Nitro Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Nie naprawisz. Sławny efekt ducha w tanich eotechach. W ciemnym pomieszczeniu skręć podświetlenie do minimum. Nie będzie tak mocno gryzło w oczy. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Mam XPS3 od Tomka, i mam problem. Kupiłem osłonkę plexi od EOTecha, i jest za duża dla XPS3, i musi odstawać ponad 2,5cm... i ekstremalnie zniekształca obraz, więc to nie przejdzie. Są gdzieś szybki dla XPS'a? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Dziwne, mam EXPSa od Tomka, do tego zwykłą chińską osłonkę, Big Dragona czy innego Elementa, chyba z TG i siedzi dobrze. Inna sprawa że faktycznie zniekształca obraz. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 Na rynku można znaleźć kilku różnych producentów takich osłonek. Większość jest dedykowana do modelu 551/552 przez co trzeba je modyfikować, aby pasowały bez problemu do EXPS. Poniżej zdjęcia modelu dedykowanego do 551/552 po drobnych modyfikacjach. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 (edited) O właśnie, i te rogi stanowią problem... Czym najlepiej "wyprofilować" rogi plexi (narzędzie)? Edited April 20, 2017 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 (edited) Półokrągły/okrągły pilnik Edited April 20, 2017 by tomekpl Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Czy użytkował ktoś kopię Eotecha Thety? Tutaj kilka słów: http://airsoft.pl/theta-optics-xto-czyli-hws-taniosci/ Quote Link to post Share on other sites
Arczi85 Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Witam Poszukuję kolimatora do repliki GFG50 - https://gunfire.pl/product-pol-1152212664-Replika-karabinka-GFG50-czarna.html Trochę nad tym myślałem i zdecydowałem się na coś typu 552... Tylko jakiego producenta wybrać?? będę kupował na gunfire.pl - z tego co widzę to mają : GFC Accessories Element ACM Theta Optics Kandar Który z tych wybrać?? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Zależy ile kasy chcesz wydać. Z tej listy Element zdecydowanie najlepszy i najlepiej wykonany zewnętrznie, jednak miałem do czynienia również z Thetą i GFC i też dają radę. Kandara odpuść. Quote Link to post Share on other sites
DePleur Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Siema mam problem, podczas ustawiania kolimatora coś chyba w środku się obluzowało i wypadło, teraz szeleści, dźwiękiem podobne do jakiejś śrubki czy kawałka plastiku, kolimator nowy po wyjęciu z pudełka prócz szelestu nie ma z nim żadnych problemów ma 1 dzień i nie wiem czy jest sens samemu go rozkręcać czy może raczej odesłać puki okablowania nie spieprzyłem swoimi działanami Quote Link to post Share on other sites
DePleur Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 dobra nieważne zerwana była podkładka i to ona tak szeleściła Quote Link to post Share on other sites
Verr Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Półokrągły/okrągły pilnik Tomek, czy wszystkie kolimatory w wersji EXPS są takie ciemne? Ta szybka z tyłu sprawia czasami, że zupełnie nic nie widać. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 (edited) Tomek, czy wszystkie kolimatory w wersji EXPS są takie ciemne? Ta szybka z tyłu sprawia czasami, że zupełnie nic nie widać. Tylna szybka posiada nałożoną specjalną powłokę, wygląda to podobnie w obu kolorystykach. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale w kolimatorach innych producentów szkło potrafi być jeszcze ciemniejsze przez co ich używanie może być problemem nawet w trakcie słonecznego dnia :icon_wink: Poniżej foto podglądowe. Edited July 6, 2017 by tomekpl Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Zakupiłem EoTecha od Theta Optics. Niestety muszę go zwrócić z racji za ciemnej jak dla mnie szybki z tyłu, a z drugiej strony powłoki wyglądającej jak lustro. Do tego przy odrzuconym na bok magni, widzę niebo, co przeszkadza w celowaniu. Raczej ze zwrotem GF nie powinien robić problemu. Quote Link to post Share on other sites
Omar23 Posted July 25, 2017 Report Share Posted July 25, 2017 Również Theta - również ten sam problem. Idzie na zwrot i raczej dozbieram plnów na coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Z doświadczenia podpowiem, że nie ma dobrych kopii eotechów. Są tylko badziewiarne i mniej badziewniarne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts