cziman Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Czy kupiłeś te oporządzenie gościu malinowy po to, żeby lansować się w nim do fotek na NK i biegać po mieście, że nie do zdzierżenia jest ta różnica odcieni? Z resztą to jest A.C.M. - problem naprawi się sam. Badziew się na dniach rozleci a ty kupisz coś porządniejszego. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 jasne! www.allegro.pl :F http://www.azymut.waw.pl/sklep/ www.specshop.pl :P www.asgshop.pl :P www.fort.mil.pl, usarmy.pl, www.gunsmokearmyshop.com. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Jezu... popatrzyłem na zdjęcie. Syf syfa syfem pogania. Oba wzory nijak się mają do oryginalnego munduru w WD. Daj to cieciowi do sprzątania w kamizelkę będzie wsadzał końcówki od miotły a ty kup coś normalnego. Komplet BDU możesz mieć w cenie 100 na alledrogo. A ACM, GFC, Milszita i inne wątpliwej jakości repliki oporządzenia omijaj jak najdalszym łukiem. Zauważysz z czasem jak nabędziesz kilka lepszej jakości rzeczy jak niewielka różnica kosztów jest względem jakości Quote Link to post Share on other sites
jastonek Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 (edited) Kupiłem rok temu z USA Kamizelkę AAV FSBE w Woodlandzie. Materiał Cordura, wygląda na 1000-600 Denirów. Nie posiada żadnej metki, ani nawet miejsca po nich. Sprzedawca twierdził, że to PointBlank. Poszperałem i wykopałem niepewne inf, że PointBlank podobno robił te kamizelki bez metek na rynek cywilny. Nie wiem na ile to prawdziwe. Link do zdjęć:http://picasaweb.google.pl/jastonek/NowyFolder# Edited July 5, 2010 by jastonek Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 (edited) Noo z tymi AAV'kami było wiele wałków że ludzie przyszywali nawet metki od IBA i sprzedawali jako oryginał, ale to co Ty masz to jest na 100% Kopia od GnP Edit: Tzn na 100% kopia a obstawiam że GnP bo ma takie srakie kolory.... Edited July 5, 2010 by MaCiEjOoS Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Noo z tymi AAV'kami było wiele wałków że ludzie przyszywali nawet metki od IBA i sprzedawali jako oryginał, ale to co Ty masz to jest na 100% Kopia od GnP Edit: Tzn na 100% kopia a obstawiam że GnP bo ma takie srakie kolory.... Sorry, ale na jakiej podstawie wyciągnąłeś te dziwne wnioski? Widziałeś kiedyś w ogóle AAVkę od G&P? Albo kamuflaż woodland, skoro już o tym mówimy, bo nie wiem, co Ty tu określasz "srakimi kolorami"? Kolor wydaje się bardzo ok a wykonanie bardzo przypomina kopię Guardera. Oryginał to raczej nie jest, bo chyba miałby czerwoną nić w chwycie ewakuacyjnym (choć niekoniecznie) i - ponownie, chyba - inny kolor tych pionowych pasków naszytych na ramionach. Oryginał znam niestety tylko ze zdjęć więc nie mogę się wypowiedzieć ze stuprocentową pewnością, ale wygląda to jak Guarder. Aha, oryginalne AAVki mają metki od Interceptora, słowo "Interceptor" jest najczęściej wymazane markerem (dzięki dla Szaszłyka za info, było kiedyś na forum, po moim zapytaniu zresztą). Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Na takiej podstawie że widziałem wszystkie 3 od GnP przez Guardera po PB.... A jeśli Twoim zdaniem kolory GnP i Guardera są oki w porównaniu do oryginalnego woodlanda to gratuluje..... Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 G&P ma słabego kolorystycznie woodlanda, natomiast Guarder jest jedną z najlepszych i najwierniejszych kopii - uprzedzając pytania - TAK, miałem obie kamizelki bo lubię ten krój. I to nie przez weekend czy dwa, ale przez 3-4 lata obie. Quote Link to post Share on other sites
jastonek Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Co do koloru, to faktycznie różni się nieco od oryginalnego woodlanda. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Zrób dobre zdjęcie chwytu ewakuacyjnego, żeby było widać splot taśmy. Jestem jednak prawie pewien, że to Guarder. Co kolorów Cordury... Mam AAV PB w wersji jeszcze bez QR i materiał jest zbliżony do pierwszych serii MOLLE (nazwijmy go dla uproszczenia "przygaszonym"). Mam też AAV z QR, z jednej z ostatnich serii produkcyjnych, również PB, gdzie kolor Cordury jest zbliżony do bardzo "jaskrawego" WC używanego czasem przez Paraclete. Znane mi też są egzemplarze wykonane z materiału o takiej kolorystyce jak w MOLLE II produkcji SDS. Kolor jest więc kiepskim wyznacznikiem. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 (edited) Na takiej podstawie że widziałem wszystkie 3 od GnP przez Guardera po PB.... A jeśli Twoim zdaniem kolory GnP i Guardera są oki w porównaniu do oryginalnego woodlanda to gratuluje..... G&P ma wyjątkowo jaskrawe taśmy PALS, takie jasnozielone, więc ciężko pomylić go z Guarderem, który ma PALSy ciemniejsze, oliwkowe. Tobie się to jednak, wnioskując z treści Twojego pierwszego postu, udało. To primo. Secundo, pokaż mi, gdzie napisałem że G&P ma w porządku woodland. Tertio, co do woodlandu Guardera, zgoda że nie jest on idealny, ale jednak bardzo zbliżony do kontraktu, porównując do kolorów SDSa (czarny jest identyczny, brązowy może ma w sobie trochę więcej tonów czerwonych w porównaniu do SDS, oliwkowy jest minimalnie ciemniejszy a tan niemal identyczny. Jakby nie patrzeć jak na kopię to bardzo dobre odwzorowanie koloru). Edited July 6, 2010 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 G&P ma wyjątkowo jaskrawe taśmy PALS, takie jasnozielone, więc ciężko pomylić go z Guarderem, który ma PALSy ciemniejsze, oliwkowe. Tobie się to jednak, wnioskując z treści Twojego pierwszego postu, udało. To primo. Secundo, pokaż mi, gdzie napisałem że G&P ma w porządku woodland. Tertio, co do woodlandu Guardera, zgoda że nie jest on idealny, ale jednak bardzo zbliżony do kontraktu, porównując do kolorów SDSa (czarny jest identyczny, brązowy może ma w sobie trochę więcej tonów czerwonych w porównaniu do SDS, oliwkowy jest minimalnie ciemniejszy a tan niemal identyczny. Jakby nie patrzeć jak na kopię to bardzo dobre odwzorowanie koloru). No i widzisz wszystko ładnie wyjaśniłeś. Ja tego szpeju nie zbieram więc tak dokładnie go opisać nie umiałem. Kolory lecz umiem odróżnić dlatego stwierdziłem że to nie oryginał. Sam też przyznałeś że nawet kolory guardera się różnią nie jakoś bardzo ale jednak różnią, a dla Mnie jako że to bardzo ważna sprawa to zwracam szczególnie na nie uwagę. Rozumiem że "srakie kolory" może być rożnie zrozumiane ale chodziło Mi w najprostszym tłumaczeniu że nie są identyczne. Więc już nie ma się o co spinać :) Quote Link to post Share on other sites
Nowhereman Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Witam. Przeszukałem forum i nestety nie znalazłem odpowiedzi, czy zawieszenie jednopunktowe tego typu : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3355 da się zapiąć na linki QR tej kamizelki: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1131 ? Linki QR przechodzą chyba podobnie jak w kamizelce typu CIRAS, ale pewności nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Nie, nie da się akurat tego. Poza tym konstrukcja QR jest wbrew pozorom inna. Można spróbować stworzyć mutację działającą z AAV ale to już raczej na indywidualne zamówienie no i też nie mam pewności czy nie obciążałoby za bardzo linek QR. Quote Link to post Share on other sites
Nowhereman Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Dzięi za pomoc. Pozostaje mi zwykle 1 punktowe. Quote Link to post Share on other sites
Czarny92 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Panowie może ktoś dokładnie opisać w jaki sposób i gdzie trzeba poprzeplatać linki od QR żeby dało się jej pozbyć. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Żeby dałol się pozybyć linki czy zrzucić kamizelkę? Generalnie do 4 linki QR w AAV biegną wewnątrz poszycia przedniego panelu do okutych otworów w tym poszyciu. wychodzą przez te otwory, blokują zawleczkowo klamry boczne i przelotki na ramionach i chowają się z powrotem do poszycia. I tyle. Żeby całość płynnie spadała kup dużo miękkiego rzepa i zaślep ostry rzep na ramionach i po bokach - a i tak bez balistyki będzie to działać lipnie. Po co ci kamizelka zintegrowana jak nie masz balistyki? Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted September 3, 2011 Report Share Posted September 3, 2011 (edited) Witam, Jeśli w nieodpowiednim miejscu zadałem pytanie to wybaczcie. Czy ktoś próbówał usunąć/usunął żyłki z systemu QR z kamizelki AAV?Jesli tak to w jaki sposób ich sie pozbyc,jakieś porpozycje? Edited September 3, 2011 by Limaxu Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 A mogę sie zapytać w jakim celu? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) trzeba zastąpić linkę QR czymś innym. W poniższych linkach znajdziesz informację jak to zrobić. http://www.finnrappel.fi/eaglecirasasse.htm http://www.cirasvest.com/pictures/MCCIRASinstructions.jpg edit: tak wiem,to do cirasa,ale domyślisz się już dalej chyba jak to zrobić zgrabnie :P Edited September 4, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Bez żyłek QR kamizelka będzie i tak się trzymać na rzepach, ale przy większym obciążeniu może spać. Zawsze można przyszyć dratwą pętelki przy zapięciach na dole i regulacji na górze i gotowe. Edited September 4, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
szczuromen Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Przepraszam, za odkop... Zakupiłem kamizelkę avv i mam jeden problem, kupiłem ją z wyciągniętymi linkami od systemu QR. Mozę mi ktos napisać, jak te linki wpleść? Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 w 3 poście sa 2 linki,powinny Ci pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
szczuromen Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Prawde mówiac, nic mi nie pomogly ;) Ale udalo mi sie je "wplesc" Quote Link to post Share on other sites
Hatchet Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Do jakiego rozmiaru da się zmniejszyć tą kamizelkę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts