Arivia Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Czy może mi ktoś polecić dobry dystanser do 15zł? Dodam że mam replike 430 FPS Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 http://www.twenga.pl/cena/wklad-do-dlugopi...l-75836624.html - bardzo dobry dystanser, tylko trzeba przyciąć na odpowiednią długość ;-). Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Dystanser typu H PJ albo GF chyba, że drożej to Deep Fire. Alternatywnie tak jak Tuks napisał wkład z długopisu/kawałek kabla. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Arivia Posted December 5, 2009 Author Report Share Posted December 5, 2009 a mogłby mi ktoś podać strone z tymi dystanserami PJ bo wszedzie gdzie szukałem albo nie ma albo sa po 45zł ala sa wyprzedane Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...i_p_j-1118.html Generalnie tutaj, ale jak sam zauważyłeś są wyprzedane. Nie pamiętam dokładnie czy GF jeszcze je "robi", ale zaraz sprawdzę. Nie, nie ma ich. Na Twoim miejscu zrobiłbym dystanser self-made, gdzie będziesz mógł sobie dostosować grubość i twardość do Twoich potrzeb [a raczej Twojej repliki ;) ]. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Arivia Posted December 8, 2009 Author Report Share Posted December 8, 2009 co daje biały a co czarny??? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Weź sobie kabel o odpowiedniej grubość, utnij i będziesz miał dystanser. Prawie za darmo. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Kurde AnR psujesz wszystko... Lepiej niech wkład weźmie :). Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 A nie bo ode mnie :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Biały zasięg, czarny celność, tutaj masz: Dystansery P&J/Element A Wy powinniście chyba jako zadość uczynienie, za ten cały spam odrobić jako prace społeczne przy robieniu tych dystanserów w chińskich fabrykach ;-). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 6 zł... Za kawałek plastiku... Wole jednak je dalej wycinać z długopisów/izolacji. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 6 zł... Za kawałek plastiku... Wole jednak je dalej wycinać z długopisów/izolacji. Może i masz rację, szczególnie gdy się popatrzy na cenę tych Deep Fire'a. Jednak biorąc poprawkę na poprawę osiągów znaczącą - 6 zł to nic. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Nie zanotowano żadnej poprawy ;-). To tak na marginesie jeśli chodzi o PJ. A co do wkładów wcale nie uważam, że to spam, bo gdyby pomyślał przez 2 s choć, że wystarczy wziąć małego iglaczka, wyznaczyć sobie dokładnie środek i zrobić rowek na całym okręgu, to zaoszczędzi te parę złotych i będzie to samo co za 6 zeta za szt ;-). Równie dobrze może potestować sobie gumkę JBU z dwoma ząbkami, czyli pseudo baxem, na bank zadziała lepiej niż H w przypadku niektórych gumek. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Wczoraj założyłem u siebie w replice(M4A1 G&P,gumka systemy + precka,komora KA) słynny dystanser H i jakoś nie zauważyłem niczego powalającego w poprawie ni to zasięgu ni to celności ( zakladałem i biały i czarny) Wcześniej miałem silikonowy,z izolacji i z kawałka wkładu, najlepszy chyba był ten silikonowy (hopek można było regulować bardzo płynnie) na twradszych to malutkie przestawienie hopka powodowało drastycznie zmiane podkręcenia kulki Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Długopisowe wkłady genialnie sprawdzają się w replikach G36, Emki wolą izolacje kablową, AK jest obojętnie. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Twarde dystansery sa dobre w komorach ktore maja baardzo plynna i powolna regulacje (g3g, aug i inne obrotowe). Miekkie - sa fajne w komorach z szybkim skokiem. Tez mam dystansery typu h i zmian nie zaobserwowalem. To raczej wmawianie sobie samemu ze jest lepiej. Quote Link to post Share on other sites
19bam88 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Witam wszystkich. Posiadam replike SCAR-L firmy Ares, potrzebny mi jest dystanser tego typu, szukałem w kilku sklepach ale go nie mają może mi ktos tutaj pomoże. http://www.megaupload.com/?d=FIU2SU88 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 A zdjęcia/rysunku na imageshacka to kolega już wrzucić nie umie?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
chmura666 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Zrobiłem to za kolegę.... Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 No i to się chwali, ja mam w SPR z wkładu od długopisu, i działa dobrze Quote Link to post Share on other sites
Morpheus Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 A to czy dany dystanser ma wcięcie na środku czy nie ma jakiś ZNACZĄCY wpływ na lot kulki? Bo domniemam że piłowanie np. szpary w dystanserze z długopisu, nie należy do przyjemnych;d Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Napisze jeszcze raz montowałem te magiczne dystansery typ H ,nawet parę wykonałem sam (mam warsztat ,trochę narzedzi) i żadnego szału nie zauważyłem :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Sądzę, że może mieć nawet negatywny wpływ na pracę HU, gdy poduszka podkręcająca ma już na środku wycięcie. Ogólnie to taki pic na wodę, jak ma się możliwość (np. bierze kule ze Speca czy cuś), to można dać te 7 PLN za te dystansery, ale nie należałoby spodziewać się piorunującego finalnego efektu. O wiele więcej daje dobra gumka i dobre jakościowo kulki, dystanser to takie małe uzupełnienie. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Czasem da dużo, a czasem mało ;) Z moich obserwacji wynika, że jednak coś tam poprawia w skupieniu. No i dla jednego mało to mało a dla innego może być duża poprawa. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Tak jak pisał Gogin przy okazji zakupów można dać te 7zł, ale 40 dychy za nie bym nie dał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts