JaiLpl Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Chciałem się spytać jak to jest jak się zamawia rzeczy np. z ang. sklepu. Chcę sobie zamówić replikę która kosztuje np. 300$ a w Polsce 1500 zł. jaki jest koszt przesyłki ? Ile się czeka ? Proszę wytłumaczcie mi wszystko na temat zagranicznych sklepów. :) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 jaki jest koszt przesyłki ? Zależy od sklepu i sposobu. Niektóre wysyłają FREE, czyli koszt jest wliczony w cenę. Z HK jest to z reguły 8 USD/kg + podatki. Do przesyłki mogą, ale nie muszą zostać dodane opłaty celne. Polecam lekturę tematów przyklejonych. Ile się czeka ? Zależy kiedy sklep wyśle i jakim rodzajem transportu/wysyłki/firmą oraz w jaki sposób i jak szybko rozprawi się z paczką Urząd Celny. Do wyboru z reguły Airmail albo UPS (czy inny kurier). Od 5 dni do półtora miesiąca. Sporadycznie zdarza się dłużej (chyba że drogą morską, to już wychodzi kilka miesięcy). Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Do przesyłki mogą, ale nie muszą zostać dodane opłaty celne. Opłaty celne nie są dodawane do kosztów przesyłki. Cło i podatek nie jest opłatą transportową, to "koszt" importu z poza UE. Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Chciałem się spytać jak to jest jak się zamawia rzeczy np. z ang. sklepu. Chcę sobie zamówić replikę która kosztuje np. 300$ a w Polsce 1500 zł. jaki jest koszt przesyłki ? Ile się czeka ? Proszę wytłumaczcie mi wszystko na temat zagranicznych sklepów. :) Nie powiem, że idziesz na łatwiznę, ale idziesz, o koszty przesyłki wystarczy zapytać sklepu, ile się czeka na paczkę z UK zależy od tego z jakiej formy wysyłki skorzystasz/sklep oferuje(czyli znowu wracamy ze powinieneś zapytać sklepu) Całą resztę - czy i jaki zapłacisz podatek/cło dowiesz się z przyklejonych tematów. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Tak nawiasem, to polecam poczytać dział "Policies" lub podobny opisujący politykę sklepu w zakresie obsługi klienta. Często jest tam podane jak wysyłają, do jakich krajów, za ile, jak szybko, itp. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 witam mam takie pytanie odnośnie tego sklepu i przedmiotu z tego linku bo chciałbym go kupić http://www.rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=3994&cateId=97 kupował już ktoś w tym sklepie, ile kosztuje przesyłka (czy to jest ta wartość P&P + US podana pod ceną produktu?), jak zapłacić za ten towar (peypal?) ?? czy ta kabura udowa będzie pasować do repliki beretta m190 special force firmy keymor ?? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 (edited) P&P+US to koszty najtańszej wysyłki (w przypadku tego konkretnego fantu registered airmail poniżej jednego kilograma). Płacisz normalnie przez Paypal (albo kredytówka podpięta do PP albo ładując PP z konta bankowego i samemu przewalutowując). Edited July 24, 2011 by Nath Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 dzięki, już zakupione i zapłacone; zapłaciłem 26+15$, znalazłem wczoraj na allegro to samo lecz czarne - po pw sprzedawca odpisał, że ma taką sama jaką już kupiłem od chińczyka ale nie dopytywałem o cenę.. poprosiłem żeby oznaczyli mi paczkę jako gift może celnicy odpuszczą ;) kupił bym jeszcze mid-cap do sr25 i magazynek pod gaziaka keymor m190 fullmetal na gg ale nie mieli :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts