Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak przywrocic martwa baterie do zycia

Recommended Posts

1. bateria musi byc rozladowana

2. nalezy ja owinac w jakas gazete

3. cykl powtorzyc kilka razy

Jezeli ktorys z uzytkownikow ma jakas stara martwa baterie, to prosilbym o przetestowanie i opisanie powyzszego sposobu na forum

*** UWAGA : - Material zostal Znaleziony w necie. Nie ponosze odpowiedzialnosci za urazy powstale w wyniku ludzkiej glupity oraz lekkomyslnosci.

Edited by johny13

Patent może i coś daje, ale raczej nie w przypadku padniętej batki airsoftowej. Najczęściej przyczyną niewyrabiania baterii jest śmierć jednego lub kilku ogniw - na to nic nie zdziałamy. Za to pomoże nam to zwalczyć w jakimś stopniu małą wydajność baterii - zazwyczaj wywołaną efektem pamięciowym. Choć nie należy się spodziewać cudów - raz mi ten patent zadziałał, innym razem nic nie dał (choć to było w przypadku akumulatorów nieairsoftowych - z tymi ostatnimi musiałem się zwykle żegnać definitywnie z powodu śmierci ogniwa.

• 2 weeks later...

A więc tak zrobiłem wszystko według instrukcji podanej w pierwszym poście . Batka użyta do tego celu miała taką wadę po naładowaniu i podłączeniu do karabinu wszystko ok , po prostu strzela . Jednak pół godziny później była padnięta .

Po 30 minutowym pobycie w lodówce i jej rozmrożeniu podłączyłem ją do ładowarki . Po całkowitym naładowniu karabin strzelał . Następnego dnia również . Ten paten działa .

Bateria to stockowa jg 8.4 1100 mAh