ZeeMike Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Hej, Jak pewnie wielu z Was, niecierpliwe czekam na premierę sequela tej legendarnej gry karmiąc się początkowo promocyjnymi filmikami (szczególnie z serii Battle Report) a ostatnio potokiem relacji świetnych potyczek prosto z gorącej bety. Najlepsze źródło: kanał HDStarcraft na YouTube. Mnóstwo świetnych gier pomiędzy prosami i nie tylko, w jakości HD. Polecam! Czy jest wśród nas jakiś szczęściarz z beta-keyem? Co sądzicie o SC2 w obecnym stanie? Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Kolega z uczelni został wybrany do testowania. Chciał mi nawet użyczyć klucza, ale obawiam się, że mogłyby być problemy z wymaganiami... Z jego słów wynika, że gra jest prześwietna; stary starcraft w nowej oprawie i z nowymi rozwiązaniami - jednak zmiany nie zaszły za daleko. Zostało ponoć to co najlepsze. Poziom na multi jest podobno już teraz strasznie wysoki! Bynajmniej zagrywa się całymi dniami, a z tego co zdążyłem się zorientować, podchodzi do gier raczej krytycznie ;) Więc chyba jest dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 polecam kanaly BlizShouter oraz Starcraftlegacy Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Można grać z botem bez keya ale to niejako piractwo :/ Gierka jest wypas, świetna grafika, zbalansowane strony, wiele jednostek, mikro, czego chcieć więcej :D Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Na razie to tylko czołówka ligi Warcraft III (esl, wcg itp) mają możliwość pogrania w SCII. Poszukaj na tym forum: http://replays.pl może znajdziesz parę filmików jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Na razie to tylko czołówka ligi Warcraft III (esl, wcg itp) mają możliwość pogrania w SCII. Poszukaj na tym forum: http://replays.pl może znajdziesz parę filmików jak to wygląda. nie tylko czołówka, ale i normalni ludzie, bo sam mam, i to od miesiąca już ;) nawet dostałem dwa "friend keys" ale rozdane, wiec czekać trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Być może, przestałem się interesować SCII po obejrzeniu pierwszych filmików. Na początku to dostęp do bety mieli tylko wybrańcy ;) Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Być może, przestałem się interesować SCII po obejrzeniu pierwszych filmików. Na początku to dostęp do bety mieli tylko wybrańcy ;) no nie wiem, wiem tylko ze do alphy może tak, ale do bety to raczej abonenci i reszta miała dostęp. bo minęło tylko tydzień lub dwa od powiadomienia ze beta rozpoczęła się, i dostałem zaproszenie :) a tak na topic, to powiem ze sc2 jest naprawdę fajowe. oczywiście dostaliśmy w kuper podczas drugiej rozgrywki, ale dłużej się utrzymałem niż kolega, ale on zazwyczaj gra normalnie jako zerg, a chciał tym razem wypróbować Terrans ;) Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 W betę SCII grali już z jakieś trzy, cztery miesiące temu :) Teraz jest dostępna dla wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Bodajże w ostatnim CDA jest recka z multi:) podobno muzyka w porównaniu do 1 taka sobie (coś jak country o ile dobrze pamiętam, przynajmniej terranami), nie wiem, nie miałem jeszcze okazji przesłuchać. Ale z tego co widzę, to dobra gra będzie:) Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Nie lubię blizzarda grrrrr! Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Eee...dla mnie klasyka;p można ich nie lubić, ale trzeba przyznać, że gry przez nich wydawane eksploatowane są przez wiele lat;) Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Moim zdaniem SC2 jest za trochę przybajerzony :D zrobił się z niego trochę CNC3 .. lecz jak tu nie kochać protosów ;P Edited April 13, 2010 by kubek22 Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Przybajerzony w sensie za kolorowo?:P Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Eee...dla mnie klasyka;p można ich nie lubić, ale trzeba przyznać, że gry przez nich wydawane eksploatowane są przez wiele lat;) Trzeba przyznać są, ale dla mnie to zagadka... żadna mi się nie podobała. (Tylko warcraft 2 w pewnym stopniu) Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Warcraft 2 niezapomniany:D przynajmniej co jakiś czas wydają nowe tytuły, więc coś się dzieje. Nie wszystkim mogą odpowiadać, ale i tak grubą kasę na tym trzepią... i tyle po prostu. Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Warcraft 2 niezapomniany:D przynajmniej co jakiś czas wydają nowe tytuły, więc coś się dzieje. Nie wszystkim mogą odpowiadać, ale i tak grubą kasę na tym trzepią... i tyle po prostu. Co prawda to prawda. Ileś tam mln graczy WoW-a robi swoje. Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Z tego co widziałem na filmikach i czytałem po necie, to Blizzard jakby kompletni olal wszystko co wymyślono w dziedzinie RTS od czasu pierwszego Stracrafta. Dalej ta sama gierka, tylko grafa lepsza i troche nowych jednostek. Wierzyć się nie chce, że tyle to robili. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 A jakich zmian oczekujesz? Jeśli zmienią za dużo, nie wiem-dodadzą 4 i 5 wymiar ( ;) ), to zjedzą ich fani za odejście od kanonu gatunku. Na dobą sprawę zmienić mogą naprawdę niewiele, i są to w sumie poprawki starego SC. Remake, odgrzewany kotlet? Niech będzie remake. I bardzo dobrze. Wole odgrzewany, doskonały kotlet, niż nowatorskie na siłę sushi z salcesonu. Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Słyszał może ktoś jakieś plotki co do tego kiedy dokładnie mają go wypuścić? Starcraft czy Diablo pierwsze wyjdzie? Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 "jak bedzie gotowe" ot caly blizzard :) Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Czyli MOŻE na święta;p Quote Link to post Share on other sites
marcinpaul Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Oficjalna data premiery (potwierdzona przez Blizz) : 27 lipca 2010 !! Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Na gry online są teraz konkursy w których można wygrać keye. Ja swój dostane w piątek za : http://www.gry-online.pl/S055_forum.asp?ID...mp;WID=10239316 na 60 keyów było 71 zgłoszeń z czego parę osób odpadło :D Edited May 4, 2010 by APOSTEL Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts