baltasar Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Rewelacji jeśli o foto i ghillie to nie ma. Fotka ze statywu i samowyzwalacza, balans bieli poszedł w ... Futrzak robiony metodą kombinowaną, strzępy munduru wz93 jako podkład, tetra w kilku odcieniach zieleni, do tego rafia i odrobina juty. Takie bida ghillie. Tylko nie bijcie ;-) Futrzak Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Idealne na jesień:) Usuń tylko te takie ciemno zielone kawałki. To całkiem nienaturalny kolor. Quote Link to post Share on other sites
baltasar Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Ciemnozielonych tam nie ma... No chyba że spodnia strona US-a (wz 93) jest ciemnozielona... Tak jak pisałem balans bieli poszedł za psami... Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Chodzi mi o STALKER SUIT TAKI. Zaznaczę ze nie jestem snajperem posiadam, karabin szturmowy. Miało by to mi służyć jednie tymczasowo ( tu mam na myśli zrobienie małej zasadzki ) a nie całą strzelarkę. Czy ten stalker suit nada się choć troszkę? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Na zdjęciach wygląda nieźle. Możesz spróbować. Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Witam Proszę was specjalistów o opinie. Otóż postanowiłem zrobić ,,paramaskowanie" na moją replikę. Jak wspomniałem wcześniej nie jestem snajperem. Jest to moja pierwsza ,,praca" związana z robieniem kamuflażu więc proszę o opinie i porady co mam źle. LINK DO ZDJĘCIA Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 (edited) "Proszę was specjalistów" Może specjalistą nie jestem ale jak na mój gust to zdecydowanie za mało tej siatki bardzo dobrze widoczny jest kontur broni. Nie będę czarował, że coś takiego pomoże Ci się zamaskować, ale nie jest to majstersztyk. Jak jeszcze trochę nad nią popracujesz to będzie OK. Musisz więcej siatki użyć i zamaskować też tył repliki ( nie aż tak dokładnie, ale trochę trzeba narzucić). Pozdrawiam :) Tolek Edited September 25, 2010 by tolo59 Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Witam Proszę was specjalistów o opinie. Otóż postanowiłem zrobić ,,paramaskowanie" na moją replikę. Jak wspomniałem wcześniej nie jestem snajperem. Jest to moja pierwsza ,,praca" związana z robieniem kamuflażu więc proszę o opinie i porady co mam źle. LINK DO ZDJĘCIA Pozdrawiam Moim zdaniem bardzo źle że dałeś sam zielony, o ile zakamufluje Cie na ładnie zadbanym trawniku, o tyle (nie wiem dokładnie jak u ciebie, ale tam gdzie ja sie strzelam) połowa trawy jest raczej brązowa, więc też i takowy kolor bym dodał ;) spróbuj coś lekkiego dodać na rączkę transportową, maga proponował bym zmienic na mniejszego 100rnd (powinno to dać duzo bo nie będzie tego dużego plastikowego kawałka widocznego, który przez lunete jest łatwy do wypatrzenia), lekko zamaskować dwójnóg (osobiście tego nie robię, ale wiem że się przydaje, i nie przeszkadza tak mocno), minimalnie bardziej na przód wysunąć maskowanie, żeby tłumik płomienia tak pieknie nie wystawał, to można akurat zamaskować nawet jakąś płachtą juty czy czegośco zmieni kształt i kolor. ale jak na pierwszą robotę moim zdaniem jest dobrze, no i jak sam napisałeś, nie jesteś snajperem, więc cudnego maskowania tu nie musisz mieć, bo i tak każdy cie zobaczy po sznurku kulek w lesie ;) Quote Link to post Share on other sites
Rzaziel Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 http://img826.imageshack.us/img826/5808/34843958.jpg http://img814.imageshack.us/img814/5893/79933719.jpg http://img833.imageshack.us/img833/8541/74275711.jpg Na trzecim zdjęciu rzuca się w oczy nasza flaga :) Taki kamuflaż na szybko, bez żadnego ghilie. Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 A tu filmik z testu : http://www.youtube.com/watch?v=ER8kprzhXWU Quote Link to post Share on other sites
nocone Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 cień Cię zabija Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 No trudno żeby ghillie zmieniało kolory :/ ..........papierosy też zabijają . Quote Link to post Share on other sites
Mateusyk Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Spawacz~ bardzo podoba mi sie twoje Ghillie.. Jakich barwników użyłeś do pofarbowania juty ? Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Spawacz~ bardzo podoba mi sie twoje Ghillie.. Jakich barwników użyłeś do pofarbowania juty ? Przyłączam się do pytania, powiedz w jakim stosunku kolory dobrałeś..... Quote Link to post Share on other sites
nocone Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Nie zrozumiałeś, chodzi o twoje poruszanie się Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 ok ok nocon rozumiem loooz :). Co do barwników urzywałem zwykłych , w papierku , takie z motylkiem. Barniki są kolorystycznie baaardzo pomylone , więc należy wziąść paletę kolorów i mieszać według ustalonych regół lub metodą prób i błędów. Niektóre partie juty farbowałem nawet po 2 razy , np raz na kolor szary (czyli torebka czarnego na 5l ) po wyschnięciu torebka olive ( zgniła zieleń ). Trzeba próbować. Quote Link to post Share on other sites
turek Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 A tu mój kamuflaż http://img230.imageshack.us/img230/5443/006uw.jpg Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Zmień rękawiczki. Jeśli wplatasz naturalną roślinność to rób to proporcjonalnie, na wszystkich częściach ghillie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 To jest chyba te kupne ghillie, nie jest ono jakościowo dobre. (jeżeli się pomyliłem to pardones) Quote Link to post Share on other sites
Ducek Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 http://img87.imageshack.us/i/20101105338.jpg/ Tutaj jest mój ghille hat na moim piesku xD co dopiero zrobiłem i chciałbym wiedzieć czy taki kapelusik może być czy więcej farszu dodać? Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Zrób zdjęcie gdzie czape masz na głowie a nie na psie :icon_razz2: Ghillie po kolorze wyszło Ci do gęstych lasów i lasów iglastych czyt. ciemne. I ten brąz taki dziwny, bardziej pod rudy pochodzi. Nie wiem może to przez zdjęcie albo moje takie odczucie po prostu. Daj tą fotkę jak czapa jest u Ciebie na głowie. PS Twój pies ma kozackie oczy :cool: Quote Link to post Share on other sites
Ducek Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Dam na bani jak będę miał czas a na psie założyłem kapelusz bo sobie przechodził koło mnie to mówię sobie że mu założę dla jaj :D Dam fotkę jak zrobię całe ghille , bo na razie mam tylko kapelusz chciałem znać opinie na ten kapelusik dzięki. A ten brąz to po prostu już taki był bo miałem płótno o takim kolorze było wytrzymałe to mówię sobie że se dodam i nie będę musiał kupować brązowej farby do tkanin :p Quote Link to post Share on other sites
Roki Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 W swoim 1 poście na forum zademonstruję swoje Camo. :} http://picasaweb.google.com/109126562327700208636/Camo# Cudów nie ma: brak rękawiczek i widać buty no ale pracuję nad tym. Quote Link to post Share on other sites
tsumeiii Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Ja w prawdzie nie mam ghillie ale zrobiłem maskowanie na mojej cm 0,28. http://img138.imageshack.us/img138/5742/dsc00591ys.jpg Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 @Roki: Bardzo dobry kamuflaż, na 10 zdjęciu to musiałem się Ciebie naszukać :P. Coś jeszcze na kapcie, jakiś farsz i jedno z lepszych ghillie jakie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts