fenrismarcin Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Chciałbym dowiedzieć się jak mają się sprężynowe repliki pistoletów TM do innych w podobnej cenie. Jak z celnością, zasięgiem i mocą? I czy bebechy mają metalowe, czy plastikowe? Czy dostępne są pistolety podobnej jakości z body z metalu? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Podobno pistolety Cyberguna z serii HPA strzelają na poziomie TM, niestety nie wiem bo takowego CG nigdy nie widziałem z akcji. Zaś klamki TM strzelają naprawdę zacnie, aczkolwiek prawie całe są zrobione z ABSu (zewnętrznie jest wykonane naprawdę bardzo ładnie). Metalowe to są tylko śrubki, sprężynki i lufa. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Widzialem tego HPA. Strzela 2 razy krocej niz TM. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Zatem dzięki za uzupełnienie :) Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 (edited) A jeśli chodzi o pytanie zawarte w tytule tego tematu: Tylko markowy! Osobiście mam 92F'kę z TM i zamieniłbym ją może tylko na Walthera P99 sygnowanego przez CG (ale tylko ze względów czysto sentymentalnych ;) ) Edited February 24, 2010 by Bojeq Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Nie polecam. CG jest wg mnie fatalnie wykonane zewnętrznie. Już lepiej P99 od HFC. Po małym tuningu mamy zasięg taki jak przy TM. A TMki zewnętrznie wykonane są świetnie, no i mają trademarki. Quote Link to post Share on other sites
fenrismarcin Posted February 24, 2010 Author Report Share Posted February 24, 2010 Hmm... A jak z mocą? Słynną puszkę coli przebije? I jeszcze jedno, co ze spustem. Też jest plastikowy? oO' Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Ja wiem? Ja tam P99 CG na bank bym nie zamienił na inny ;-). Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Ja mam P99 z HFC, też bym nie zamienił. Replikę CG widziałem tylko jedną. Berettę z serii HPA i o nią opieram swoją opinię. Z HFC i TM mam troszkę więcej do czynienia:) @ fenrismarcin W TM jest dużo plastiku, ale bardzo dobrej jakości, który jest moim zdaniem więcej wart niż dupne stopy używane w tanich chińskich replikach. TM puszki nie przebije, jak chyba większość pistoletów sprężynowych ze względu na małą energię kinetyczną pocisku. Ale Energia kinetyczna, a co za tym idzie także prędkość pocisku to nie wszystko. Pistolety TM mają świetny HopUp, przez co kulki lecą bardzo daleko :) Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Mówisz, że beretta HPA ma 2 razy krótszy zasięg od TM. Wprawdzie TM nie widziałem ale HPA mam od ponad 2 lat i zasięg zauważalnie spadł na skutek jak myślę zużycia. Dostałem się do komory hop-up i gumka jest ale nie wystaje po za obrys otworu w którym się znajduje. Z tego co czytałem to zasięg ma mieć porównywalny więc może strzelałeś z nie najnowszego egzemplarza (?). Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 (edited) Hmm. Jakieś pół roku temu. Nówka ze sklepu. Edyta: Z tego co pamiętam, to HPA, to chyba jest jakaś "nowa" seria. Edited February 26, 2010 by PiterTKD Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 puszki nie przebije, jak chyba większość pistoletów sprężynowych ze względu na małą energię kinetyczną pocisku. Nie zgadzam się z tym:d Jam mam sprężynówkę i z łatwością przebija puszkę :) Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Hmm. Jakieś pół roku temu. Nówka ze sklepu. Edyta: Z tego co pamiętam, to HPA, to chyba jest jakaś "nowa" seria. No to raczej moja hipoteza odpada. Tak się składa, że moja HPA już nie ma osiągów więc może się jej pozbędę i zastanowię się nad HG Tokyo Marui. Może ktoś powiedzieć jakie te pistolety mają zasięg skuteczny\maksymalny? Rozumiem że trwałość (chodzi o mechanizmy wewnętrzne) jest dobra i powinien taki pistolet trochę posłużyć? Co do modelu to raczej wybierać z wyglądu (myślę że wszystkie mają podobne wnętrze), chociaż po recenzji Glocka 17 mam takie trochę mieszane wrażenia co do np tego modelu. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Nie zgadzam się z tym:dJam mam sprężynówkę i z łatwością przebija puszkę A jaką masz replikę? Jeśli mówiąc "Twoja spręzynówka" masz na myśli replikę, którą masz widoczną w awatarze, to wypowiadasz się nie na temat. Dziecko, rozróżniasz pistolety od shotgunów? A może pomiędzy rowerem a samochodem też nie ma różnicy? Jak się wypowiadasz, to chociaż podaj co to za sprężyna. Przypuszczam, że 003 Long AGM. Quote Link to post Share on other sites
fenrismarcin Posted March 2, 2010 Author Report Share Posted March 2, 2010 Moglibyście powiedzieć mi jeszcze jaki jest stosunek jakości/osiągów TMowskich HG z TYM --> http://snajperasg.pl/product_info.php/manu...8fe3867b51f818f Coltem? Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Vetius: High Grade możesz brać. Ja w swojej beretce mam zasięg koło 20m tylko, że nie mam w niej ani kropli smaru i tłok chodzi jakby chciał a nie mógł. Jeżeli chodzi o wytrzymałość to wszystko jak najbardziej OK. Mam już ją ponad rok, spadła kilka razy na beton i nadal się trzyma. Raz tylko musiałem ją rozkręcić do ostatniej śrubki bo tłok nie zatrzymywał się po przeładowaniu. Po złożeniu działa dalej - to oznacza, że części ma dobre bo moje palce mają talent do rozwalania rozkręcanych replik :-P Ostrzegam tylko, że czasem występują czary z Hop'em. Na początku 0,2 w niebo, potem 0,25 normalnie, po jakimś czasie 0,25 szły w niebo a teraz nagle 0,2 lecą prosto :-P Cuda panie, istne cuda! Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 A w TMkach właśnie nie spotkałem się z czarami przy hopie do tej pory :) Quote Link to post Share on other sites
PPSH Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Ja mam mp5 a3 od TM i jestem zadowolony. Jakość mistrzowska, super zasięg i celność. Precka i dobry hu. Świetny sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 I napisałeś tego posta tylko po to, by zareklamować swoją aukcję z mp5tką którą masz w podpisie? Gratki... Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 (edited) Mam P99 z Cybeguna/KWC od trzech lat i jak do tej pory działa dobrze, bezawaryjnie. Zasięg całkowity to jakieś 20-25 metrów lobem. Trafi w człowieka z 20 metrów (lobem, ale kulka leci prościutko mimo braku hop-upu). Jak na 50 złotych, które na niego wydałem jest przyzwoicie i do tego "replika" posiada oznaczenia Walthera. a co do przebijania puszek: właśnie strzeliłem: 0,2g przebiła pierwszą ściankę, drugiej nie. Ale Walther ma już 3 lata i jego aktualne osiągi znacznie spadły w porównaniu z jego początkowymi. Pozdrawiam 8) Edited August 10, 2010 by KreciKs Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Te nowe KWC Golden Spring, dobre to?? I czy w tym pistolu (M9) BAX dużo daje?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts