Michael_Corleone Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Tylko zanim się zabiore za cięcie to musze ogarnąć kogoś kto mi to zanituje Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Możesz ciąć nie wiedząc kto Ci zanituje zupełnie inny przecież element. Zwiedzaj warsztaty i szukaj takich które coś nitują Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Tylko że mieszkam na takim zadupiu że nic tu nie ma :) więc czeka mnie dłuższa wycieczka Nie chcem go na razie ciąć bo to w sumie moja jedyna działająca replika i nie będe miał czym strzelać Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Ty masz te kolbę? Kolbę masz ciąć nie replikę. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Nie prościej zamontować łopatologicznie śrubą ?? tak jak w replikach chońskich kałachów ?? Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Nie prościej zamontować łopatologicznie śrubą ?? tak jak w replikach chońskich kałachów ?? To by było za proste Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 (edited) Jak wygląda rura gazowa do miniacza i jak łączy się ona z podstawą szczerbiny? Jak w dużym berylu tyle że krótsza. Smało możesz ja zrobić z rury AKMa. Trochę nie na bieżąco, ale >>>TU<<< jest kilka "egzotycznych" fotek, m. in. gas rura do miniacza. Edited November 29, 2013 by mbiechu Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) Nie wiem, czy to było wcześniej wrzucane, ale też kilka ciekawych fotek jak wz.80, prototypowy tantal... http://www.forgotten...s/wz-88-tantal/ usańskie graty http://www.theakforum.net/forums/27-polish/131486-onyks-pr0n.html a tu zwykły http://www.theakforum.net/forums/27-polish/155891-wz-89-onyks-pictures.html Edited November 30, 2013 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Zbieraj na dobry brzeszczot i suplementy diety albo dobrą tarczę szlifierską i jedziesz jak poniżej: Jak masz to gotowe walczysz z ogonem. Ale kaleczysz te koby... Ja zawsze preferowałem wycinanie jedynie miejsca pod du9ę gearboxa, a tu widzę pół klocka kolby idzie w piach. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Tak trzeba jak się stosuje takie "ogony" jak kilka stron wcześniej na zdjęciu. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) x54, przesyłasz fajne zdjęcia robionych przez siebie części do beryli. Wyślesz jakąś fotkę beryla w całości zrobionego przez siebie? Edited November 30, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Tak trzeba jak się stosuje takie "ogony" jak kilka stron wcześniej na zdjęciu. Ogon Guardera ze zdjęcia budową łudząco podobny do ogona Boja. Skoro masz już ten element na zewnątrz komory to lepiej go trochę podciąć i zostawić kolbie sprężynę dociskającą ją w pozycji zlożonej. Przy takim cięciu bez "docisku" kolba lata luzem po złożeniu. Szkoda kolby, Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Tym bardziej, że Corleone ma ogon od 06, gdzie wystarczy jedno okienko wyciąć i trochę podszlifować. Po drugie każda modyfikacja kolby pozbawiająca jej sprężyny ustalającej w pozycji złożonej jest hańbą dla domowego beryloroba. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Sama sprężyna nie trzyma kolby w pozycji złożonej. Trzyma ją jeszcze trzpień wystający wewnątrz obsady, tuż przy zawiasie, który się chowa przy zlożeniu. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Sam trzpień nie da rady, podobnie jak sama sprężyna bez tego trzpienia. A przygodę z kolbą od Beryla bez sprężyny (kolba z demobilu, sprężyna pękła), gdzie kolba złożona trzymała się na samym trzpieniu mógłbym z powodzeniem opisywać w temacie o najboleśniejszych przeżyciach w airsofcie. Nie ma to jak przyciąć sobie łapę kolbą przy przeskakiwaniu przeszkody. Ostatecznie w replice bez sprężyny można sobie poradzić wklejając magnes w gumę stopki, ale celowe usunięcie tego elementu przy dopasowywaniu kolby do repliki nie jest rozsądną rzeczą. Już naprawdę wolałbym ciąć gearbox, a nie sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Po pierwsze obsady były cięte ile trzeba pod konkretny ogon z guardera i w ten a nie inny sposób nie bez przyczyny, po drugie oś da się zamontować, po trzecie nawet sam trzpień trzyma kolbę jak jest dobra sprężyna. Nic nie lata i rąk nie przytrzaskuje. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Jak jest dobry trzpień, to nic nie lata w warsztacie. To miejsce jest bardzo wrażliwe na zabrudzenia, postaw złożoną replikę w piasku, a trzpień odmowi posłuszeństwa. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 (edited) Mam pytanko, Jak przerobić podstawę szczerbinki od AKM pod mini beryla? I tu nie chodzi mi o szyne ris tylko w jakich rozmiarach przyciąć tę podstawę? Edited December 2, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Wpisz mini w wyszukiwarkę. Dread zrobił turtorial do systemu VFC i TM. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 @ x54 1- a zdradzisz tą przyczynę ? 2- oś da się zamontować ale o co zaprzesz sprężynę ? 3- nowy/dobry trzpień i sprężynka pod nim trzymają bardzo krótko, nie dbaj o jego czystość albo przesadnie go nasmaruj to zobaczysz czary. @ tymom Zapomniałeś wstawić obiecanych "obmiarów" zwalniacza magazynka Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 A zapomniałem, narysujcie dokładnie linie których wymiary mam zmierzyć na zwalniaczu? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Czlowiek który prosił o te wymiary zamieścił w poście nr 1674 prosty szkic do uzupełnienia, wystarczy jak wpiszesz niewadome o które pytał. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 (edited) x=24 mm -> promienie podam później :icon_wink: Edited December 2, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Blisko, coraz blizej... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Tłumniczki bardzo ładne. Jeszcze jak uda Ci się ładnie odtworzyć podstawę szczerbinki i muchy to elegancki zestawik na mini beryla będzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts