MAJKI Posted September 29, 2004 Report Share Posted September 29, 2004 Pomysł może z gatunku niecodziennych, ale ciekawie byłoby używać np. zielonych kulek. Białe cholery lecą tak, że często widać je i można przy strzałach z dalsza uchylić się przed trafieniem (pomijam mocniej upgrade`owaną broń). Ale zielone czy brązowe kulki śmigałyby dużo mniej zauważone... Hmmm... No taka refleksja na dobranoc :D Pozdrowionka MAJKI Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 29, 2004 Report Share Posted September 29, 2004 O wiele slabiej widoczne beda tez kulki w momencie odbijania sie od woodlanda, DPMa i innych kamuflazy. Mi sie pomysl nie podoba. :) Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 Majki, Tobie się chyba wybitnie nudzi ;) ... Natomiast skoro rzuciłeś taki pomysł, to oczekuję Cię w Nd zaopatrzonego we własnoręcznie pomalowane kulki. Proponuje użyć farbek modelarskich i miast na zielono pomalowac je w 'łatki" :lol: A poważnie, to wg. mnie to już fantastyka i kolor kulki nie ma tu większego znaczenia, oko ludzkie reaguje przede wszystkim na ruch, potem na kolor. Nadto, czym innym jest sytuacja gdy wymieniamy z kimś ogień i wiemy "mniej więcej" gdzie adwersarz się znajduje, a czym innym jest "nagła" seria, przed którą raczej się nie uchylisz ;) . Pozdrawiam KZ PS Z niecierpilowścią oczekuję niedzieli :D . Link to post Share on other sites
Foka Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 u nas byl jeden taki co malowal kulki czarnym markerem :) Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 Podpierając się logiką wnioskuję, że był to snajper lub jakaś sprężyna :D Link to post Share on other sites
Foka Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 oczywiscie ze sprezyna :D Link to post Share on other sites
Medi Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 to może jeszcze różowe kulki dla płci pięknej...? :lol: Link to post Share on other sites
Piok Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 http://www.airsoftretreat.com/features/rev...ews/inertiabbs/ http://www.unconventional-airsoft.com/subs/dyeing.txt Link to post Share on other sites
Px Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 U mnie kiedyś jeden kolega robił tak, że na każdej kulce stawiał czarna kropke markerem :) zeby potem wiedzial ktore sa jego ;) Dobry pomysł ;) Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 A co kolega prowadzi recycling kulek?? :lol: Link to post Share on other sites
Okota Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 najlepszym kolorem bylyby czarne kulki.... a takie wiem ze jakas firma produkuje. Link to post Share on other sites
tottek Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 CG Link to post Share on other sites
Px Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 A co kolega prowadzi recycling kulek?? :lol: No nie wiem :D ale chcial wiedziec które to były jego ;) mialy na dłużej starczac ;) moze i w domu je przetwarzał ;) ja to nie wiem ;) ale przynajmniej nic sie nie marnowało :D Link to post Share on other sites
Mastrangelo Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 Cyber Gun produkuje zielone kulki 0,12g http://military.pl/s/m/CG779912.html :D Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 Z tego co wiem czarne kulki robi ICS. Ale biale uwazam za rozwiazane praktyczne, wlasnie dlatego ze kulki sa widoczne! I widoczne sa glownie dla strzelca (mniej dla "ofiary"), dlatego latwiej mozna poprawic niecelny strzal, wziac poprawke na wiatr, ustawic hop-up itp itd. Choc ladowanie czarnymi i powiedzmy co 5 biala, mogloby dawac ciekawy efekt. Cos w rodzaju smugaczy ;-) Ale pomijajac pracochlonnosc takiego ladowania low-capow, to nie wyobrazam sobie jakby mialo to dzialac w hi-capach, heh... Link to post Share on other sites
necercis Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 http://www.1strateknives.com/blpaba1.html co powiecie o tych czarnych kulkach ? Mam zamiar je kupić wyszło około 44 zł za same kulki, a czerwone z tajguna plasują sie za około 450 zł za 5000 sztuk . Warto to kupować ? Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 WITAM!! Z czego będziesz tym strzelać? O ile dobrze widziałem te kulki mają 12g/ szt. Pisze również, że są tą "paint balls". A o ile wiem broń ASG, strzela BB. POZDRAWIAM!! RM Link to post Share on other sites
necercis Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 ale to są 6mm pait balls czyli takie jakich szukamy razem z kumplem cena jest dosc konkurencyjna nawet jakbym musiał za przesyłkę zapłacić wyjdzie taniej niz za 5000 sztyk tych z tajguna . Może jednak ktos z nich kożystał ? Bo tak w ciemno kupować - jednak 43 zyle piechota nie chodzi .... Link to post Share on other sites
Dumek Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 A poza tym... dzięki temu, że kulki są białe można jednym spojrzeniem w "otworek" (ale ze mnie przyjemniaczek) przekonać się ile jeszcze mamy kulek w hi-capie. Oczywiście nie mówie o hi-capach typu AUG czy inne G36. I tak każdy strzela z takich kulek jakie mu się podobają. Mi się podobają białe. Wujcio Dumcio Link to post Share on other sites
misha Posted June 1, 2005 Report Share Posted June 1, 2005 Cyber Gun produkuje zielone kulki 0,12g http://military.pl/s/m/CG779912.html :D Na moje to ten pojemnik jest zielony a kulki np biale :wink: Link to post Share on other sites
lacio Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 Wegług mnie kolor kulek ni jest ważny ale jak już tak dyskutujemy to ja chiałbym kulki w moro , panterke , kropeczki kamo itd Albo jakieś takie since fiction zmieniające kolor po udeżeniu w przeszkode albo jakies mogające w locie :lol: Nieno mi to na serio wisi jakiego koloru są kulki Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 Pewnie. Kazdy i tak wie, ze najlepsze i najlepiej sie kamuflujace sa kulki bezbarwne, czyli przezroczyste. Taki lecacy "predator". :? Moze czas zamknac ten watek, tak sie zastanawiam? Link to post Share on other sites
Recommended Posts