DuszeK Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Mam pytanie do użytkowników tego sprzętu chodzi mi o użytkowników m14 EBR firmy Kart. Moje pytanie tyczy się tego jakie części i jakich firm włożyć wiem że popychacz dyszy od G&G nie pasuje ;/ chcę wiedzieć jak z częściami np. dysza, i szkielet Gb od g&P chodzi mi o ten dokładnie http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1855 chce po prostu zrobić sobie przygotowanie pod mocniejszy zestaw z sprężyną przynajmniej m150 i chciałem zapytać o to jakie zębatki do tego kupić żeby wytrzymały i jaki silnik? Troszkę się rozpisałem ale myślę że to nie wszystko Ps. jaką lufę do tego dobrać? nie chodzi mi o średnicę tylko o długość ;] Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Ja wsadziłem do tego pełen zestaw guardera z M150 do standardowego szkieletu i jakoś lata ;) trzeba tylko wykazać się chirurgiczną precyzją w dopasowaniu dyszy od G36 ;) silnik systemy magnum. Przy tym GB jednak będziesz musiał trochę przekombinować. Jestem pewien że znajdą się bardziej doświadczeni z tym szkieletem userzy. Quote Link to post Share on other sites
kierda Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Mam pytanie do użytkowników tego sprzętu chodzi mi o użytkowników m14 EBR firmy Kart. Moje pytanie tyczy się tego jakie części i jakich firm włożyć wiem że popychacz dyszy od G&G nie pasuje ;/ chcę wiedzieć jak z częściami np. dysza, i szkielet Gb od g&P chodzi mi o ten dokładnie http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1855 chce po prostu zrobić sobie przygotowanie pod mocniejszy zestaw z sprężyną przynajmniej m150 i chciałem zapytać o to jakie zębatki do tego kupić żeby wytrzymały i jaki silnik? Troszkę się rozpisałem ale myślę że to nie wszystko Ps. jaką lufę do tego dobrać? nie chodzi mi o średnicę tylko o długość ;] Cześć Po pierwsze to zakochałem się w wyglądzie tej repliki ( PSG i Cheytac też piękne:) ja wkładam takie części. Lufa taka a nie dłuższa bo podobno trzeba by było kombinować ze skracaniem/szlifem itp zobaczymy co z tego wyjdzie. lufa : LayLax - Prometheus - Lufa Precyzyjna 6.03 - 469mm 3. Gumka Hop - Up: Systema - 4. Spężyna: Guarder M160 - 5. Element - Zębatki - 300% Torque - M14 6. Wzmocniony, kompletny zestaw cylindra i tłoka do M14 Guarder 7. Silnik krótki MAGNUM Systema Nie masz problemu z podawaniem kulek z maga? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Zwróć uwagę na to że zębatki karta mają niestandardowo umieszczony bolec przesuwający tappet plat'a. Więc na inne zębatki trzeba założyć tą malutką część pomagającą odpowiednio dociągnąć dyszę. No i nie zapomnieć o bolcu układającym GB w odpowiednim miejscu :) @ Kierda Nie polecam tych zębatek do m160. Cylinder będziesz musiał przypiłować (guarder jest dłuższy). Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Różnica między M160 a M170 jest niemal żadna dla części więc lepiej wybrać tą mocniejszą. Tłok guardera może nie wytrzymać, nie kupuj magnuma bo mała różnica jest między nim a Guarderem ITU. Oczywiście po zmontowaniu całości możesz sobie wybić z głowy ogień ciągły ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Zaraz wybijać z głowy ogień ciągły... Z jakiej racji? Jeśli części wytrzymają na semi to nie ma powodu by nie wytrzymały pukania seriami. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Każdy ma swoje teorie, wg. mnie te części jak i sam szkielet w Karcie czy Cymie ma swoją wytrzymałość i weźmy że to będzie 10k strzałów. W mojej M14 wiem że ostatni pęknie GB ale i tak "auto" stosuje przez energiczne naciskanie spustu ;) Tylko jaki mi coś biegnie przed krzyżem :P No i co to za snajper co napieprza kompozytem na lewo i prawo ;) (Jeśli kolega chce się pobawić w snajpera ) Quote Link to post Share on other sites
kierda Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Każdy ma swoje teorie, wg. mnie te części jak i sam szkielet w Karcie czy Cymie ma swoją wytrzymałość i weźmy że to będzie 10k strzałów. W mojej M14 wiem że ostatni pęknie GB ale i tak "auto" stosuje przez energiczne naciskanie spustu ;) Tylko jaki mi coś biegnie przed krzyżem :P No i co to za snajper co napieprza kompozytem na lewo i prawo ;) (Jeśli kolega chce się pobawić w snajpera ) Podpisuję sie pod tym pięcioma kończynami:) Po takim tuningu moc będzie na poziomie +/- 530 fps. Walić z tego seriami? Głupota. zębów znajomemu nie odkupisz nawet z mastercardem :-F Quote Link to post Share on other sites
DuszeK Posted December 2, 2009 Author Report Share Posted December 2, 2009 Planuję wsadzić takie o to części: Zębatki http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4012 (tylko one są do m135 i trochę się boję wstawić sprężynę z linku poniżej;]) Sprężynka http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3465 Silnik http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4792 Głowica Tłoka http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4323 Tłok http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4329 lub cały zestaw tłoka: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1804 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 (edited) ? Duszek PO PIERWSZE! Jakiej firmy masz M14? Cały zestaw tłoka jest tylko do G&G i jest jedyny no chyba ze masz tokarkę. M170 Systemy to nie jest dobry pomysł, lepiej wziąć guardera. Najbardziej mnei rozśmieszył silnik TURBO systemy, gdzie chcesz go pakować? DO zestawy zębatek org. torque i M170? Wszystko gdzie płynie prąd w twojej replice ODPARUJE do atmosfery i podusimy się smrodem, 5 lat zlodowacenia. Napisz mi na prv. na gg co tam masz co chcesz kupić i pomogę TOBIE. ED: Literówka. Edited December 3, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Złota łopatka mi się należy, ale Czy do M14 EBR Karta (!KLIK!), wsadzi się GB G&Pka? Jak z innymi częściami od V7? Quote Link to post Share on other sites
outsider Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Czy do M14 EBR Karta (!KLIK!), wsadzi się GB G&Pka? Jak z innymi częściami od V7? Montowałem, ale do zwykłej M14 Kart. "Wsadzi" się, ale jest problem z selektorem ognia i kostką stykową, trzeba niektóre części piłować. Zębatki kartowskie pasują, ale tylko silnikowa i tłokowa, środkowa nie pasuje. Obudowa silnika nie pasuje, trzeba szukać od G&P albo TM - jestem właśnie w trakcie poszukiwań takiej ramki/obudowy. Tłok guardera może nie wytrzymać Potwierdzam. O wiele lepszy ten dodany do GB G&P. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Tak czytając, to zostawia się tylko po grubszym tuningu same body, nie lepiej poczekać na wersje G&G EBR? Pancerne i na bank wytrzymają więcej przy niższym nakładzie gotówkowym. BTW. Czy był ogłaszany casting na moda? Co róż jacyś nowi dołączają :P ( albo mnie się zdaje ) Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Jaką sprężynkę można spokojnie montować do GB Karta z nowszej wersji Light Weight, tylko ogień pojedynczy, serie tylko w wypadkach kryzysowo-awaryjnych Quote Link to post Share on other sites
tobi Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Da się zamontować GB G&P. Pasuje też obudowa silnika AGM, ale trzyma się na jednej śrubce. U mnie śmiga na M160. Zębatki mam Double Torque Up Prometheusa. Tłok Classic Army żółty, ale działa:) Co śmieszne wszystko chodzi na stockowym silniku. Założony MOSFET i bateria 35C. Reakcja na spust jest niezła. Oczywiście tylko semi. Niestety nadal walczę z dyszą, a konkretnie jej długością. W tej chwili mam założoną standardową Karta i na chrono pokazuje 530-540fps. Czekam na komorę HU G&P. Mam nadzieję, że z nią będzie działała dysza od TM. Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Tak czytałem wszystkie wątki jakie znalazłem na forum odnośnie ebrek z karta, i wiem jak wiele rzeczy trzeba w nich wymienić bo padają już na stocku, ale mi tez chodzi o żywotność takiego sprzętu, na upartego to i 170 czy 190 założysz tylko jaką będziesz miał żywotność Ktoś już pisał że dla TEGO(oryginalnego karta) gb m130 to max Poprostu chciałbym wiedzieć czy montaż M140-150 ma sens bez zmiany szkieletu gb, czy nie padnie po 2-3 miechach Quote Link to post Share on other sites
tobi Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Tak czytałem wszystkie wątki jakie znalazłem na forum odnośnie ebrek z karta, i wiem jak wiele rzeczy trzeba w nich wymienić bo padają już na stocku, ale mi tez chodzi o żywotność takiego sprzętu, na upartego to i 170 czy 190 założysz tylko jaką będziesz miał żywotność Ktoś już pisał że dla TEGO(oryginalnego karta) gb m130 to max Poprostu chciałbym wiedzieć czy montaż M140-150 ma sens bez zmiany szkieletu gb, czy nie padnie po 2-3 miechach Wydaje mi się, że nie ma sensu. Mi padł po około 200 strzałach na M130. Szkielet G&P mam już jakieś dwa lata. Najpierw działał na M130, później M150. Teraz M160. Podobnie zębatki. Silnik mam od początku, ale chyba trafiłem jakiś dobry. Przez dwa lata wymieniłem dwa razy kostkę stykową i tłok. Stockowe zębatki są sprawne, ale wymieniłem na Prometheusa dla świętego spokoju. Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Dzięki serdeczne czyli jednak wymiana, Quote Link to post Share on other sites
yasioo1984 Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Wstawiłem lufę guardera 6.02 550mm i na stocku kulki zaczęły zbyt szybko opadać, stąd decyzja o wzmocnieniu repliki.Ja planuje wstawić taki zestaw czy ktoś może powiedzieć mi jak mocno będę musiał ingerować w GB żeby wstawić ten zestaw? Może macie jakieś inne propozycje, no i oczywiście jaki silnik do tego zestawu będzie pasował. Stock mi się rozleciał a chciałem zrobić z mojej EBR-ki coś mocniejszego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts