konradd Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) wystarczy odpowiednio podstawę muszki od AKM przyciąć tam gdzie się montuje wycior - i będzie ładna imitacja muszki od Beryla. Dalej się męczę z Berylem Command - i tak się zastanawiam czy dalej go robić bo nie wszedł do produkcji czy po prostu Beryla ze wszystkimi szynami RIS. Edited February 10, 2009 by konradd Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 (edited) Jonboy zaskakujesz wszystkich z dnia na dzień coraz bardziej :D A teraz tak wracając do tematu. Czy ktokolwiek byłby w stanie podac mi średnicę prętów z berylowej kolby? Oraz jeśli łaska, w którym cm górnej części zgina się dolna i jaką długośc ma ta guma/plastik na końcu kolby? Z góry duże dzięki, albo jak mawiał Songo na RTL7 MERSI BUKU :D Edited February 11, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Jedno słowo nt. magazynków na allegro = NIEPOLECAM. Dlaczego, są bardzo ale to BARDZO łamliwe. Kruszą się od załadowania pełnego magazynka prawdziwymi dekowanymi nabojami :| Aha miałem takie 2.... Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Jonboy zaskakujesz wszystkich z dnia na dzień coraz bardziej :D A dziękuję, staram się :mrgreen: A teraz tak wracając do tematu. Czy ktokolwiek byłby w stanie podac mi średnicę prętów z berylowej kolby? 13mm, całość razem z gumową "skórą" na prętach (pamiętaj że są całe powleczone). Oraz jeśli łaska, w którym cm górnej części zgina się dolna i jaką długośc ma ta guma/plastik na końcu kolby? pręt zaczyna skręcać 7cm od pierwszej krawędzi bloku w którym jest osadzony, a jakieś 8,3cm od tejże krawędzi wypada środek tego zakrętu... poczętek promienia, że się tak wyrażę. Stopka kolby ma dokładnie 10cm wysokości, 2,7cm długości (wzdłuż kolby) i dokładnie tyle samo szerokości (w poprzek) Z góry duże dzięki, albo jak mawiał Songo na RTL7 MERSI BUKU :D A błe, to był paskudny francuski dubbing na kóry potem nałożono paskudnego polskiego lektora. Efekt końcowy możnaby określić zabawą w "głuchy telefon", ale tak właśnie wyglądają polskie tłumaczenia. W oryginale było "arigato", albo uprzejmiej "domo arigato". A ja na to odpowiem doitashimashite :D Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 z braku części do Beryla skończyłem na chwilę obecną prace nad Berylem Command. Dla porównania na zdjęciu Beryl Command oraz Beryl PS. jeśli ktoś ma jakieś części do Beryla proszę o kontakt na PW. Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 (edited) z braku części do Beryla skończyłem na chwilę obecną prace nad Berylem Commando. Dla porównania na zdjęciu Beryl Commando oraz Beryl Oba rewelacyjne! Ech, zazdroszczę tych stalowych komór zamkowych... z aluminiową niewiele mogę zrobić. Cały mechanizm kolby siedzi u mnie na zewnątrz. No i to jednoczęściowe okucie łoża i nakładki... mniam :) PS. jeśli ktoś ma jakieś części do Beryla proszę o kontakt na PW. Fence pewnie ma na pęczki. Choćby tutaj, oferta sprzed nieco ponad dwóch miesięcy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...aaaaaa10vc4.jpg , oraz nieco wcześniej: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...rsalefi1qz1.jpg , niemal kompletne miniberyle i onxy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...leforum2zc3.jpg i tak dalej... Większość z jego towaru szybko idzie do Stanów... Nie wiem co ma w chwili obecnej, ale takie oferty miewa regularnie - przejżyj resztę galerii. Edited February 15, 2009 by jonboy2312 Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 (edited) Oba rewelacyjne! Ech, zazdroszczę tych stalowych komór zamkowych... z aluminiową niewiele mogę zrobić. Cały mechanizm kolby siedzi u mnie na zewnątrz. No i to jednoczęściowe okucie łoża i nakładki... mniam :) Fence pewnie ma na pęczki. Choćby tutaj, oferta sprzed nieco ponad dwóch miesięcy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...aaaaaa10vc4.jpg , oraz nieco wcześniej: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...rsalefi1qz1.jpg , niemal kompletne miniberyle i onxy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...leforum2zc3.jpg i tak dalej... Większość z jego towaru szybko idzie do Stanów... Nie wiem co ma w chwili obecnej, ale takie oferty miewa regularnie - przejżyj resztę galerii. dzięki, dzięki - większość części do Beryla właśnie mam od Niego :) Beryl Commando - zrobiony jest z Boja a Beryl z VFC Edited February 15, 2009 by konradd Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Osobiście, nie lubię interesów z Fence'em. Ma skandalicznie wysokie ceny. Wiem bo dostałem nową wycenę od Radomia. Ceny z Radomia ( i tak horrendalnie wysokie ) są przemnożone 3 / 3.5x ... Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 (edited) Osobiście, nie lubię interesów z Fence'em. Ma skandalicznie wysokie ceny. Wiem bo dostałem nową wycenę od Radomia. Ceny z Radomia ( i tak horrendalnie wysokie ) są przemnożone 3 / 3.5x ... Cóz, prawda, ale takie ceny Fence dostaje od kupców w USA, więc mając wybór sprzedać tu tanio albo tam drogo, sprzeda drogo dla nich -chyba że my zapłacimy podobnie. W sumie dobrze go rozumiem. Szkoda tylko że jak znam Amerykanów, te rzadkie i poszukiwane części kończą często na dziwacznych hybrydach takich jak to: Widziałem też coś co właściciel nazywał "Berylem", a miało to kaliber 7.62x39 i ukośny przewód gazowy od AKMa, i o ile pamiętam szereg innych niewłaściwych rzeczy (coś mi się zdaje że rura gazowa też była w stylu AKMa, nie Beryla)... normalnie oczy krwawią :( Edited February 15, 2009 by jonboy2312 Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Powiedzcie mi. Jaka jest najlepsza baza (i tania) pod Beryla Comando lub Mini-Beryla ? Chodzi mi o repliki Cymy lub Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 (edited) Coś w systemie VFC, z tanich to Boyi i najnowsza Cyma, choć ta ostatnia już taka tania nie jest. :) Edited March 8, 2009 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Oczywiście musi to być wersja ze stałą kolbą. Inaczej nie zamontujesz kolby od beryla. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 nietyle nie zamontujesz - co ostro się nagimnastykujesz żeby to zrobić:) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 nietyle nie zamontujesz - co ostro się nagimnastykujesz żeby to zrobić:) Tak, tylko nie będzie to wyglądało tak dobrze. Poza tym po co sie męczyć. Przy stałej kolbie jest to kwestia odkręcenia 2 śrubek, zdjęcia kolby i założenia nowej. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 kolba m4 z adapterem z taiwangun nie pasuje na body ak74 boyi. wymaga uzycia dremela i pilnika. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Witam. Czy ta kolba http://www.taiwangun.com/shop,show,833 będzie pasować do cm.040 http://www.taiwangun.com/shop,show,1409? Jakie by były wtedy utrudnienia w zamontowaniu szyny Picatinny? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie pasuje potrzebna odpowiednia przejściówka. Co do utrudnień do założenia szyny picatinny to masz je już na podstawie szczerbinki (brak tych wcięć) a co dopiero na kolbie... po prostu w takim układzie nie zamontujesz jej. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 W takim bądź razie czy zwykła kolba od beryla http://img237.imageshack.us/my.php?image=90230589.jpg bedzie pasować do tej cymki? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Niestety nie będzie pasowała. Z resztą do żadnego body nie będzie pasowała tutaj trzeba kręcić ;) a najlepsze do tego jest body od AK74 a nie od AKS74 Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 (edited) Witam, oto kolba w stylu beryla na moim AKS: Zrobiona z miedizanych rurek, wymiary zbliżone, czas ok 2h. Długa śruba będzie pomocna przy mocowaniu szyny nad komorą zamkową którą niedługo będę miał i pokaże jak wygląda dalej postęp. Edited May 1, 2009 by Terenowy Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 (edited) Ja już przeistoczam mojego 0.39u w beryla.Zostało przedni grip zmienic,na taki z ak74 tłmuik płomienia i eotecha zamontowac ;) Oczywiscie nie bedzie to czysty beryl taki 80% :mrgreen: Edited May 1, 2009 by lol123 Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ale musisz też przekombinować komorę zamkową bo w AK jest duże wcięcie a w AK-74/Berylu mniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Jasne tylko,ze jak skończe :P Została wymiana gripu przedniego,tłumika płomienia montaż eotecha,pomalowanie go tu i tam 'lekka' obróbka kolby. 90% beryla bedzie natasza miała w sobie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 (edited) Czy ktoś wie ile cm jest od muszki do końca tłumika? Aha i jeszcze jedno, która seria beryla miała tłumik od eMek ? Edited May 1, 2009 by Terenowy Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Czy ktoś wie jakiej długości powinna być lufa od beryla ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts