Lemur20 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 (edited) Posiadam replikę beryla (większość części oryginalne). Chciałbym się zapytać czy te łoża http://azteko.pl/zespol-loza-nakladki-rury-gazowej-szynami-ris-do-beryl-asg-p-5907.html będą pasowały bez problemu czy będzie trzeba coś ciąć piłować ? Edited November 19, 2013 by Lemur20 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Nie widzę przeciwwskazań. Podstawę szczerbinki masz przerobioną pod nakładki berylowskie? Jak tak to powinno bez problemu wejść. Z resztą, te szyny są zrobione tak, że można nawet na zwykłego AK założyć. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 @x54: na reklamację lub regulację - nie pytałem, ale był z karabinkiem i coś tam omawiał. Reklamacja oraz gwarancja bo karabinek pewnie był na gwarancji chociaż niekoniecznie. Sklepy z bronią można poszukać, które mają w ofercie Beryle. Tylko do takiego sklepu to trzeba zadzwonić, najlepiej zaliczkę przelać itd. Obecnie zamówienia są wstrzymane co nie oznacza, że nie były i nie będą realizowane. Części zamienne, zestawy naprawcze będą jeszcze produkowane więc będzie pewnie można zamówić u nich części bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Nie widzę przeciwwskazań. Podstawę szczerbinki masz przerobioną pod nakładki berylowskie? Jak tak to powinno bez problemu wejść. Z resztą, te szyny są zrobione tak, że można nawet na zwykłego AK założyć. Na AK bez przeróbek nakładki nie wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 @x54: na reklamację lub regulację - nie pytałem, ale był z karabinkiem i coś tam omawiał. Reklamacja oraz gwarancja bo karabinek pewnie był na gwarancji chociaż niekoniecznie. Sklepy z bronią można poszukać, które mają w ofercie Beryle. Tylko do takiego sklepu to trzeba zadzwonić, najlepiej zaliczkę przelać itd. Obecnie zamówienia są wstrzymane co nie oznacza, że nie były i nie będą realizowane. Części zamienne, zestawy naprawcze będą jeszcze produkowane więc będzie pewnie można zamówić u nich części bez problemu. No własnie sek w tym, że nie. Nie dostają sklepy, rusznikarze, itd. Wiem, bo obdzwoniłem kilku i wszyscy płaczą bo mają zatrzymane roboty brak możliwosci serwisowania itd. W sklepach pusto lub jakies airsoftowe resztki. Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 (edited) Nie widzę przeciwwskazań. Podstawę szczerbinki masz przerobioną pod nakładki berylowskie? Jak tak to powinno bez problemu wejść. Z resztą, te szyny są zrobione tak, że można nawet na zwykłego AK założyć. Tam mam oryginał zamontowany. Większość części pochodzi od wersji ostrej ;) Czyli jak będzie pasować to świetnie. Edited November 19, 2013 by Lemur20 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 No to nie powinno być problemów ;) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Mam zamiar zamówić kolbe od beryla wz96 ale ma poniszczoną "gume" (bo chyba jest to z takiego czegoś zrobione) na tych "prętach" i czy da się to jakoś wymienić ? albo z czego zrobić ? wybaczcie za nie fachowe nazwy i brak wiedzy ale nigdy nie miałem w łapach takiej kolby :) Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 (edited) Mówisz o tej w komisie ? Bierz i nie marudź, to nie jest guma tylko rurka termokurczliwa. Pójdziesz do pierwszej lepszej hurtowni z art. elektrycznymi i tam sobie dobierzesz koszt ok. 3 zł/m Edited November 19, 2013 by mbiechu Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 W oryginale to jest guma. Ale najczęściej ludzie reperują właśnie izolkami termokurczliwymi. Kilka warstw i będzie jak ta lala. Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 "Osłona ramienia dolnego" P331-02-014 to jest nic innego jak zwykła rurka termokurczliwa :) Ale fakt na drugiej kolbie mam bardziej gumowe osłony ale tak samo badziew podatny jest uszkodzenia Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Nie widziałem "zwykłych" rurek termokurczliwych o tak grubych ściankach. Ale może nie widziałem wszystkiego. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Kupiłem :D uspokoiłeś mnie że to zwykła koszulka bo myślałem że to jakaś grubsza guma albo coś poszukam na necie gdzieś może są jakieś o niestandardowych wymiarach Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Ja w swojej kolbie też zmieniałem , i nie ma to z gumą nic wspólnego. To jest normalna koszulka termokurczliwa. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Nie widziałem "zwykłych" rurek termokurczliwych o tak grubych ściankach. Ale może nie widziałem wszystkiego. To by się zgadzało, tylko w praktyce nazywa się to rury grubościenne, termokurczliwe, w necie od zaebu. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Panowie a można gdzieś dostać okucie łoża ? czy jest taki sam problem jak z resztą części ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Ten sam, a nawet większy. Ale można obejść, można przerobić okucie od AK. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 A kto mógłby to przerobić ? Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekplX Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Nic nie kupiłeś, bo keszu jeszcze na koncie nie ma ;P No ale wracając do tematu, kupował może ktoś z Was tą kolbę do wersji C na gunfire.pl? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Michael, ja mam takie pytanie do Ciebie. Ty czytałeś w ogóle temat? Czy oczekujesz każdej odpowiedzi na tacy? Ja mogę Ci przerobić to okucie, jedyne 800zł. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Jak by czytał, to by zobaczył chociażby fotki jak ja przerabiałem , z tego co pamiętam dawałem dobre focie jak i co . :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Właśnie, to jakoś środek-początek tematu były fotki. Ja nie wiem, jak ja swojego Miniasa robiłem to cały temat przetrząsnąłem, jedyne o co się zapytałem to jak zrobić podstawę szczerbinki, Dread wtedy napisał instrukcję (do obu TM i VFC). Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Ehh nie chodzi mi o to jak ją zrobić bo nie mam ani czasu ani możliwości dlatego pytam czy ktoś by mi to wykonał ja zapłace i tyle :) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 A jaki masz budżet? :-) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 NIe mam określonego konkretnie na to :) powiedz ile by to kosztowało a powiem CI kiedy będe w stanie zapłacić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts