majkiki Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Co do samego tematu - niech mi ktoś wytłumaczy w czym przeszkadza nawet 1500FPS w replice?? Albo i nawet 2000?? Ostra wersja steyra ma 2952.76 fps... czyli 1500-2000 fps to jest już siła bo ja wiem... pistoletu. Co jak co taka siła by mi przeszkadzała.. troszkę... :uśmiech: Link to post Share on other sites
Dread Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Ostra wersja steyra ma 2952.76 fps... czyli 1500-2000 fps to jest już siła bo ja wiem... pistoletu. Co jak co taka siła by mi przeszkadzała.. troszkę... Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Ojć wtopa nielicha :D A nieda się ukryć że dzisiejsze, w dobie stockowych chinoli z 430fps, snajperki mają po 700fps i przestaje być to już czymś niezwykłym. I ludzie nie chodzą podziurawieni... Całe szczeście że zmontowanie takiej snajpy wymaga sporej kasy i początkujący sobie raczej na taką nie pozwoli. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 (edited) Ostra wersja steyra ma 2952.76 fps... czyli 1500-2000 fps to jest już siła bo ja wiem... pistoletu. Co jak co taka siła by mi przeszkadzała.. troszkę... :uśmiech: Waga pocisku i jego kształt to rozumiem dla Ciebie już tak pomijalna kwestia że nie zwracasz na nią uwagi?? :wink: :wink: No bo przecież faktycznie 1500FPS na kulce 0,2 i 3000FPS na pocisku 4g to taka niewielka różnica :lol: Edited March 11, 2010 by MAJOR762 Link to post Share on other sites
Azjat Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 A ja mam taki karabin gdzie na 100m mam 3200J i drugi 2700 na 100m Kto da więcej? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 właściciele półcalówek i sztucerów 700. nitro express na przykład. Link to post Share on other sites
DEDEk Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 A posiadasz takowy? Jeśli nie to po co licytujesz? Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Czytam to i dziwię się że jeszcze temat nie został zamknięty przez moda (tak jak inne tego samego autora). Po pierwsze dla zielonych jest specjalny dział na tym forum. Po drugie w tym specjalnym dziale jest jasno i wyraźnie napisane o w podwieszonym wątku o karabinach wyborowych (snajperskich). Po trzecie na tym forum są setki tematów o karabinach snajperskich i takich durnych pytań zadawanych przez gówniarzy którzy chcąc zaimponować kolegom z podwórka zaczynają ASG od pytania o najmocniejsza replikę na świecie ... i na tym najczęściej się kończy ich wielka przygoda - na szczęście dla nas. Dziwi mnie że doświadczeni MANIACY, szanujący sie i uważający za wygi w tym świecie w ogóle ciągną ten temat i wdają się w dyskusję nie zwracając uwagi na to że ten nastolatek z kasą z komunii lub za zakończenia podstawówki czyta to i wydaje mu się że te 700fps to za mało i poleci do starych po dokładkę a potem wparuje z gaziakiem 1000fps na strzelankę i będzie zdziwiony że zrobił komuś krzywdę. Zastanówcie się czasami komu odpowiadacie i co z Waszą odpowiedzią może zrobić ten do kogo ja kierujecie. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 a Ty po co sie licytujesz że masz? To jest forum ASG i na prawdę mało kogo obchodzi z czego strzelasz do lisków, jelonków czy dzików. potem wparuje z gaziakiem 1000fps na strzelankę i będzie zdziwiony że zrobił komuś krzywdę. Kto go wpuści? ;-) Link to post Share on other sites
siannko Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 sfałszuje wyniki i go wpuszczą a jak nie to komuś strzeli tym w banie, albo kolbą przyłoży i będzie grać bez pozwolenia ;-F taka mała dygresja Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Dokładnie- i będzie się przy tym powoływał na WMASG.pl i forumowiczów... " bo przecież oni tam mi napisali że można , że trzeba..." Link to post Share on other sites
siannko Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 (edited) a tak po drugie kto normalny "świeży" będzie brał replikę za 6000 zł jak może kupić pistola na bazarku po co przepłacać te 5980zł w sumie to to samo nie? ;-) Edited March 15, 2010 by siannko Link to post Share on other sites
Janek Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Kupisz SWD Atoz-a, który wytrzyma dwa, może trzy strzały na sprężynie m210, do tego czasu uszkodzisz komuś nieodwracalnie wzrok lub przebijesz policzek, w najlepszym przypadku chirurdzy usuną kulkę spod skóry. Potem przyjdzie czas na sądy i odszkodowania, po czym sprawa się nagłośni i mądrzy politycy stworzą ustawę która zabrania strzelania się replikami powyżej 1J i to wszystko dzięki Tobie. Ogólnie... powodzenia. Nie tylko eFPeeSy się liczą. Przymyśl ;) Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Powiedział 17letni rencista z cymowym glockiem:D Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Aj Wy gawędziarze. Widział ktokolwiek z was taki wypadek o jakim piszecie? Słyszał przynajmniej o takim? A mnie kolego Padaka (jak to brzmi :D) zupełnie nie interesuje co sobie nastolatek kupi i z czym przyjdzie na jaką strzelankę bo 1)nie, nie kupi sobie 2) nie wejdzie na strzelankę na której ja jestem bo wybieram odpowiednie. Podobnie argument "oni tam napisali" jest z d... bo wmasg nie jest żadnym źródłem reguł asg czy czegoś takiego, każde środowisko ma własne i własnie dlatego nikt tu nie pisze co można a czego nie. Natomiast posiadanie snajperki z 500fps w dzisiejszych czasach jest mocno bezsensowne- to trzeba przyznać. Link to post Share on other sites
overs Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 wtrące swoje trzy grosze... tu nie chodzi o to ze ktoś ma 700fps a inny 400fps , tu chodzi o to by gościu co ma 15lat a wygląd na 18 nie biegał z takim czymś , myślisz czemu jest zakaz stosowania replik opartych o RAM ?? bo jakiś gówniarz dostanie od mamusi kase , kupi RAM-a i potem się chwali i z tym biega, a jak by musiał sam tuningować itp. to już by musiał się popytac jednego i drugiego i moze by zmadrzal. woogole to temat o ilosci fps juz jest podpiety, dyskusja na mój gust sprowadza sie do tego samego. A snajper z 500 fps nie ma racji bytu ? moze w glownej mierze to tak , ale snajper to osoba która umie się kamuflować i odpowiednio podejsc przeciwnika. w tym momencie glosnosc repliki wchodzi w gre. a bieganie z 700fps i kamizelka odblaskowa lub dresie jest bez sensu, kamuflaz , kamuflaz i jeszcze raz k... Link to post Share on other sites
Dread Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 a bieganie z 700fps i kamizelka odblaskowa lub dresie jest bez sensu, kamuflaz , kamuflaz i jeszcze raz k... Jak bawię się w snajpera, to biegam wystylizowany o tak: Nawet nie wiecie ile lumpeksów musiałem zwiedzić, by znaleźć w końcu ten dresik ;) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 myślisz czemu jest zakaz stosowania replik opartych o RAM ?? Jaki zakaz, gdzie, kiedy, skąd? Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Bo RAM który ma 750fps'ów bije mocniej niż AEG, bądź sprężyna o mocy 750fps'ów, nie wiesz? Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Kiedy ktoś to zamknie? Link to post Share on other sites
siannko Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 właśnie, kiedy? Link to post Share on other sites
Dread Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Jak ktoś poda w końcu autorowi tego linka :) Link to post Share on other sites
siannko Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5363 I niech ktoś wreszcie zamknie ten temat Link to post Share on other sites
Dread Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Prędkość początkowa 350-380FPS. No i nie jest to link do allegro :) Link to post Share on other sites
siannko Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 (edited) a co miał być link do allegro? proszę http://www.allegro.pl/item945689603_pistol...ka_moc2_8j.html to gdzieś chyba będzie 700fps chyba!!! a jak nie i woli karabin to http://www.allegro.pl/item955113812_ram_m4a1.html powinno załatwić sprawę a jak nie to wystarczy dokupić tą konwersję http://rap4.pl/sklep/catalog/product_info....products_id=155 i mamy spokój ps. temat do zamknięcia Edited March 17, 2010 by siannko Link to post Share on other sites
Recommended Posts