Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Sklepy zagraniczne

Recommended Posts

Chciałem się spytać jak to jest jak się zamawia rzeczy np. z ang. sklepu. Chcę sobie zamówić replikę która kosztuje np. 300$ a w Polsce 1500 zł. jaki jest koszt przesyłki ? Ile się czeka ? Proszę wytłumaczcie mi wszystko na temat zagranicznych sklepów. :)

jaki jest koszt przesyłki ?

Zależy od sklepu i sposobu. Niektóre wysyłają FREE, czyli koszt jest wliczony w cenę. Z HK jest to z reguły 8 USD/kg + podatki.

Do przesyłki mogą, ale nie muszą zostać dodane opłaty celne.

Polecam lekturę tematów przyklejonych.

Ile się czeka ?

Zależy kiedy sklep wyśle i jakim rodzajem transportu/wysyłki/firmą oraz w jaki sposób i jak szybko rozprawi się z paczką Urząd Celny. Do wyboru z reguły Airmail albo UPS (czy inny kurier). Od 5 dni do półtora miesiąca. Sporadycznie zdarza się dłużej (chyba że drogą morską, to już wychodzi kilka miesięcy).

Chciałem się spytać jak to jest jak się zamawia rzeczy np. z ang. sklepu. Chcę sobie zamówić replikę która kosztuje np. 300$ a w Polsce 1500 zł. jaki jest koszt przesyłki ? Ile się czeka ? Proszę wytłumaczcie mi wszystko na temat zagranicznych sklepów. :)

Nie powiem, że idziesz na łatwiznę, ale idziesz, o koszty przesyłki wystarczy zapytać sklepu, ile się czeka na paczkę z UK zależy od tego z jakiej formy wysyłki skorzystasz/sklep oferuje(czyli znowu wracamy ze powinieneś zapytać sklepu)

Całą resztę - czy i jaki zapłacisz podatek/cło dowiesz się z przyklejonych tematów.

• 1 year later...

witam

mam takie pytanie odnośnie tego sklepu i przedmiotu z tego linku bo chciałbym go kupić

http://www.rsov.com/product.php?langId=1&currencyId=1&manufacturerId=10&prodId=3994&cateId=97

kupował już ktoś w tym sklepie, ile kosztuje przesyłka (czy to jest ta wartość P&P + US podana pod ceną produktu?), jak zapłacić za ten towar (peypal?)

??

czy ta kabura udowa będzie pasować do repliki beretta m190 special force firmy keymor

??

P&P+US to koszty najtańszej wysyłki (w przypadku tego konkretnego fantu registered airmail poniżej jednego kilograma). Płacisz normalnie przez Paypal (albo kredytówka podpięta do PP albo ładując PP z konta bankowego i samemu przewalutowując).

Edited by Nath

dzięki, już zakupione i zapłacone;

zapłaciłem 26+15$, znalazłem wczoraj na allegro to samo lecz czarne - po pw sprzedawca odpisał, że ma taką sama jaką już kupiłem od chińczyka ale nie dopytywałem o cenę..

poprosiłem żeby oznaczyli mi paczkę jako gift może celnicy odpuszczą ;)

kupił bym jeszcze mid-cap do sr25 i magazynek pod gaziaka keymor m190 fullmetal na gg ale nie mieli

:/