Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dziś jakimś cudem udało mi się zamontować długą szyne na rk-06. Przyznam Że mocno na patencie... Wkrótce wrzucę foty.

Może ktoś też już montował długą szynę rk-06 ? Jak to zrobił, udało się?

Gdyby ktoś potrzebował, mam do opchnięcia nakładkę rury gazowej do mini beryla. Jak coś PW.

https://picasaweb.google.com/JacasgGROT/KbkWz96#5597209053516849986

@ asgszczepan- Widzę więc jednak, że zrobiliśmy to na podobnym patencie... Myślałem że da się jakoś inaczej, głównie właśnie chodzi mi o tył. No ale rozumiem że jest OK. Twój "kołek" wydaje się bardziej mocny, więc będę musiał zainwestować w coś w ten deseń...

Jeszcze tylko EO552 i daje sobie spokój. Czas zabierać się za mini- beryla.

Gdyby ktoś wiedział kto ma na sprzedaż sam front od aksu, będę wdzięczny. Po co kupować nowa replikę, jeśli będę mógł przełożyć jedynie front...

Edit: Bo pewnie znajdzie się taki, co zapyta: "Co leży tam na łóżku obok!?" Odpowiedź brzmi: Mój wierny kibic i paź przyboczny- Kot.

Edited by Jacek GROT

Jaka baza jest najlepsza pod budowę BERYLA ? Chodzi tak naprawdę o chwyt przedni ( aby dało się go najlepiej dopasować z ostrego ) oraz składana na bok kolba ( również z ostrego ) . podobna długość i możliwość zamontowania tłumika płomienia/osłabiacza odrzutu podobnego jak w oryginale . Jeśli chodzi o resztę niuansów ( oznaczenia, jakieś wgłębienia itp ) to są mi obojętne.

Co do firmy G&H to ODRADZAM rękami i nogami ... na swoje zamówienie ( część - nie replika ) czekałem 3 miesiące ... na dodatek furory nie robi jakością.

Już sam myślałem że gość ściemnia ale w końcu towar przysłał.

Pozdro

Dokładnie tak jak pisze Azur. Ale jak chcesz montować więcej części od ostrego to lepszym rozwiązaniem będzie RK-06. (z repliki za dużo elementów nie zostanie, a baza będzie tańsza ;) ) Natomiast jeśli chodzi o osłabiacz podrzutu to z tego co się orientuje, do repliki nie da się zamontować wersji od ostrego. (oryginał jest wkładany na wcisk, a w replikach na końcu lufy znajduje się gwint) Pomyśl więc jeszcze czy nie lepiej dotoczyć sobie odrzutnik zamiast kupować oryginalny i kombinować z montażem. :P

Gdyby ktoś wiedział kto ma na sprzedaż sam front od aksu, będę wdzięczny. Po co kupować nowa replikę, jeśli będę mógł przełożyć jedynie front...

Front z AKSU do Mini Beryla? Przecież jedyne co Ci zostanie z tego frontu to podstawa muszki i lufa zewnętrzna, reszta pójdzie.

Ja się właśnie (poza bieżącymi zamówieniami) wziąłem za Mini Beryla na bazie Cymy 031. Ma wyjść docelowo tania i efektowna replika za 400zł max. Właśnie eksperymentuję z metalizowaniem ABSowego body. Front już zrobiłem, pozostała kosmetyka. Na pewno będzie kolba od emki i przezroczysty magazynek.

Tylko bebechy :wink: komora zamkowa rezpada się sama po kilku miesiacach, ogon kolby jest znalowy itp...ale po co komu stalowy ogon taki jak w Rk, który łatwo przerobić na berylowy, skoro można przyklekrać kolbę na klej i smarki niszczac ją przy okazji :bialaflaga:

Nie miałem pojęcia o znalowym ogonie kolby. AeroL, jeśłi dobrze wyczułem aluzję do kolby w moim Berylu - to nie jest to moja robota. Co do komory zamkowej to pierwsze słyszę, żeby się rozpadała po kilku miesiącach, mój znajomy ma ją już blisko rok i wszystko mu pięknie trzyma... Kolba od Beryla zamontowana i też żadnych problemów, a replika nie jest oszczędzana.

Edited by Azur

Widocznie kolega trafił na bdb egzemparz, albo ja na trzy złe :wink: w komorach jakie miałem w łapach juz po kilku strzelankach luzowały sie nity i definitywnie wypadły. Właśnie oglądałem foty Twojego beryla i faktycznie mogłes odebrać moja wypowiedz jako aluzję :wink:

eśłi dobrze wyczułem aluzję do kolby w moim Berylu - to nie jest to moja robota

Konkretnie moja, to ja kleiłem na smarki, ale to było dawno i nieprawda :) Tyle tylko, że to nie była komora od 06, tylko od 03, którą nadal wieku uważa za nieprzerabialną na Beryle :)

Boyi jak na razie z chińczyków trzyma najwyższy poziom, jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne. 048 jest solidne w środku i na tym koniec.

... tylko od 03, którą nadal wieku uważa za nieprzerabialną na Beryle

Ja tak uważałem i uważam nadal, nawet to kiedyś tu napisałem :wink: nieprzerabialna nie jest, ale szkoda czasu na całą robotę bo aby to miało ręce i nogi wymaga dużej staranności etc.

przerobienie, a przerobienie... wyspawana komora AkSa Boyi z dorobionym ręcznie ogonem, trzpieniem i oprawioną kolbą,

032adk.jpg