AeroL Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 (edited) Tak jest przynajmniej w teorii w praktyce wychodzi inaczej :!: myślisz, że nikt nie wpadł na to wcześniej ;-) ps.VITREUS mini całkiem ładne :ok: Edited August 21, 2009 by AeroL Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 A ja mam takie pytanie, po skróceniu lufy zewnętrznej trzeba było cofnąć kolanko gazowe, dobra jest na swoim miejscu ale jak teraz zrobić żeby nakładka górna trzymała się ? Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Mam mały problem z jedną z oryginalnych części do Beryla, otóż kupiłem osadę łoża i nakładki i koło dźwigienki mocowania na lufie mam wsadzony wystający bolec. Blokuje on dźwignię w pozycji zamkniętej. Nie wiem co z nim zrobić czy wyciągać obcęgami, czy wbijać go głębiej? Nie chciał bym uszkodzić części. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 tak odnośnie selektora od beryla.czy ktos moze sprawdzal czy pasowałby gb v.3 w wersji od gietek albo mp5?a nie kalachow? w koncu one maja selektory obustronne.Mozna by nawiercic dziure po lewej stronie w miejscu selektora,a bezpiecznik by sluzyl tylko dla ozdoby.źle mysle? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Kolego w MP5 jest GB v.2 Jedynie w MP5K jest v.3 ale inaczej zrobiony Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Jedynie w MP5K jest v.3 ale inaczej zrobiony Na czym polega "inność zrobienia"? Zmieści się do puszki od kałacha? Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Tak tyle że jeszcze dochodzi do tego zmiana plytki selektora bo z tego co wiem to w kazdym z gunow jest inna Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Ponawiam posta: Mam mały problem z jedną z oryginalnych części do Beryla, otóż kupiłem osadę łoża i nakładki i koło dźwigienki mocowania na lufie mam wsadzony wystający bolec. Blokuje on dźwignię w pozycji zamkniętej. Nie wiem co z nim zrobić czy wyciągać obcęgami, czy wbijać go głębiej? Nie chciał bym uszkodzić części. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Z tym selektorem dwustronnym, to trzeba dorwać płytkę selektora od Galila ICS. ;) Bo tam jest dość ciekawie rozwiązane. I chyba nawet można zrobić, że funkcje selektor/bezpiecznik będą rozdzielone. Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 no ja w swoim ak mam tak przygotowany selektor ze z lewej jest rodzaj ognia a z prawej bezpiecznik :) Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Dobra PW poszło. Panowie jeszcze jedno. Beryl ma większy język spustu magazynka jak to ustrojstwo można powiększyć i żeby nie wypadło zmieniając magi w stylu Specnaz heh? Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Odpowiednia blaszka i spawanko ;-) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Ew. przykleic kawalek blaszki na kropelke i wtedy sprobowac jak to sie sprawdza:) Kolego w MP5 jest GB v.2 Jedynie w MP5K jest v.3 ale inaczej zrobiony No wlasnie o tą wersje K mi chodzilo. Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 No to teraz pora pochwalić się moim Berylem Commando :) http://w309.wrzuta.pl/obraz/9dAhMxaR2aR/dsc00002 http://w309.wrzuta.pl/obraz/3jeXXgmEZ2N/dsc00003 http://w309.wrzuta.pl/obraz/3uP5kOgLKDf/dsc00001 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Krótko, zwięźle... gazowo:) Teraz musze go tylko poskładać, poczekać pare dni na nakładkę rury gazowej i bebechy gazowe z chin i w bój:) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Gentleman, may I have Your attention on this http://www.silesia-factory.pl/lufy-zewnetr...c979c6e87720462 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Gentleman, may I have Your attention on this http://www.silesia-factory.pl/lufy-zewnetr...c979c6e87720462 Kiepsko to troszkę wygląda. Ani to ładne, ani stalowe. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Popełnione przez mua :) Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Dużo ta szyna (nie)wiadomego pochodzenia zrobiła. Dobro robota nie ma co. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Zastanawiam się nad tym przedłużeniem lufy z silesia factory. Co o nim sądzicie? To, że nie jest ze stali jakoś przeżyję. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Po przykrych doświadczeniach z przedłużkami na lufie odradzam. Beryl jest dosyć długi, co powoduje, że łatwo jest zahaczyć lufą o drzewo, czy inną framugę. Ja tak zahaczyłem, zerwałem gwint i wygiąłem lufę wewnętrzną. Jak chcesz Beryla na ścianę, to bierz, jak do biegania i strzelania, to już lepiej wytoczyć stalową jednoczęściową. Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 (edited) Sop-Pel, jak się uporałeś z chwytem pistoletowym? Wydziubałeś w chwycie miejsce na silnik? Edited September 24, 2009 by Darnock Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Krótko, zwięźle... gazowo:) To powinno być odpowiedzią na Twoje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Szybkie pytanie - ktoś wie jaki jest format numeru seryjnego na Berylu? Na jedynym zdjęciu w dobrej jakości jakie mam widzę coś w stylu "2006 FA01347". Dobrze widzę? Ktoś wie co poszczególne znaki oznaczają? Jakby jeszcze ktoś mi powiedział co jest wybite na lewej stronie podstawy szczerbiny i gdzie jeszcze można znaleźć numerki, to byłbym wniebowzięty. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Jak poczekasz około 2tygodni to cyknę zdjęcia miniberyla i będziesz miał odpowiedź :F Aktualnie jestem na urlopie to nie zaglądam do magazynu broni. 2006 to oczywista rocznik, FA seria (miniberyla chyba) a reszta to wiadomo numer seryjny - proste. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts