Ziemniak Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Od jakiegoś czasu trapi mnie pewne pytanie. Gdy kupimy np. sprężynę m130 to po pewnym czasie ( zależy od firmy ) spadnie ona na mocy. Moje pytanie jest takie. Chciałem zamontować do twojej m16 springa 120 ale po pewnym czasie jego moc by lekko spadła. więc zastanawiam się jak to by było gdybym zamontował springa 130 który był by trochę pochulał i był już po spadku mocy. Czy po zamontowaniu takiego osłabionej już 130 moc spadła by ponownie czy to co miało spać by już spadło?? ( trochę pogmatwane ) . Chodzi mi o to że chciał bym mieć mocną 120 ale w tym przypadku trzeba by się liczyć ze spadkiem mocy zastanawiam się czy można my ją zastąpić 130 już po spadku mocy. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Kup porządną sprężynę a nie kombinujesz jak koń pod górę :roll: Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 Kup porządną sprężynę a nie kombinujesz jak koń pod górę :roll: A jaką polecasz?? Myślałem żeby zamiast guardera sp120 ( nówka) walnąć styrane trochę g&g m130 =] wyszło by podobnie ale guarder by spadł potem na mocy a g&g nie wiem czy sadło by ponownie czy trzymało by się. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) Bierz guardera , mam ponad 4 letniego , i FPSy spadły o ok 20 a był ostro katowany , na samym IGLOO 2008 przemieliłem ponad 8000 BB w ciągu dnia , całego przebiegu nie mam jak określić :twisted: Edited April 2, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 (edited) ok wezmę guardera przekonałeś mnie ale wracając do tematu czy ze springa ciągle spada moc czy co ma spaść to spadło i potem już się trzyma?? i jeszcze jedno . M16A1 JG udźwignie sp130 guardera?? silnik jest na springi m120-m150 gb metal w stocku jest m120 ale nie wiem jakiej firmy. Pewnie jakiś szit JG Edited April 2, 2010 by Ziemniak Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Każda ci w jakiś stopniu będzie spadać... Dolna granica? To ta, gdzie sprężyna nie nadaje się do użytku. Osobiście nie znam przypadku "sprężyna mi trochę straciła na mocy, ale już niżej nie spada od X miesięcy/lat" . Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 (edited) M16A1 JG udźwignie sp130 guardera?? silnik jest na springi m120-m150 gb metal w stocku jest m120 ale nie wiem jakiej firmy. Pewnie jakiś szit JG da rade?? Edited April 2, 2010 by Ziemniak Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 potrzebuje żeby potwierdziło mi to jeszcze kilka maniaków. więc ponawiam pytanie m16a1 jg na stocku da sobie rade z SP 130 GUARDERA? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 sprężyna z czasem się zbije trochę. Potem oczywiście będzie zbijała się dalej ale już bardzo powoli, w zasadzie po kilkunastu tysiącach BB nie powinno już spadać w dobrej sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) Warto też trochę poszukać !!! Leń xD Co do sprężyn to polecam Gurdera, i w sumie G&G( Na stockowej, ponad 2/3 lata M90 mam 360 fps ;D) P.S. Po co tworzysz n tematów, tu nie mogłeś już zapytać jako założyciel ;/?? Edited April 2, 2010 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts