Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

3-4 najistotniejsze części GB do wymiany

Recommended Posts

Zestaw pierwszy z bardziej miękką sprężyną:

Dysza uszczelniona

SP100

Łożyska 7mm stalowe

+ podkładeczki, doszczelnienie i będzie banglać

Zestaw drugi z twardszą sprężyną:

Prowadniczka stalowa z łożyskiem

M120 G&G

Łożyska 7mm stalowe

+ podkładeczki i efekt ten sam co wyżej

Do tego guma Guarder'a z dystanserem H (Guma, dystansery i masz osiągi jedwabiste. Oczywiście wsio zakładając dobre złożenie, a że sam się nie brałeś za to to znajdź kogoś w okolicy najłatwiej i najprościej.

Gogin... SP100 i m120 G&G? Mylisz się myśląc, ze efekt będzie taki sam. A w ogóle to sp100 dla osiagnięcia 400-420 fps? Przesadziłeś.

Uszczelniona dysza nic nie daje rozumiem? Zresztą nie 400-420 tylko 390-400 i tak- myślę, że da się zrobić na tej sprężynie.

Na SP100 max jaki można wyciągnąć to chyba 380 ale to były wyniki szczytowe i możliwe że były to błędy chrono. Normalnie było tak 370.

Edit:

Zapomniałem dodać że była to sprężyna kupiona 3,5 roku temu która była na 100% i nie używana wcześniej.

Na sprężynie TMa da się wyciągnąć jakieś 335-340.

Edited by KicpA

Aug nie ma lozysk 7 mm tylko zwykle 6 mm.

Wzmocniona prowadnica tez nie jest jakos super konieczna o ile nie zlamie sie zabkow stockowej.

Uszczelniona dysza + rozciagniecie oringu na toku + lozyska slizgowe 6 mm + sprezyna m120 da ponad 400 fps.

Problem tylko ze wtedy lepiej wymienic silnik bo stockowy na stockowej batce w zimie nie podziala. Albo silnik albo nowa mocna batka 9.6 V. (lub lepiej lipol 11.1).

Jak kolega chce dokladnie pogadac o augu zapraszam na gg.

Na pewno te najnowsze mają 6mm? Chinole idą na łatwiznę i pakują szkielety np. V3 do wszystkich gnatów te same - obecnie te szkielety mają gniazda na łożyska 7mm i wcięcie na szczycie GB, na drucik do tłoka na BB. Wątpie by AUG był tym wyjątkiem.

Zalerzy ktora partia.

A3 wersja byla zmodyfikowana.

A1 i A2 starsze wersje mialy 6 mm lozyska.

Zreszta co za problem odkrecic tyl i wyjac gearbox i sprawdzic ....

To czy sa jakies nowe augi z lozyskami 7 mm nie wiem, ale raczej nie. To nowsze g36 maja gearboxy 7 mm.

Au-1g - to stara wersja (sprawdz sobie na taiwanie).

Au-3g - to nowa A3 orisowana - i ona owszem ma 7 mm lozyska ale ma tez 420 fps w stocku wiec tuning z 340 na 400 w jej przypadku jest niemozliwy ;D Zreszta oprocz ewentualnego borka ma wszystko co trzeba do szczescia wlacznie z mosfetem i silnikiem hi torque.

Czasami daje, z reguły w chińskich AEG'ach są idealne te o-ringi na głowiczkach tłoka, nie trzeba ich rozciągać. Częściej raczej to markowe trzeba rozciągać bo są o kant dupy potłuc.

Tylko, że po kilku minutach o ring wróci do swojego oryginalnego kształtu;)

Tylko, że po kilku minutach o ring wróci do swojego oryginalnego kształtu;)

Na cylinder, do wrzątku na parę sekund i pod zimną wodę od razu. Wierz mi, że nie wróci. Chyba, że z jakiejś super gumy jest, ale super materiałów to się nie używa do produkcji replik, więc - nie.

A wlasnie chodzi o te pol milimetra wiekszej srednicy uszczelki ... wiec takie rozciagniecie daje rade.

Borkowe uszczelki sa ostro do dupy bo tam zawsze sa nieszczelnosci.

Ale uszczelki ze sklepow gazowych do rur wygrywaja bo maja akurat ten 1 mm czy dwa wieksza srednice a kosztuja cale 50 gr ;)

Borkowe uszczelki sa ostro do dupy bo tam zawsze sa nieszczelnosci.

Mam Bore Systemy i Guardera, miałem głowicę tłoka CA i u mnie jakoś po nasmarowaniu i złożeniu nie było nieszczelności. Dużo tego montowałem i czasem w CA i Systemie trzeba było naciągnąć ale to sporadyczne przypadki. Dobry smar do cylindra i na uszczelkę i żadnych nieszczelności nie ma ;)

Edited by KicpA