zenon Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 jaka beretta full metal jest najlepsza? (klasyczna m9) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 A za jaką cenę? I czy stawiasz na odwzorowanie orygianłu(waga, trademarki), czy na właściwości bojowe. Poza tym pewnie będzie kilkanaście różnych wersji. Najlepiej poczytaj forum i wybierz sobie sam. Pytania typu "co jest najlepsze" są... Zresztą pewnie i tak ktoś się przyczepi :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 Ja ci polecę wg. kolejności Western Arms, Tokyo Marui, KSC. Westerny są w całości wykonane z metalu (są najlepsze jakościowo i zarazem najdroższe). Tokyo Marui z ABSu + metalowe części wewnętrzne (oddzielnie trzeba dokupić metalowy szkielet bądź zamek). KSC j.w. bądź można zakupić niektóre modele w wersji z metalowym zamkiem. Quote Link to post Share on other sites
Boruta Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 Witam, podobnie jak zenon jestem zainteresowany tym tematem ale nie udało mi się znaleźć Berrety Westerna w wersji metalowej. Jarcher jeżeli znasz taką stronkę to bardzo proszę daj nam linka Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted October 14, 2004 Report Share Posted October 14, 2004 Oficjalna strona Western Arms - dział Berretek http://www.wa-gunnet.co.jp/english/gallery...ry-beretta.html Dział WA na RedWolfie http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...ategory?menu1=2 Dział WA na WGC http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?c...t=WA%20Handguns Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted October 14, 2004 Report Share Posted October 14, 2004 no i?? czy wg Ciebie "heavy weight material" to to samo co full metal?? osobiście nie widziałem beretty ani żadnego innego guna WA w wersji FM, oczywiście można dokupić kity ale to już zabawa dla zasobniejszych w gotówkę. Natomiast KJ Works produkuje, dostępne na naszym rynku w dość przyzwoitej cenie, beretty w wersji FM. Jakość owego metalu to już inna sprawa, niemniej giwera jest metalowa, przyjemnie zimna w dotyku itp., itd., o osiągach wypowiadał się nie będę, gdyż miałem ją w okresie zimowym i strzelałem jedynie w domu. Nie miałem z nią żadnych problemów podczas "normalnego" użytkowania w domu, a i obezny właściciel jest chyba zadowolony. pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 14, 2004 Report Share Posted October 14, 2004 No wiec do wyboru zostaje Ci Beretta z KJ Works (chyba że z zagranicy chcesz sprowadzać). Występuje ona w 100 wersjach, ale włąściwości mają raczej zbliżone. Poczytaj sobie: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=5017 http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=2200 Procent Quote Link to post Share on other sites
Boruta Posted October 15, 2004 Report Share Posted October 15, 2004 w swoim imieniu dziękuję za info a dla zenona mam cuś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32926046 to chiba jedyna klasyczna M9 którą można dziś kupić w naszym pięknym kraju ;) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 15, 2004 Report Share Posted October 15, 2004 w swoim imieniu dziękuję za info a dla zenona mam cuś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32926046to chiba jedyna klasyczna M9 którą można dziś kupić w naszym pięknym kraju ;) Beretta M9 na kulki 9mm GREEN GAS I wszystko jasne :lol: Quote Link to post Share on other sites
zenon Posted October 19, 2004 Author Report Share Posted October 19, 2004 A za jaką cenę? I czy stawiasz na odwzorowanie orygianłu(waga, trademarki), czy na właściwości bojowe. Poza tym pewnie będzie kilkanaście różnych wersji. Najlepiej poczytaj forum i wybierz sobie sam. Pytania typu "co jest najlepsze" są... Zresztą pewnie i tak ktoś się przyczepi :wink: . chodzi mi o model, ktory: 1. ma metalowe body 2. trademarki jak w oryginale 3. jest jest repliką beretty m9 92f 4. nie syfonuje 5. ma hop up (najlepiej regulowany) czy znajde gdzies taki model ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted October 19, 2004 Report Share Posted October 19, 2004 No to w takim wypadku tylko Western Arms. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 19, 2004 Report Share Posted October 19, 2004 no ale juz TU pisano WA nie ma raczej w calości korpusu z metalu :) Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted October 19, 2004 Report Share Posted October 19, 2004 Nie miałem Beretty WA w rękach więc nie mogę w 100% zapewnić że szkielet/zamek jest z metalu, raczej tak. Miałem okazję pomacać i pobawić się Coltem 1911 oraz Para Ordnancem P14.45 i są wykonane w całości z metalu (no, nie licząc okładzin chwytu). Jeżeli zależy ci na oryginalnych trademarkach, regulowanym hop-upie, bezawaryjności oraz wykonaniu to bierz Westerna (jedyny minus to cena, oraz to że trzeba kupić go na zamówienie). Natomiast, jak wolisz zaoszczędzić i kupić KJ Worksa, to trudno. To jest akurat firma robiąca repliki z niższej półki cenowo-jakościowej i pod względem wykonania i awaryjności. Jeśli nie Western, to dobrym wyjściem awaryjnym będzie Tokyo Marui bądź KSC (niestety zamek/szkielet wykonane są z ABSu). Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 Nie miałem Beretty WA w rękach więc nie mogę w 100% zapewnić że szkielet/zamek jest z metalu, raczej tak. Raczej nie. Nie upieraj się ;) Miałem okazję pomacać i pobawić się Coltem 1911 oraz Para Ordnancem P14.45 i są wykonane w całości z metalu (no, nie licząc okładzin chwytu). No jeżeli właścicieli tych zabawek było stać na zakup szkieletu i zamka z metalu to nic dziwnego :P Zenon ma prosty wybór: może kupić tanią, ale metalową berettę KJW, która jest jednak, jak wspomniał Jarcher z niższej półki i nie ma trademarków. I druga opcja: kupuje którąś z japońskich zabawek płacąc za nią ciężką walutę, dodatkowo do niej metalowy szkielet i zamek za kolejny wagon dolarów i może się cieszyć repliką droższą od oryginału "real steel". Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 Jarcher może owe ParaOrdonance oglądałeś w "Kalibrze"??-tam rzeczywiście mają real steel :lol: podsumowując jeśli Zenonie chcesz miec replikę o przedstawionych cechach to nie pozostaje nic innego jak poświęcić nerkę siostry i sprawić sobie wymażone cacko... na poważnie to nie ma na rynku repliki full metal z trademarkami.Trzeba dokupować osobno szkielet i zamek a to jak już pisali moi przedmówcy kosztuje miliony ... Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 No jeżeli właścicieli tych zabawek było stać na zakup szkieletu i zamka z metalu to nic dziwnego Jarcher może owe ParaOrdonance oglądałeś w "Kalibrze"??-tam rzeczywiście mają real steel Oglądałem je w FireArms. Nie były to rzadne modyfikacje, tylko wersja prosto z WA. Full Metal! Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 zadziwiający upór jak na młodego człowieka... wprawdzie nie miałem w ręku PO ale trzymałem i colta 1911 i berettę 92 i jeszcze jedną wersję "bodyguard" i wszystkie 3 WA a właściwie 4 bo colty trzymałem 2 nie miały nic wspólnego z metalowymi zamkami i szkieletami...wg mnie albo miałeś wizję i pobożne życzenie, albo oglądałeś je z odległości większej niż pół metra... Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 w sumie na WGC przy niektórych egzemplarzach WA jest materiał: ABS a przy niektórych: heavy weight :) jednak przy metalowej z KJW jest jak byk material: Metal Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted October 22, 2004 Report Share Posted October 22, 2004 Brymer może poprostu oglądałeś jakieś "light edition WA"? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted October 22, 2004 Report Share Posted October 22, 2004 może... ciekawi mnie jedynie fakt, że firearms jako jedyna firma na świecie oferuje pistolety WA z "metalowym zamkiem"-zacząłem się nawet zastanawiać cóż owe pojęcie znaczy :twisted: ... Quote Link to post Share on other sites
pi314 Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Żeby nie zakładać topicu...ja mam berete z KJ Works,jeszcze jej nie kupiłem (mam zamiar wziąć ją od mojego półkownika),ale jóż ją macam i próbuje naprawić,po pierwsze latało coś w magu...okazało się że do wylotu (wewnątrz maga od zaworu wlotowego) zaworu,była przymocowana miedziana rurka,(po kij..) i się ona obluzowała a później urwała i latała po magu.Po zniwelowaniu tego drobnego elementu nie naprawiłem nadal głównego problemu-nadal wywala syfon po wystrzeleniu części magazynka (bez względu na jego temperature,oraz dłógości przerwy pomiedzy strzałami :? )mniej wiecej po około 5-6 strzale.Po jakimś czasie oglądania całego bajzlu Łuki doszedł do wniosku ze to nie mag.No i faktycznie nawala młoteczek udeżający w zawór (sam magazynek jest sprawny w 100%)...czy ktoś z Was miał podobny problem ze swoja beretą?Lub innym gaziakaiem? pozdr pi Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 5, 2004 Report Share Posted November 5, 2004 Cóż, ja tylko mogę powiedzieć, że jeszcze nie widziałem Beretty z STTI czy KJ-not-Works, która nie syfonuje... Na strzelaniu w ostatnią niedzielę dwa gaziaki z Tokyo Marui (Tactical Master i Desert Eagle) strzelały i trafiały przeciwników, natomiast Beretta z KJ nie miała siły strzelać. Było dość zimno (pewnie około 10-12 stopni) i być może to również była kwestia gazu, którego używa nasz kolega. Ale fakty mówią niestety za siebie - tajwańskie gaziaki jakością nie dorastają do japońskich i niewiele można na to poradzić... - Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted November 6, 2004 Report Share Posted November 6, 2004 Ja miałem Beretty z STTI czy KJ-not-Works :D i jedynym rozwiązanie problemu było dorobienie zaworu. Ojciec mi dorobił i syfony się urwały. Osobom, które nie mają możliwości dorobić zaworków radzę zrobić to co ja : sprzedać/nie kupować STTI czy KJ-not-Works :D tylko Berettkę z Tokyo Marui. Brak problemów z syfonami i doskonałe działanie. A że droższa ? Cóż, pewien mądry człowiek powiedział : Biednych ludzi nie stać na kupowanie taniochy. Lepiej dołozyć i mieć święty spokój niż się użerać z bublami. Quote Link to post Share on other sites
Kłos Posted November 6, 2004 Report Share Posted November 6, 2004 ...czy ktoś z Was miał podobny problem ze swoja beretą?Lub innym gaziakaiem? moja kjw nawala dokladnie w ten sam sposob. Kiedys sie jeszce bawilem w naprawianie tego, uszcelnianie magazynka, obklejanie tasma zeby dobze lezal w komorze, ale teraz mam aega i juz mi sie nie chce pierd**ic z ta beretta. Quote Link to post Share on other sites
Panda Posted December 27, 2004 Report Share Posted December 27, 2004 po pierwsze latało coś w magu...okazało się że do wylotu (wewnątrz maga od zaworu wlotowego) zaworu,była przymocowana miedziana rurka,(po kij..) i się ona obluzowała a później urwała i latała po magu. Mam plastika z KJW Dokładnie ta sama historia. Ale czy rozbieraleś już kiedyś jakiś inny mag? Otóż rurka służy do tego aby w magu mieściło się najwyżej 1/2 pojemności płunnego gazu - reszta to przestrzeń na rozprężanie. Rurka luzuje się od wstrząsów i potem grzechocze (jest wkładana na siłę, ale na ciepło, gdy się schłodzi ma luzy i wtedy wypada). Najlepiej wygiąć kawałek spinacza (ALUMINIUM, CYNA albo inny NIERDZEWNY) i umieścić tak, aby dociskał riurkę do dna niczym sprężyna opierając sie w górnej części maga (ewentualnie silicon). ogólnie - jest to rzeczą normalną. Podobnie zgubienie małej sprężynki bądź prostokątnej płytki z otworem z lewej strony zespołu kurka spowoduje syfonowanie (normalnie ruch owej kształtki powoduje odbicie "iglicy" w górę po uderzeniu, bez tego blokuje się ona na wciśniętym zaworze) Moja beretta to m9 z KJW, ale sądzę, że inne są bardzo podobne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts