Cavern Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Witam. Pewnie zostanę z góry zjechany za to że takich tematów już dużo na tym forum :P Przejrzałem chyba wszystkie tematy o hełmach na tym forum i żadnym temacie nie znalazłem tego co mnie konkretnie interesuje, a interesuje mnie wybór hełmu który przede wszystkim nie będzie spadał na oczy podczas leżenia, biegania, ruszania głową itp. Ktoś posiada taki hełm? może jakiś polecić? albo czy może chociaż wskazać temat w którym było to już poruszone? Z góry dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 poszukaj PROTEC Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Ok. A jeśli chodzi o hełmy bardziej zabudowane? coś w stylu MICH albo Fritz? jakie modele? jakie firmy? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 chociażby BFT,Volver ... Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 http://rangershop.pl/product-pol-114796138...olowy-oliv.html A ten model? ktoś coś wie na jego temat? Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Mam MICHA 2000 PJ i oprócz pasków do wymiany to sobie chwalę. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Chochol, Protec to kask, a nie hełm. Cavern, Proteci są dwóch typów - half-cut i full-cut. Jeśli full-cut jest dla Ciebie za mało zabudowany to polecam kask motocyklowy :roll: Może sprecyzuj jakie hełmy już miałeś, bo wszystko wyżej wymienione to różne kopie Fritza i MICHa, więc nazwa (producent) nie ma znaczenia - kształt i użyteczność taka sama. Jeśli MICH Ci nie leży to nie wiem co Ci będzie pasowało. CVC? Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Miałem już Polski wz.70 ale wygodniej się z tego zupę jadło niż nosiło na głowie potem, aż do tej pory mam amerykański M1. Ale jest niewiele lepszy od poprzednika i niestety spada na oczy przy poruszaniu głową. Dlatego szukam czegoś co nie będzie spadało i będzie wygodne. :D http://rangershop.pl/product-pol-114796138...olowy-oliv.html co z tym hełem? miał ktoś z nim doczynienia? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 O matko, to trzeba było pisać, że miałeś tylko skupiacze myśli. Kup jakąś kopię MICHa i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-18...-MICH-2000.html ? ;] Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Z tego sklepu lepiej nie bierz. Można znaleźć taniej i w bardziej wiarygodnych sklepach. Choćby tu: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...na-c021004.html Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Jakakolwiek kopia MICH'a w wersji, która najbardziej Ci się podoba. Do tego wymiana pasków na orginalne (to od nich zależy czy będzie Ci się hełm trzymał porządnie na łbie czy będzie latał na każdą stronę). Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted December 12, 2009 Author Report Share Posted December 12, 2009 A gdzie takie paski moje znaleźć? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Allegro. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Posiadam MICHa 2000 od BFT (kupiłem na Specu) i jestem zadowolony. Paski mają 4-punktowe mocowanie, a co sobie najbardziej chwalę, hełm ma poduszeczki wewnątrz, które można regulować i bardzo wygodnie "siedzi" na głowie. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Eee... Określiłeś dokładne szczegóły które mają wszystkie miśki ;) Poduchy, zawieszenie 4pkt i pełna regulacja. Mimo to polecam BFT ze speca - mój przeżył już ponad 2lata i służy mi wiernie dalej. Wymieniłem tylko paski na kontrakty i komfort już poszedł w górę. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Wiem, że Miśki mają. Tylko chciałem zaznaczyć, że coś takiego występuje. Np, przy niektórych GI nie ma 4-punktowego mocowania paska, tylko dwu, co jest moim zdaniem sporą wadą:) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Co z tego że mają 4punktowe jak to jest tandeta, nie trzymająca się kupy? Te paski trzeba wymieniać w pierwszej kolejności. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 przy niektórych GI nie ma 4-punktowego mocowania paska, tylko dwuBo to są kopie hełmu PASGT/Fritz, starszego o jakieś 20 lat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts