latem (sierpień 2009r. ) Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 widać światło odbite od blendy więc tak naprawdę deczko inaczej to będzie wyglądać Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Na ostatnim większym strzelaniu się przekonałem, że MC jest na las polski w pewnych sytuacjach jest trochę za słaby. Ale wracając do przypadku, gdy po drodze, którą przechadzali się człowieki z obcej strony konfliktu i patrząc w moim kierunku (siedziałem pod drzewkiem) między nami były krzaki, ale za bardzo gęste porostu mnie nie zauważyli. Być może, dlatego, że słonce jeszcze padało w moim kierunku lub porostu miałem fart, że mnie nie zauważyli. Według mnie ten kamuflaż sprawdzą się od końca sierpnia do końca listopada, gdy mamy jeszcze jesień. A najlepiej sprawdza się na terenach gdzie jest roślinność osadzona na piasku. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 - Z tego co wiem to masz Camogroma a nie MC a to zupelnie inna bajka. Jesli nie masz CG to przepraszam - Jak ktos po prostu lezy i sie nie rusza to wiekszosc kamuflazy maskuje dobrze by nie zostac wykrytym Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Mam Cg sorka źle mi sie napisało, ale byłem zaskoczny tym bardziej, że pogoda była śnieżno wiosenna, a on jest dosyć jasny. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Uroki MC i tym podobnym jego wytworom, sa takie ze bardzo dobrze zachowuja sie w naslonecznionym miejscu (nie trzeba szukac cienia pod drzewem aby sie ukryc :D) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts