Gracz Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Włożyłem baterie strzelam jakiś czas około 5 seriami co jakiś czas tak o ... nagle tylko zaczął sie dławić i koniec strzelania. otworzyłem kolbę wciskam spust i zaczyna sie czerwone robić niewiem co sie stało ?!!!! Replikę dopiero kupiłem (używana) i po kilku dniach się rozkraczyła, ogarnia mnie panika bo 460 zł to nie grosze... POMOCY!!!! Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Opanuj panikę kolego i napisz to jeszcze raz po ludzku tak żebyśmy wiedzieli o co chodzi... ;-) Quote Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Włożyłem baterie strzelam jakiś czas około 5 seriami co jakiś czas tak o zaczyna sie czerwone robić niewiem co sie stało ?!!!! Może batka jakaś lewa :-F I wgl. co Ci się czerwone tam robi? :wink: Edited January 29, 2010 by CzaroSW Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Domyślam się że bezpiecznik, więc naładuj poprawnie batkę i spróbuj jeszcze raz i na spokojnie. Bo najpewniej przycięło w tylnym położeniu tłok, batka już się rozładowała i nie da rady już napiąć do końca springa. Quote Link to post Share on other sites
Gracz Posted January 29, 2010 Author Report Share Posted January 29, 2010 dzieki za pomoc może i tak jest ale tłok jest w pozycji napiętej i nie rusza tylko tyka a baterie mam firefox do kolby SF 9.6V 1500 mAh mam stara Ładowarkę jakiegoś chińczyka z mocą 8.4V 300 mAh Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 dzieki za pomoc może i tak jest ale tłok jest w pozycji napiętej i nie rusza tylko tyka a baterie mam firefox do kolby SF 9.6V 1500 mAh mam stara Ładowarkę jakiegoś chińczyka z mocą 8.4V 300 mAh ... :roll: ... Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Czyli jak Ruffin napisał batka rozładowana i nie daje rady napiąć do końca sprężyny. Dorwij jakiegoś kolegę z ładowarką mikroprocesorową i niech Ci naładuje, albo najpierw niech Ci zwolni sprężynę ktoś z mocniejszą (naładowaną) baterią. A bezpiecznik bym wywalił, polutował te blaszki i zaizolował. Edited January 29, 2010 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
Gracz Posted January 29, 2010 Author Report Share Posted January 29, 2010 aha ok dzieki za pomoc ... ale pytałem elektryka i mowił ze nie ma problemu tylko żebym wiedział ile ładować.. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 No właśnie... będziesz siedział z zegarkiem w ręku i pilnował czasu?? A jak zapomnisz i przeładujesz to bateria do piachu... warto mikroklocka mieć, on pilnuje za Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Gracz Posted January 29, 2010 Author Report Share Posted January 29, 2010 tylko wiesz teraz ja wydałem 460 a to i tak bylo duzo ... plus kolejna kasa... ja nie sram pieniędzmi a narazie replika jest do wyrzucenia Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 460 zł to naprawdę mało. Uwierz mi. Moje baterie 2 szt kosztowały więcej. Ersoft nie należy do tanich hobby, wiedziałeś o tym chyba?? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) 460 zł to naprawdę mało. Uwierz mi. Moje baterie 2 szt kosztowały więcej. Ersoft nie należy do tanich hobby, wiedziałeś o tym chyba?? Mało, dużo - takie pojęcia względne, jeśli ktoś twierdzi, iż dla niego 460zł to dużo, należałoby to uszanować. Z drugiej strony jednak masz rację, airsoft to nie jest tani sport, ci którzy tak myślą żyją złudzeniami albo są całkiem zieloni ;). P.S. Jeśli naprawdę zależy Ci na działającej repliczce i faktycznie jest używana to polecam przegląd/konserwację jej. Jako, iż mało we mnie skromności to pisz na pw, może się dogadamy :). Edited January 29, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 tylko wiesz teraz ja wydałem 460 a to i tak bylo duzo ... plus kolejna kasa... ja nie sram pieniędzmi a narazie replika jest do wyrzucenia Chętnie przyjmę za cenę cztropaku ;) Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Chętnie przyjmę za cenę cztropaku ;) Haha ja również bym mógł :-F . A tak na poważnie, tak jak koledzy mówili - źle naładowana bateria. Trzeba ją naładować odpowiednim napięciem. Co to w ogóle za pomysł żeby ładować baterie 9.6v ładowarką 8.6v, a potem ze zdziwieniem na forum "bo nie działa". Jak ma działać? ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Srakto na poważnie. Da się naładować pakiet 9,6V ładowarką na 8,4V z tym, że nie będzie do końca naładowana. Jednak nie jest to takie naładowanie, aby replika pokroju tej eM4 nie działała. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts