Karmazyt Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Czy ktoś używał już tego? CLICK ! Zastanawiam się nad tym, lub komorą Deep Fire'a lub Guardera. Może ktoś się wypowiedzieć? Link to post Share on other sites
Dizzy Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Podobno Kings Arms lepszy, a poza tym produkt niedostępny. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 24, 2009 Author Report Share Posted November 24, 2009 Wiem, że niedostępny, i tak dopiero najszybciej zamówić bym mógł dopiero za tydzień :/ Dizzy, a używałeś tą Systemę? Wiesz może coś o niej? Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) Podobno Kings Arms lepszy, a poza tym produkt niedostępny. Podobno statystycznie jesteś w 50% kobietą i w 50% mężczyzną. :roll: Dizzy, a używałeś tą Systemę? Wiesz może coś o niej? Oczywiście, że nie używał i nie wie. Wyczytał gdzieś na forum i powtarza. Tak właśnie zrodził się mit KA. Bo ktoś rzucił hasło i wszyscy podłapali. Bardzo dobra komora, ale tak jak King Arms kiepsko pasuje do G&P. Choć chyba ciut lepiej. Za mało się nią bawiłem, żeby Ci balistykę opisywać, ale zasadniczo bardzo fajna sprawa. Komory KA, promyka i syski są raczej bardzo podobnie (nie mylić z "podobno") fajne, więc tutaj trudno o wielkie dylematy. Edited November 24, 2009 by Viamortis Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) Bardziej polecam do repliki g&p komorę Systemy niż KA. Sam używałem komory Systemy. Dziękuję za uwagę. Edited November 24, 2009 by poldeck Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 24, 2009 Author Report Share Posted November 24, 2009 W sumię to chińczyk od AGM'u, więc nic "firmowego" :) A więc jak będzie dostępna to wpadnie w moje łapki :) No chyba, że macie jakieś inne pomysły? Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) Wieść gminna niesie nawet, że po uszczelnieniu jakiejś tam g*wnianej, odejmującej współczynnik lansu o 15% - komorze P&J, jest tak samo szczelna jak każda inna, nawet jak ktoś zrobi sobie diamentową, albo tytanową komorę to niech nie liczy na nic lepszego :-F. Szczerze podpisuję się pod tym co pisze marcinek83 o komorach - wierzcie lub nie, ale komora może być najprostsza, byle prosto przylegała do GB i przelatywały przez nią kulasy, resztę można poprawić (teflonfix na ten przykład) czy zmiana dystansera/gumki. Tzn. Ci którzy sprawdzili to wiedzą, Ci którzy nie sprawdzili, wierzą w mit KA i bóstwo TM'a. Może średnio dobry przykład, ale mam w swojej G'iecie JG, stock'ową komorę, jest plastikowa, przewiercona i zeszlifowana jak się da, guma systemy z teflonfix'em i trzyma szczelność przy 480 fps, dziwy, panie, dziwy. Edited November 24, 2009 by Gogin Link to post Share on other sites
slepy Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) Miałem komorę Systemy dawno temu (chyba 3 lata już będzie). Używałem jej przez dość krótki czas, potem przesiadłem się na KA którą używam do dziś. Nie mierzyłem na chrono czy dała coś taka zmiana, ale w obu przypadkach miałem bdb szczelność. I nie pytajcie po co zmieniałem Systeme na KA, bo sam nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć ;) Uszczelki pełnią tutaj role stabilizatora, a same w sobie nie uszczelniają (bo co niby miałyby uszczelniać? :) ). Stałem się ofiarą mitu KA i marketingu :P Jednakże nie żałuje, bo o komorze KA złego słowa powiedzieć nie mogę. Edited November 24, 2009 by slepy Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) @Gogin: Twoje rady nadają się dla ludzi, którzy są na takim poziomie, że już to wiedzą. Poza tym, teflon raz wyjdzie lepiej raz gorzej. Trzeba się z tym pieprzyć, poprawiać, etc. EDIT: Stałem się ofiarą mitu KA i marketingu Ja też, ale również nie żałuję ;) Edited November 24, 2009 by Viamortis Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Prawda, że nawet komory z chińczyków po uszczelnieniu działają dobrze ale widziałem tylko 2 które mogły się równać z TMowskimi, jedna z MP5 Galaxy a druga z AUGa JG. Gogin już uszczelniałem setki chińskich komór i nie są takie rewelacyjne np. nie osiowość odlewu. Link to post Share on other sites
Katana Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Moja sutuacja: M-ka Gp GB GP i komora KA szczelność zerowa M-ka Gp GB chiński i komora Ka szczelność powyżej poziomu TM. Chodzi tu też o grubość szkieletu GB, jak jest wzmacniany, jest grubszy, dysza płycej wchodzi, nie uszczelnia się z gumką HU tak, jak powinno. I żadna magia KA czy Systemy nic tu nie pomoże. W moim przypadku trzeba było piłować. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 Hmm. Rozwinę nieco mój problem :) Na stoliku leży sobie właśnie ładnie ta stockowa komora od AGM'u, obok stockowa gumka + silikon Guardera zupełnie rozjechany po mniej więcej 2 tysiącach kulek, silikon MadBulla rozwalony przy zakładaniu + czarna guma MadBulla "jeszcze" w dobrym stanie :) Stock guma razem z precką MadBulla wchodzi idealnie, nic się nie dzieje, nie ma zacinek itp. Po zmianie na Guardera, nie zauważyłem że gumka naciąga się przy wkładaniu w komorę :/ Chodzi o to, że rozciąga się i zakrywa te ząbki w których powinien siedzieć ten plastikowy badziew :) Efekt - przeorana guma i zmarnowana strzelanka. Nie wiem, czy komora jest za ciasna czy o co chodzi, ale jeśli ktoś mógł by mi podpowiedzieć co mam zrobić, był bym wdzięczny :) Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Bo gumę trzeba umieć założyć ;) Użyj trochę dobrego smaru (SMARU!) silikonowego, bądź teflonowego powinno pomóc. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 Bo gumę trzeba umieć założyć ;) Użyj trochę dobrego smaru (SMARU!) silikonowego, bądź teflonowego powinno pomóc. Smaru powiadasz? ;) No ok, zobaczymy. Jeśli nie zadziała, to kupię nową komorę :) Link to post Share on other sites
Pykus Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Mam i polecam, działa jak należy. Jedynym 'ale' był element dociskający dystanser - był źle zrobiony, pod innym kątem w porównaniu do np. KA przez co słabo wypychał dystanser. Zmiana na a&k pomogła :) Link to post Share on other sites
Agata Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Mogę dorzucić swoje dwa grosze co do gumki guardera. Wszystkie jaki miałem w łapkach mają większą średnicę niż np. stock JG i nie utrzymują szczelności założone na lufę. Można to załatwić taśmą teflonową, ale w ciasną komorę ciężko wepchnąć lufę i tylko dochodzi do uszkodzenia jakże delikatnej gumki. Osobiście doszczelniam takie cuś smarem grafitowym i działa super. Trzeba tylko uważać, co by wypustki nie posmarować. Link to post Share on other sites
Recommended Posts