Snopek94 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Tu macie link do batki http://www.allegro.pl/item936272003_zippy_..._15c_11_1v.html Nada się ona do Airsoftu ?? 8-) Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Moim zdaniem nie, dziwne kable ma Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Dziwne kable? Te cztery widoczne na górze to kable od balansera. Na tym zdjęciu kable prądowe odchodzą na lewo i chowają się za baterią. Bateria nadaje się jak najbardziej do asg tylko trzeba używać odpowiedniej ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted March 2, 2010 Author Report Share Posted March 2, 2010 Bateria nadaje się jak najbardziej do asg tylko trzeba używać odpowiedniej ładowarki. Odpowiedniej w sensie?? Normalnej do li po?? :-P Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Racja, później to zobaczyłem, tak do lipo Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Oby przysłali działającą :) Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Nie chcę zakładać new tematu :P Więc tak jak myślicie czy lepsze było by 7,4 czy 11,1 lipol do stockowego Boyi, w środku siedzi chiński tłok i zębatki XYT chyba to ich III generacja :P. Myślę że na 11,1 poleci zaraz albo szkielet albo tłok... Pozdro :P Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Bierz 11,1 nic się nie stanie. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Ostatnio zajechałem chiński tłok na 10,8 FF :D Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Ja śmigam na 11,1v i 35c w stockowej cymie i nic się nie dzieje. Wiadomo, że należy uwzględnić przypadkowość chińskich części lub poprawnego ich złożenia ;-) Ja jestem szcześliwym użytkownikiem lipola o napięciu 11,1v, ale koledze do g36 zaproponowałem 7,4v działa elegancko mimo wymienionej sprężyny na m120. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Ostatnio zajechałem chiński tłok na 10,8 FF :D A ja zjechałem chiński, żółty CA, głowicę tłoka z borka Systemy, prowadnicę sprężyny zatarłem, wszystko w 1 replice na batce 12V. Natomiast do repliki która latała na 11,1 sam montowałem MOSFETa (Boyi RK, oprócz sprężyny zmienionej na SP120 i borka, tłok stock, reszta stock), sam z niej strzelałem i wywaliła ze 3000 kulek w tym duża cześć seriami po 100-120 kulek, replika zmieniła właściciela i chodzi do dziś. ROF tam był jak dobrze pamiętam 19k/s. I co z tego?? Chińskie części to chińskie części, loteria, jednak aktualnie w większości są pancerne i 11,1, zwłaszcza bez MOSFETa im nie zagraża. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Zależy jakie lipo. Ja mam 7.4 i szczerze już daje niezlego kopa. Fakt, ma 1500 mAh i 35C. Ale jednak tak jest. A rozmiar to bajka. Mniejszy niz mini 8.4v. Do AUG'a pasuje idealnie. 11.1 też zmieszczę, ale dla mnie to ekstremum. Nie potrzebuję takiego rofa. Tysiaczek mi wystarcza. Co do żywotności tłoka. Będzie mogł zyć wiecznie przy hrof jak zrobisz perfekcyjne podkładkowanie. Jak to zrobisz źle to go zajedzie. Miałem tłok JG, nie zużył się bardzo. Wymieniłem, na lżejszy i polikarbon. Bo w tym od JG już na wejściu miałem nadjechane 3 ząbki. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Nie wyobrażam sobie, jakie luzy muszą być na zębatkach, żeby uszkodzić tłok. To, że tłok traci zęby jest najczęściej spowodowane jego złym położeniem w cylindrze - źle złożone, bądź fabrycznie złe głowice. Przy słabych sprężynach rof ma znaczenie, bo jeżeli tłok powraca na miejsce wolniej niż się kręcą zębatki to lipton :P Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Rozwiazaniem jest tlok z metalowymi zebami (przy czym drugi zab sie wycina aby zebatka tlokowa nie zacinala sie na zebie ktory nie zdazyl wrocic lub zasprezynowal do tylu). Sam mam metalowe zebiska w 2 replikach i jak dotad sprawuja sei swietnie. Roznica jest taka ze jak masz plastikowy tlok to w razie zacinki padaja zeby tloka. Jak masz metalowy to padaja zebatki a nie tlok. Tylko ze przy uzywaniu chinskich zebatek koszt zebatki to uzywki na wmasgu 10 zl za sztuke... tlok - zalerzy jaki sie kupi. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Ale jak już ktoś ma zębatki Promyka gdzie sama zębatka tłokowa pojedyncza kosztuje 200zł (a komplet prawie 400) to się zaczyna średnio opłacać, dlatego ja do siebie wstawiam tłok z 7 metalowymi zębami a nie wszystkimi. Jak mi padnie tłok to trudno - jest to cześć eksploatacyjna która nie kosztuje majątku, natomiast przy zębatkach dobrych firm to już raczej byłby płacz i zgrzytanie zębów. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 Przy słabych sprężynach rof ma znaczenie, bo jeżeli tłok powraca na miejsce wolniej niż się kręcą zębatki to lipton icon_razz.gif No właśnie to był problem bo wsadziłem chyba stare m90 :D wycięło ładnie plastikowe ząbki :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts