BBombello3 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 To by było za proste Za proste aczkolwiek mój znajomy ma w ten sposób przykręconą kolbę i póki co daje radę. jedyny minus to to, że cały zatrzask jest na wierzchu i troszkę szpetnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Jakoś dałem radę założyć kolbę od Beryla do AK74s i nawet ma wszystko co potrzeba... Nawet się składa... i ma sprężynę oryginalną... Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 @BBombello3.No własnie wygląd ma znaczenie. Można założyć i majtki na głowę tylko średnio to wygląda. @Maza. Ja już dorabiałem takie części. Tu nie ma się co "udawać", kontynuować to i owszem. Rysunki części to mam od jakichś dwóch-trzech lat i one już były robione. To co widać na zdjęciach to są resztki jakie mi zostały. Prototypy które nie zostały wykorzystane, fazy przejściowe itp. Walczyłem z ogonem guardera bo nie miałem dostepu do oryginalnego. Potem znalazł się oryginał i powstał ten taki podcięty "oryginał". Z całej serii zostały mi też np.4 stalowe lufy do dużego beryla. Co do zatrzaskiwania kolby Sprężyna zatrzasku opierała się o ogon guarderowski, który był w miejscu wyciętego fragmentu kolby.Priorytetem było jak najmniejsze osłabianie ogona, bo osada kolby nawet pocięta i tak jest pancerna. Wystarczył sam zatrzask i dobra fabryczna sprężyna a nie jakaś ze zużytego złomka. Zresztą jak ich brakowało to robiło się co trzeba ze struny fotepianowej i nic się nie psuło. Proszę nie piszcie mi,że coś "zrozumiem" czy "zobaczę" bo moje doświadczenia w temacie są dłuższe niż niektórym się wydaje.. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Podeślesz fotkę jakiegoś berylka spod Twojej ręki? Z tego co piszesz i ze zdjęć części do mini, musiały wychodzić dość ciekawie. Ten ogon Guarderowski to ze stalowego zestawu/ konwersji do TM? Pamiętam, swego czasu takie co Guarder robił. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 (edited) Pytał się może ktoś Pana od TGCustoms? http://atrapy-kalasznikowa.pl/ Ceny ma bardzo dobre, facet jest może bardzo konkretny (nie ma opitalania się), ale jest z nim super kontakt (zawsze odpowiada), podchodzi do wszystkiego indywidualnie no i co najważniejsze fuszery nie odwala. Kilka stron wcześniej jest podstawa muszki wykonana przez niego w dobrej cenie. Ja od niego zakupiłem stalową, oksydowaną lufę do AKSU (dorobioną pod wymiar elementów asg) oraz kołkowanie wszystkich elementów. Za wszystko zapłaciłem 210zł. Na prawdę się opłaca. O Jakimowy tłumik: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/510203#answer Edited December 6, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 mój prototyp KLIK gas rurki do mini, pomysł na przetłoczenia jest ale muszę go przedyskutować z tokarzem Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Okucie masz z orginału? Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Mam pytanko do customowców. Jaka szpachla najlepsza do zatuszowania Ruskich nastawień selektora na korpusie? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Ja jeśli dobrze pamiętam użyłem albo poxipolu, albo poxyliny. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Techniqol czy jakoś tak. Płynny metal polskiej produkcji. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 x54 rozumiem że to Twoje :icon_wink: http://allegro.pl/tl...3774005518.html Spkojnie to tylko teaser. Komuś może pasować i to. Tu jest potrzebny specjalny frez. Szuka się. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 A jeszcze mam pytanko do majstrów. Docisk łoża, podstawa szczerbinki do ak74 stalowa jakiś istnieje na rynku? Oczywiscie poza berylem. :D Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Mówisz o oryginałach, czy replikach? Oryginały dostaniesz, podstawa szczerbinki i obsada łoża jest od AKM, do dostania na allegro, zaś stalowe elementy od replik robi chociażby Boyi, czy LCT. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 (edited) A w rk06 podstaea szczerbinki i docisk loza sa stalowe? Edited December 7, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Tylko w RK06SW. Masz tam wszystko stalowe poza lufą. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 (edited) Jeśli chodzi o szczegóły to podstawa szczerbinki 74ki ma bardziej poziome "sanki" niż akmowska - inny kaliber, a szczerbinka ta sama. Ale pewnie większość i tak nie zwróciłaby na to uwagi :icon_wink: Edited December 7, 2013 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 I tak idzie pod przeróbkę na beryla, różnice można olać :) Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Z kolei zastanawiam się nad możliwością zastosowania ostrej obsady łoża http://allegro.pl/obsada-loza-ak47-aks-i3766376040.html i zespawania jej z http://allegro.pl/rura-gazowa-do-ak-aks-nowa-i3733051179.html. I teraz pytanie czy obsadzę to na lufie zewnętrznej od aksu? I czy będzie pasowało do ostrego łoża i osłony rury gazowej -> http://www.works11.pl/produkty/pokaz/29/5/zespol-loza-szyna-mini-radom-sport#/?tab_1=0 Jak myślicie? Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 I jeszcze jedno pytanie, czy podstawa szczerbinki od ostrego AKM, będzie pasowała do cm048? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 jeśli wymiary lufy w cm048 są takie same jak w bojcu , to wejdzie bez problemu. Zakładałem do AKMS boyia i pasowało bez modyfikacji Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 jeśli wymiary lufy w cm048 są takie same jak w bojcu , to wejdzie bez problemu. Zakładałem do AKMS boyia i pasowało bez modyfikacji Wielkie dzięki za info. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Dlaczego robisz kustoma na cymie a sprzedajesz aresa? robisz mini czy dużego? Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 (edited) Robię mini, i nie koniecznie na cymie. Pewnie rk06. Będę montował kolbę teleskopową Radomską więc bardziej skłaniam się do rk06. A o wymienność części się pytam bo, do przerobienia podstawy szczerbinki pod mini wole pobawić się stalową wersją od AKMu, ale nie miałem pewności że wejdzie ona na lufę w standardzie VFC. Edited December 7, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Dlaczego nie ares? Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 (edited) Lubię zmiany :icon_wink: Edited December 7, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts