johny13 Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 (edited) 1. bateria musi byc rozladowana 2. nalezy ja owinac w jakas gazete 3. cykl powtorzyc kilka razy Jezeli ktorys z uzytkownikow ma jakas stara martwa baterie, to prosilbym o przetestowanie i opisanie powyzszego sposobu na forum *** UWAGA : - Material zostal Znaleziony w necie. Nie ponosze odpowiedzialnosci za urazy powstale w wyniku ludzkiej glupity oraz lekkomyslnosci. Edited November 17, 2009 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Coś średnio wierze w ten patent, ale spróbuje w sobotę to zrobic. Mam akurat padniętą batkę nie wyrabia prądowo. Zobaczymy co z tego wyniknie. A jak nie to będę miał dużo nowych latarek ;p Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Sprawdzalem motyw z zamrazalka. Nie zawsze pomoze ... Jak ogniwo jedno jest zupelnie martwe to nic go do zycia nie przywroci. Jak ma jeszcze jakies napiecie to moze ... Wazne jest owiniecie folia i gazeta zeby nie namokly ogniwa. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Z całym szacunkiem, ale to jest pierdzielenie kotka przy pomocy młotka. Jak NiMH uwolni swoje wnętrze przez taki mały zaworek bezpieczeństwa, to już mu nikt i nic nie pomoże :) Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 No wiecie, to panaceum na każdą padniętą baterie nie jest, ale ja np. mam batkę która nie ma martwych ogniw, a nie wyrabia prądowo, naładowana batka powinna chyba dawać więcej niż 3 A przy pełnym obciążeniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted November 19, 2009 Author Report Share Posted November 19, 2009 Sam bym to przetestowal, gdybym mial martwa baterie i zamrazalke z prawdziwego zdarzenia. Zamrazalke mam, ktora nie co najwyzjej potrafi schlodzic piwo :) a ostatnia martwa baterie wyrzucilem ponad 6 mc temu... Tak wiec czekam z niecierpliwoscia na rezultaty Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Dawno temu gdzieś czytałem o tym patencie. Nic to nie dało - jak akumulator nie był w stanie zasilić repliki przed tym cyrkiem, tak i po się nic nie zmieniło. Próbowałem na stockowym sticku Boyi (8,4V 1100mAh). Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Mi pomogło posty nr 17 oraz 19 A co było z batką nie tak to tylko ona wie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Patent może i coś daje, ale raczej nie w przypadku padniętej batki airsoftowej. Najczęściej przyczyną niewyrabiania baterii jest śmierć jednego lub kilku ogniw - na to nic nie zdziałamy. Za to pomoże nam to zwalczyć w jakimś stopniu małą wydajność baterii - zazwyczaj wywołaną efektem pamięciowym. Choć nie należy się spodziewać cudów - raz mi ten patent zadziałał, innym razem nic nie dał (choć to było w przypadku akumulatorów nieairsoftowych - z tymi ostatnimi musiałem się zwykle żegnać definitywnie z powodu śmierci ogniwa. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 A więc tak zrobiłem wszystko według instrukcji podanej w pierwszym poście . Batka użyta do tego celu miała taką wadę po naładowaniu i podłączeniu do karabinu wszystko ok , po prostu strzela . Jednak pół godziny później była padnięta . Po 30 minutowym pobycie w lodówce i jej rozmrożeniu podłączyłem ją do ładowarki . Po całkowitym naładowniu karabin strzelał . Następnego dnia również . Ten paten działa . Bateria to stockowa jg 8.4 1100 mAh Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Gdyby to działało to była by to rewolucja zapewniająca większą żywotność ogniw co było by nagłośnione przez portale modelarskie, elektroniczne itd. Działa owszem ale co z tego że na chwilę... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts