SoP-PeL Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 @dread Wolę mieć beta mag 5,56 niż udawać magazynkiem 5,45 @ziober zewnętrze nie droższe niż GBB AKM od GHK Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Ciekawi mnie ile kosztuja ta kolba, jak być był miły Sop-Pel na pw wrzucic :) z góry dzieki ! Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 @asgszczepan okolo 340zł Quote Link to post Share on other sites
us seals Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 SoP-PeL a od czego zastosowałeś "body" ? Od AEGa czy ostre ? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Posiadanie ostrego korpusu ( komory zamkowej) jest zabronione przez UOBiA. To body ASG odpowiednio dostosowane ( body i kolba ) . do połączenia:) Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Dziś jakimś cudem udało mi się zamontować długą szyne na rk-06. Przyznam Że mocno na patencie... Wkrótce wrzucę foty. Może ktoś też już montował długą szynę rk-06 ? Jak to zrobił, udało się? Gdyby ktoś potrzebował, mam do opchnięcia nakładkę rury gazowej do mini beryla. Jak coś PW. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) @Sop-Pel - dzieki ! czyli musze sie przespać z decyzja jeszcze hehe @Jacek parę stron wcześniej, ja dałem fotki jak ja to zrobiłem. Długa szyna i rk06 . Edited April 18, 2011 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Też pytam w czym problem z długą szyną? Trzeba przede wszystkim mocno podszlifować boki podstawy szczerbiny, chyba, że ma się oryginalną, potem dopasować, wkręcić bolec i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) https://picasaweb.google.com/JacasgGROT/KbkWz96#5597209053516849986 @ asgszczepan- Widzę więc jednak, że zrobiliśmy to na podobnym patencie... Myślałem że da się jakoś inaczej, głównie właśnie chodzi mi o tył. No ale rozumiem że jest OK. Twój "kołek" wydaje się bardziej mocny, więc będę musiał zainwestować w coś w ten deseń... Jeszcze tylko EO552 i daje sobie spokój. Czas zabierać się za mini- beryla. Gdyby ktoś wiedział kto ma na sprzedaż sam front od aksu, będę wdzięczny. Po co kupować nowa replikę, jeśli będę mógł przełożyć jedynie front... Edit: Bo pewnie znajdzie się taki, co zapyta: "Co leży tam na łóżku obok!?" Odpowiedź brzmi: Mój wierny kibic i paź przyboczny- Kot. Edited April 19, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Jaka baza jest najlepsza pod budowę BERYLA ? Chodzi tak naprawdę o chwyt przedni ( aby dało się go najlepiej dopasować z ostrego ) oraz składana na bok kolba ( również z ostrego ) . podobna długość i możliwość zamontowania tłumika płomienia/osłabiacza odrzutu podobnego jak w oryginale . Jeśli chodzi o resztę niuansów ( oznaczenia, jakieś wgłębienia itp ) to są mi obojętne. Co do firmy G&H to ODRADZAM rękami i nogami ... na swoje zamówienie ( część - nie replika ) czekałem 3 miesiące ... na dodatek furory nie robi jakością. Już sam myślałem że gość ściemnia ale w końcu towar przysłał. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 RK06 lub CM48 moim zdaniem są najlepsiejsze. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Dokładnie tak jak pisze Azur. Ale jak chcesz montować więcej części od ostrego to lepszym rozwiązaniem będzie RK-06. (z repliki za dużo elementów nie zostanie, a baza będzie tańsza ;) ) Natomiast jeśli chodzi o osłabiacz podrzutu to z tego co się orientuje, do repliki nie da się zamontować wersji od ostrego. (oryginał jest wkładany na wcisk, a w replikach na końcu lufy znajduje się gwint) Pomyśl więc jeszcze czy nie lepiej dotoczyć sobie odrzutnik zamiast kupować oryginalny i kombinować z montażem. :P Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Gdyby ktoś wiedział kto ma na sprzedaż sam front od aksu, będę wdzięczny. Po co kupować nowa replikę, jeśli będę mógł przełożyć jedynie front... Front z AKSU do Mini Beryla? Przecież jedyne co Ci zostanie z tego frontu to podstawa muszki i lufa zewnętrzna, reszta pójdzie. Ja się właśnie (poza bieżącymi zamówieniami) wziąłem za Mini Beryla na bazie Cymy 031. Ma wyjść docelowo tania i efektowna replika za 400zł max. Właśnie eksperymentuję z metalizowaniem ABSowego body. Front już zrobiłem, pozostała kosmetyka. Na pewno będzie kolba od emki i przezroczysty magazynek. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 @ Jacek, mój kołek to zwykła stalowa śruba ze spiłowanym gwintem :) wkleiłem klejem epoksydowym i trzyma jak talala. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 RK06 niby tańsze, ale body w CM48 o wiele ładniej i dokładniej wykonane, odwzorowane. No i bebechy o niebo lepsze. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Tylko bebechy :wink: komora zamkowa rezpada się sama po kilku miesiacach, ogon kolby jest znalowy itp...ale po co komu stalowy ogon taki jak w Rk, który łatwo przerobić na berylowy, skoro można przyklekrać kolbę na klej i smarki niszczac ją przy okazji :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Nie miałem pojęcia o znalowym ogonie kolby. AeroL, jeśłi dobrze wyczułem aluzję do kolby w moim Berylu - to nie jest to moja robota. Co do komory zamkowej to pierwsze słyszę, żeby się rozpadała po kilku miesiącach, mój znajomy ma ją już blisko rok i wszystko mu pięknie trzyma... Kolba od Beryla zamontowana i też żadnych problemów, a replika nie jest oszczędzana. Edited April 19, 2011 by Azur Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Widocznie kolega trafił na bdb egzemparz, albo ja na trzy złe :wink: w komorach jakie miałem w łapach juz po kilku strzelankach luzowały sie nity i definitywnie wypadły. Właśnie oglądałem foty Twojego beryla i faktycznie mogłes odebrać moja wypowiedz jako aluzję :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 eśłi dobrze wyczułem aluzję do kolby w moim Berylu - to nie jest to moja robota Konkretnie moja, to ja kleiłem na smarki, ale to było dawno i nieprawda :) Tyle tylko, że to nie była komora od 06, tylko od 03, którą nadal wieku uważa za nieprzerabialną na Beryle :) Boyi jak na razie z chińczyków trzyma najwyższy poziom, jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne. 048 jest solidne w środku i na tym koniec. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 ... tylko od 03, którą nadal wieku uważa za nieprzerabialną na Beryle Ja tak uważałem i uważam nadal, nawet to kiedyś tu napisałem :wink: nieprzerabialna nie jest, ale szkoda czasu na całą robotę bo aby to miało ręce i nogi wymaga dużej staranności etc. przerobienie, a przerobienie... wyspawana komora AkSa Boyi z dorobionym ręcznie ogonem, trzpieniem i oprawioną kolbą, Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Czy próbował ktoś upchnąć kolbę od beryla w cm.031 ? Ma to jakiś sens jeśli body jest plastikowe ale wytrzymałe ? Edited April 21, 2011 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Jak już walnąłbym kolbę od emki, z tą przejściówką do AK. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Czy próbował ktoś upchnąć kolbę od beryla w cm.031 ? Ma to jakiś sens jeśli body jest plastikowe ale wytrzymałe ? Przymierzałem się do tego na replice CM.031b, lecz niestety to plastikowe body mnie zniechęciło. Bałem się, że pęknie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Pęka aż miło :) Tak jak Jacek mówi, wstaw kolbę od Emki, albo rób wersję bezkolbową. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Gdzieś w tym temacie, ktoś sie chwalił ze zrobil z cm031 i nawet dał fotki. Ale nie mam siły tego szukac :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts