Viamortis Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Kupiłem ostatnio sobie gearbox G&P z czarnymi, plastikowymi łożyskami 7mm. Chcę tam wsadzić M110-120 i zastanawiam się, czy te łożyska to pociągną. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tymi ślizgami? Pozdrawiam M. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Obstawiam, ze nie będzie problemu. W stokowym HK416 JG masz łożyska plastikowe a kumpel po wstawieniu W GB M120 Guardera jedzie na nich już 1,5 roku. Generalnie nie wierze, że te plastki z G&P beda gorsze od chińskich, zwłaszcza jeśli chcesz wstawić M110 lub M120 pzd Luki Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 W plastikach się szybko z otworów robią owale. Zaletą jest to, że nie ma kulek i nic się nie wysypie :D Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Dlatego stalowe ślizgi są jak dla mnie idealnymi łożyskami dla każdej średnicy. Ja bym kupił 7mm ślizgi stalowe (JBU czy Guarder i 4 dyszki za pewność działania dasz). Kto oszczędza płaci dwa razy, ale i tak zrobisz jak uważasz. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Przy 7mm to mozna wrzucić kulkowe z g&p, choćby wyrwane z pękniętego gb. Te łożyska są wieczne niemal. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 dziwne bo ładnie padło to łozysko sypiąc kuleczkami po całym gb, niszcząc oś zębatki tłokowej ;) bat. była 11,1v jakieś archaiczne li-po 10C Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Jak sie na sucho ma kręcić to ja przepraszam. Kto smaruje ten jedzie. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) Jak by to były 6-tki, to w ciemno bym Ci rzekł wymień na PDI i cicho przynajmniej będziesz miał, ale oni nie robią niestety 7 mm, a bynajmniej ja nie widziałem takowych. EDYTA: Dobra i 6-tki też są DISCONTINUED ;-). Edited March 5, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Przy 7mm to mozna wrzucić kulkowe z g&p, choćby wyrwane z pękniętego gb. Te łożyska są wieczne niemal. heh. :lol: Ostatnio w M4 G&P takie łożyska wymieniałem, faktem jest że replika była stockowa i grzebana przez gunfrajer.peel. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Ja też bym wymienił na stalowe to tylko parę złotych a mogą uratować replikę od kosztownego remontu. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 7, 2010 Author Report Share Posted March 7, 2010 Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Pozdrawiam.pl Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 (edited) Jak sie na sucho ma kręcić to ja przepraszam. Kto smaruje ten jedzie. ;-) była fabrycznie nasmarowana przez asgshop ;] miała 3 tys kulasów przebiegu ;] Edited March 7, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 A moje łożyska kulkowe P&J/ Element mają około 50.000 kulek przebiegu (w jednym i drugim karabinie) i nic się nie wysypało ;) Dalej pięknie banglają. Widocznie z łożyskami tak jak z chińskimi replikami- Loteria. Aczkolwiek ja jakoś zbytnio nie zauważam różnicy między kulkowymi a ślizgowymi. Jeżeli dobrze wypodkładkujesz i nasmarujesz wszystko, to śmiga jak należy zarówno na tych jak i na tych. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Seger, przez kogo smarowane? ;-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 kto tam smarował ? nie wiem nie moja replika ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts