mg schutze Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Szczepan a na ile zakupów musiałeś się raz tłumaczyć? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 No nie wiem mi jakoś też nigdy nikt do domu nie przyszedł, a sporo rzeczy już zamawiałem, łącznie z zdekowaną municją . Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Potwierdzam wersję Pana F. Żetony wpadły do mojego kumpla też po łoże Berylowskie. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Maza to była ta sama sprawa i ten sam złodziejaszek sprzedawał hurtowo to i wpadła spor ilość kontrahentów ;) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 tak, to było wszystko od dwóch typów. Ale w tym temacie już była o tym gadka. :) Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 ale już o po jedyńcze łoża mogli by sobie darować ja rozumiem rzeczy typu lufa,zamek,czy cały korpus Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 MaaT, tu chodziło o kradzione z fabryki części, a nie o istotne elementy broni ;) Poza tym mówimy o kradzieju, co sprzedawał łoża za 20zł, a kolby po 80zł. A obecne ceny są sztucznie zawyżone przez zamieszanie z Berylem Aresa, którego nikt nie chce. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 (edited) Nie z fabryki. Zbierali wszystko co było własności MON-u. Do ostatniego guzika. Taka u nich tradycja. Ja widzę,że ktoś ma do sprzedaży mundur, plecak, magazynki, części broni to zapala mi sie czerwona lampka. Lista wizyt,była długa. Pół biedy jak się dany przedmiot ma i zabierają. Tylko strata kasy. Jeśłi zostął pchnięty dalej- paserstwo. Edited January 25, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Jeśli chodzi o te łoża od beryla, to gość właśnie z jednostki wynosił. Co śmieszne, plotka głosi, że to też był żandarm. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Zawsze mona było powiedzieć, że się zniszczyło przy próbie dopasowania do repliki i problem z głowy :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Kumpel oddał im takie jakie było czyli przystosowane do systemu TM xD Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 (edited) Niektórzy zgubili na strzelankach - tak słyszałem. PS. Namawianie do składania fałszywych zenań na publicznym forum, nie jest dobrym pomysłem - tak myśłę. Edited January 26, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Mam szybkie pytanie do kogoś z ostrym magazynkiem i suwmiarką - jaka jest szerokość wewnętrzna magazynka? Może być wymiar wewnętrzny maga, albo zewnętrzny podajnika, jeden pies :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 A mogie zmierzyć jutro linijką? dopiero do domu wlazłem. P.S. Ja nikogo nie namawiam, pokazałem jedną z opcji. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Mogiesz :) Projektuję wkład do magazynka ostrego przezroczystego :) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Dla tych co szukają kolby do beryla :) http://allegro.pl/kolba-beryl-i3913287027.html Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 tymom świetny berylek :) Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 @Lemur20 Tanku :D Ile Waszym zdanien mozebyc warta taka replika? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 1100zł? Jeszcze jakby miało orginalny bezpiecznik i podstawę muszki orginalną to 1200zł Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 1200 to na zbrojowni za cyme chcą :-) Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 1500 to ja dałem za rk10s + same części ;P Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Bez przesady, skąd Ty takie drogie części bierzesz. Pozatym, za więcej niż 1200 nikt nie kupi. No może za 1300. Za 1500 można mieć Beryla Aresa. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Miałem Beryla Aresa, Nawet 500 PLN bym za niego nie dał Jest to kasa wyrzucona w błocko ;) Ale popre swoją powyższą tezę kilkoma argumentami: 1) Brak kompatybilnych części (Komora HU, elementy GB, magazynki) 2) Zacinający się mikrostyk elektroniki spustu (spust dotyka do zamontowanego na płytce sterującej mikrostyku, który po jakims czasie zaczyna się zacinać [zmęczenia materiału]) 3) Niewymienna elektronika (przy zwarciu/spaleniu na elektronice karabin można sprzedać na części) 4) Komora HU bez dystansera (regulacja HU to jakis Horror, zamiast dystansera gumke napina metalowe ramie przez co Gumka zużywa się szybko a stabilne ustawienie HU graniczy z cudem). 5) Niesamowity atut wymiana sprężyny bez rozbierania GB. (Tak tylko trzeba połowe repliki rozebrać żeby GB wyjąć) Sprzedałem go tylko i wyłącznie dlatego, że za taką kaskę, warto mieć pewność że wszystkie elementy repliki będzie można wymienić w przypadku awarii, albo najzwyczajniej podrasować lepszymi częściami. Tutaj elektronika steruje wszystkim, bez niej replika nie żyje. Porównanie komór HU VFC vs ARES Btw. Części drogie bo są to oryginalne cześci od Beryla Aresa wersja Commando ;) 1200 to na zbrojowni za cyme chcą :-) Mój custom jest full stalowy ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Maza, ludzie którzy mieli beryla od aresa potrafią płacić po 2300 za customa z rk boyi. W pełni stalowe beryle dochodziły do 3000. Co do pytania "ile warte" odpowiedź zawsze jest jedna - tyle, za ile znajdziesz kupca :) Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 (edited) @tymom ja wiem ile cenowo :icon_wink: ale niech zgadują Edited January 27, 2014 by MaaT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts